Oamenii legii, TREZIREA! Aveți legislație pe care o puteți aplica celor cu etnobotanice. Aplicați-o!

3

Oamenii legii se disculpă încontinuu cu faptul că substanțele chimice folosite la prepararea etnobotanicelor nu sunt pe lista de droguri. Așa, și?

Orice substanță chimică se comercializează și se prepară cu o mulțime de autorizații în spate. Poate pentru deținere nu se poate face mare lucru. Dar au băieții aceștia cu etno vreo autorizație să prelucreze sau să comercializeze orice fel de substanță, fie ea și îngrășământ de flori sau acetonă de unghii? Categoric nu.

Când dai cuiva să fumeze ceva care conține substanțe chimice care intoxică sau otrăvesc se cheamă din start instigare la otrăvire/intoxicare, pune în pericol viața și sănătatea consumatorului. Poți să-i dai să fumeze și un pai din plastic, tot risc de intoxicare e și sunt aici legi care pot fi aplicate.

Când vinzi ceva fără acte, de asemenea, sunt legi care se pot aplica. Cum se pot face dosare penale, percheziții și rețineri la cei care vând țigări fără timbru, dar nu se aplică măsuri similare la cei care vând țigări cu otravă?

Se aplică o mulțime de legi penale pentru cei care fac și vând alcool fără acte, pentru cei care vând combustibili contrafăcuți, pentru cei care vând medicamente fără rețete, pentru toți cei care vând orice sunt legi care se pot aplica și în cazul celor care vând otravă sub formă de țigări.

Nici măcar nu este nevoie să se dovedească faptul că au vândut. Sunt legi care spun că nimeni nu are voie să fabrice neautorizat și fără să respecte o mie de condiții, nimic ce conține substanțe chimice, mai ales inflamabile.

Sunt atât de multe legi care se pot folosi pentru a face viața grea fabricanților de etnobotanice încât este peste puterea noastră de înțelegere faptul că nu se aplică.

Când un șmecher de la putere vrea să facă probleme unui adversar se pun în mișcare toate instituțiile, vin controale, se fac dosare penale din orice, i se caută celui vizat nod în papură 24 din 24. Când cineva vinde otravă pentru copii și aceștia ajung în comă la UPU, iar părinții lor plâng până leșină nu se poate face nimic? Haideți, domnilor oameni ai legii, că dacă vreți se poate!

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. Stelian Aldea spune

    Oameni buni, ce spuneti voi aici e cutremurator. Pare din filme !

  2. Jo spune

    Pot, dar nu vor ca doar e ”afacerea” lor.

  3. cosmin gafincu spune

    „‘oamenii legii”‘ sustin faptul ca nu exista trafic de droguri in neamt , la DIICOT si BCCO neamt nu exista nici un raport al politiei privind traficul de droguri in oras , politistii de proximitate nu au vazut traficul de droguri , de 15 ani , dar au martori doar traficanti de droguri in dosare penale si civile , ameninta si amendeaza personale care reclama consumul de droguri in imobilul in care locuiesc , protejeaza gruparea lor de distributie cu sediul in parcarea IPJ neamt ( a se vedea componenta gruparilor ) , informeaza pe interlopi despre reclamatiile depuse , etc.
    toate aceste fapte sunt savarsite sub protectia procurorilor si judecatorilor . droguri , prostitutie , trafic si exploatarea persoanelor , etc – nu doar trafic si consum de droguri .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate