ACUM: Persoană epuizată și cu hipotermie, găsită de salvamontiști pe Ceahlău

0
FOTO: Salvamont România

Salvamont Neamț intervine în aceste momente în urma unui apel prin 112 în vederea acordării primului ajutor și transportului unei persoane aflate în stare de epuizare avansată și început de hipotermie.

Victima a fost localizată în zona Chica Fântânele. Intervine echipa din Baza Salvamont Durău, transmite Salvamont România.

Update: Interventia de salvare s-a finalizat tarziu in noapte dupa ora 01. Victima, un tanar din Iasi cu probleme medicale a fost surprins de ploaia rece care a cazut in munte in jurul orei 17. Cobora cu un grup de la Vf. Toaca si in lipsa unui echipament adecvat, problemele medicale existente si frigul si-au spus repede cuvantul. Pe la orele 19 au aparut primele semne de epuizare. Odata cu lasarea serii frigul, s-a accentuat si in zona Chica Fantanele nu a mai putut sa mearga.

Grupul din care facea parte a decis impreuna cu el sa ramana acolo singur in asteptarea echipei salvamont care fusese alertata prin 112. Era ora 22.

O greseala si o atitudine greu de inteles pentru multi. Cand a fost gasit era deja in hipotermie, aproape incoerent. Ceaiul cald si dispozitivele termice aplicate in zona cutiei torcice a axilelor si la incheeturile membrelor l-au adus cu greu in parametri normali. A fost preluat din dreptul Cabanei Fantanele de o autospeciala Salvamont si coborat in Durau.

In starea in care a fost gasit si la cat de repede a cedat termic nu ar fi supravietuit pana dimineata.

Speram sa fi inteles mai mult din aceasta experienta atat el cat mai ales cei din grupul care au hotarat sa-l abandoneze in noapte fara lumina, apa, haine de protectie si fara suport psihic.

Sursa: Salvamont România

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate