[OPINII] Ce părere au șoferii despre semnalizarea intersecției de la Căciulești

8

Recent, în articolul VIDEO: Intersecția ”groazei/morții” de la Girov a devenit intersecția …….. (click aici), am ridicat problema semnalizării din rău famata intersecție de la Căciulești unde frecvent au loc accidente rutiere grave sau mortale.

Multe persoane au comentat acest aspect și concluzia majoritară este aceea că intersecția este bine semnalizată, însă șoferii nu respectă indicatoarele rutiere. S-a ridicat și problema creării unui sens giratoriu, montarea de denivelări mai înalte, semafoare sau construirea unei pasarele.

Însă, per ansamblu, majoritatea cititorilor au concluzionat că vina este exclusiv a șoferilor care sunt grăbiți, neatenți, nu respectă sau nu înțeleg indicatoarele și marcajele rutiere.

Mai jos vă prezentăm câteva dintre opinii, iar concluziile le puteți trage dumneavoastră.

Intersecția este foarte bine semnalizată ,doar că fiecare nu le respecta, ci ,,își face loc cu coatele”. Ca-n viața!

Eu am trecut de n ori prin această intersecție și indicatoarele sunt destul de concludente. Bineînțeles, pentru cei care le cunosc semnificația!Ceilalți au nevoie de gard care să îi împiedice să intre pe prioritatea altuia.Un giratoriu, sau semafor e bun tot pentru cei care respectă și restul indicatoarelor.Pentru cei care nu respectă orice indicator,tot aia e.

Intersecția asta e subiect ca aglomerația de pe DN 1. Circul foarte des pe ruta asta venind dinspre Roznov către Dobreni..e foarte bine semnalizata dar la unii cred ca doar dacă e pe capota mașinii semnul STOP il respectă…Adevarul este ca trebuie sa ai nervi de oțel sa o traversezi pentru ca drumul principal este foarte aglomerat dar in Romania șoferii sunt care mai de care mai amabili…Eu zic sa vedeti traficul din Cairo și atunci sa comentați.

Nu e vb.de semnalizare…ci mai mult cat de greu se traversaza intersectia..drumul principal fiind intens circulat,unii soferi forteaza traversarea si asa ajunge la nenorociri…parerea mea ca autoritatile ar trebui sa faca un sens giratoriu..sau semaforizata..chiar si delimitari de viteza rezonatore pe drumul principal ar fi o solutie…

Problema aici e viteza .. aia ce vin din piatra sau ce vin de la girov, care ajung in intersectie in special incepatori intra repede ca vezi doamne lasa ca franeaza aia de pe strada principala. Acolo dupa mine ar trebui un sens giratoriu si problema rezolvata.

Nu mai lansaţi asemenea idei, căci nu sînt bine gîndite de loc. Pentru că se pune simpla întrebare: ce vină au şi de ce trebuie să moară ceilalţi, care nu au greşit? Singura soluţie sigură este ca asemenea drumuri să nu se întîlnească, pur şi simplu – pasaj subteran, sau supra. Nici chiar semaforul nu e sigur, cum nu este nici bariera la CF. Dacă nu, măcar un sens giratoriu cu muşuroi mare şi iluminat – profesionistul care vine vede ceva în faţă şi poate stă.

Eu nu inteleg nimic,sincer, mor pe capete un acea intersectie de prin anii 90 nu se poate face un sens giratoriu ca in tarile desvoltate,trezitiva oameni cu raspundere, nu va mai culcati pe o ureche ,sincer nu costa chiar asa de mult,trebuie un pic de imaginatie,un salut Girovenilor si la toti din zona

Ar trebui făcută o temă pe problema acestei intersecții să fie piloni de protecție și un sens giratoriu rotund cu limitare de viteză.

În sezonul cald, când vegetația este bogată, dacă vii dinspre Roznov către Căciulești, nu prea ai vizibilitate către dreapta.. Trebuie să pătrunzi mai mult în intersecție ca să poți vedea dacă vine vreun autoturism dinspre Girov către Piatra Neamț..

Indicatoarele alea de STOP se văd si din spațiu,problema e nesimțirea,cocalarismul, șofatul pe „barosăneală”,șamd ….

Din partea aia opresc toti care vin.. doar ca dupa ce opresc gandesc ca au timp sa treaca in timp ce altul vine cu viteza de pe principal.. Problema e pe principal ca acolo nu incetineste cam nimeni.. acolo trebui facut ceva care sa-i faca pe soferi sa incetineasca.

Când te apropii de intersecții încetinești, indiferent ca ai tu prioritate sau nu. Dacă nu vrei sa mori sau sa omori doar ca ai tu prioritate..

Prostia si domnia se plătesc sub diverse forme…..ingamfarea la noi încă este o mare problemă. Mai bine era cu sens giratoriu. …selecția naturală îsi spune cuvântul.

O soluție ar fi un sens giratoriu care nu ar fi cu mult mai scump decât o semaforizare .

 Dincolo de alte probleme…eu cred ca trebuie sens giratoriu…prea multe accidente cu semne de circulatie
Nu este normal

Ar trebui făcută troița din nou. Au stricat-o vrând să facă sens giratoriu şi n-au mai făcut nimic.

Sensul giratoriu anulează orice indicator în afară de cel pt. giratoriu. Soluția cea mai sigură pt.orice intersecție.

Ar fi foarte ușor să se facă o pasarelă acolo și să se elimine acele nenorocite semne.

Degeaba ai 100 de indicatoare daca nu stiu ce semnifica acestea.

 Nu este cazul sa se regandeasca intersectia ? Trebuie sa moara oameni ca s-au pus 10 semne care unii nu le inteleg , si NU POT sa le respecte , datorita non culturii. Nu este cazul ca sa se reconfigureze intersectia ? Trebuie sa mai fie accidente grave pentru stiri ? De la al doilea accident acolo trebuia facut ceva , ceva care sa opreasca fizic participantii la trafic , un sens giratoriu face mai mult bine decat o ghirlanda inutila de semne care nu sunt intelese . Cei platiti ca sa produca infrastructura , din pacate sunt la fel de impotenti cultural , ca sa inteleaga ca cei care folosesc intersectia , sunt oameni , si le platesc lor pensionarea la 45 de ani .

Interesant este faptul că majoritatea accidentelor au loc la ore de vârf când circulația este imposibila și aglomerația celor două drumuri care se intersectează este comparabilă cu centrul unui oraș. Pentru a rezolva o problemă se recomandă înlăturarea cauzelor. O semnalizare corespunzătoare este elementară și de bun simț dar nu cred că e motiv de laudă , atâta timp cât nici nu se caută o soluție reală de fluidizare rezultatul investiției în semnalizare va fi nul. Dirijarea circulației la orele cu trafic intens ar fi o măsură tranzitorie eficienta pentru reducerea numărului de victime până la luarea unor măsuri reale. Problemele cauzate de faptul că acolo se intersectează doua drumuri ,ambele supraaglomerate nu se rezolvă prin accentuarea priorității unui drum în detrimentul celuilalt ci prin facilitarea accesului de pe ambele căi în egală măsură, proporțional cu traficul. Soluțiile sunt sens giratoriu sau intersecție denivelată. Restul este…..praf .Pe bani mulți.

Asta inseamna ca au luat carnetul cu pile,fara sa cunoasca regulile de circulatie!

 Acum unii tot o sa gaseasca scuze ca de obicei.nu exista scuze atata timp cat ai luat carnetul pe merit si nu esti cu nasul in tel sau mai stiu eu atent la orice altceva…omul e de vina nu drumul nu intersectia sau lipsa marcajelor!!

Sa se puna cocoase cum sunt in darmanesti la carpati, ala incapabil sa opreasca o sa ramana fara baie de ulei, dar macar asa o sa fie toata lumea teafara.
Riscul prostiei, ori pui frana, ori ramai fara baie de ulei.

 În fiecare zi, dimineața și la prânz văd așa ceva!Am trecut pe lângă, cel puțin, 20 de accidente rutiere!Semnalizarea rutieră este bună, însă trebuie respectată cu strictețe!Dacă s-ar monta semafoare luminoase sau sens giratoriu cred că s-ar fluidiza circulația și ar fi mai puține accidente!…este doar o părere!Specialiștii au cuvântul…

Trebuie mai multa atentie din partea conducătorilor auto. Degeaba sunt indicatoare si marcaje, daca nu sunt respectate .
Se circulă cu viteza prin localitate, de parca ar fi autostradă.
Degeaba se pun cocoase sau se face sens giratoriu, tot ar mai avea loc accidente.
DACA NU VA EXISTA O DISCIPLINA IN TRAFIC, NE DAM IN VAN CU PĂREREA.

Eu chiar ar fi curioasa sa știu dacă victimele accidentelor din această intersecție erau din zona sau daca tranzitau zona ocazional. Doar câte accidente am auzit acolo, eu am o atenție sporită în această intersecție prost famată.

Ca la noi ????!!! La nimeni … Asta ca să nu mai spun că sunt șoferi grăbiți , care cred că dacă apasă pedala de accelerație mai tare … ei cred că sunt șmecheri … .mulți „șoferi” , NU CONȘTIENTIZEAZĂ FAPTUL … Că România , NU E ITALIA , GERMANIA … Acolo unde este o infrastructură care chiar îți permite să te deplaseazi mai repede … mulți românași se întorc din Anglia , cu mașini care au volanul pe dreapta … Pe un drum național … E o adevărată aventură să depășești un camion cu volanul pe stânga … inchipuițivă cu e să depășești, când tu ai volan pe dreapta .. Sunt adevărate bombe cu ceas … astea sunt drumurile … deocamdată la asta TREBUIE … Să ne rezumăm…

Degeaba dati vina pe soferi. am inteles ca de-a lungul anilor s-au luat tot felul de masuri, fara prea mari rezultate.
daca ne gandim putin, masurile luate au costat prea putini bani, dar au fost asteptate efecte mult prea mari.
daca accidentele continua sa se intample, e clar ca trebuie facut mai mult. cine nu vrea sa respecte regulile, nu le va respecta nici daca mai puneti vreun indicator in plus.
in Norvegia, sunt foarte des intalnite trecerile pentru pietoni suprainaltate. daca esti bizon si nu tii seama de indicatoare, iti faci masina praf dedesubt. s-ar putea incerca o denivelare a drumului in zona aia, desi, din ce am mai vazut, o pasarela ar fi mai potrivita, desi costa mult.

Cred ca deja exagerăm, vrem multe, fără ca noi să facem nimic.Schimbarea trebuie să vina de la șoferi, atat.Mai multa civilizație în trafic si toată lumea ajunge unde trebuie.Eu cand am trecut pe acolo, știind povestea, m-am asigurat de vreo 10 ori inainte sa trec…

Am si eu o intrebare pentru toti cei care vreti mai mult in acea intersecție ati vazut video-ul ? Fratilor nu cred ca este intersecție mai bine dirijată ca asta in toata tara !!! Fără ce e pe asfalt desenat ai atatea indicatoare . Cum dracu ai luat permisul daca dupa 10 indicatoare nu stii ca tu totusi trebuie sa opresti ?¿ ce e asa greu de respectat niste indicatoare ? Nu mai te urca frate la volan ca omori oameni nevinovati !!!!

Sunt o sumedenie de intersecții prin județ,cam cu aceeași problemă,dar….
DACĂ NU STII SA INTERPRETEZI 10 INDICATOARE DE CIRCULATIE IN 300 METRI,… DU-TE LINIȘTIT,CU TRANSPORTUL IN COMUN….
NU AI CE CAUTA LA VOLAN !!!!!!!!

Nu se poate semafor ca e un drum fara prioritate , si in plus noaptea ce faci ? Il pui intermitent ?! Egal cu zero … Sa functioneze ? Mai grav … aia e cine nu respectă regulile sa plateasca… Nu mai sunt alte variante fata de ce e acum

La prima ninsoare tot ce e desenat pe carosabil, impreuna cu denivelarile respective nu mai conteaza,fiindca nu se mai vad,ca de altfel si benzile de incadrare pentru virarea la stanga de pe drumul principal.Pe hartie e binisor desenat,in realitate moartea bate filmul.Se impune expropiere,si construirea unui giratoriu amplu,conform normelor europene,nu cu canistre si lighene,cum au facut in Piatra Neamt.Largirea la 2 benzi a soselei in zona respectiva ar descongestiona circulatia….la 500 de metri e moara dracilor,statia de asfalt.As alege primar in Girov pe ala care rezolva problema… de parca altele ar fi rezolvat.

Intersectia nu tine pe Primarie…
Daca tinea fii sigur ca era rezolvata.
La finele lui 2019 s-au montat indicatoare limitare de viteza 30km/h pe toate sensurile.
Se respecta????
Ce daca e giratoriu sau semafor? nu sunt destui care forteaza intersectia?
Dar circulatia pe DJ 156 in regim de autostrada caror legi se supune?
Sau poate iesim noi, satenii, si oprim putin nebunia asta.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
8 Comentarii
  1. Cineva undeva spune

    Ăștia cu idei de făcut giratoriu, au mamele voastre pământ la coltu intersecției pentru giratoriu de dat , mai trec și camioane, tiruri și agabaritice, cum se încadreaza astea, ii destul cum ii semnalizata intersecția , ba care mai cititi aici ce a mai scris unu sau altu, cum te uiți sa nu dai cu mașina în groapa din asfalt asa uitate ca tiau desenat cei de la drumuri și marcaje pe asfalt și îți indica semnele de circulație sau direcția de mers și aici ma refer la giratoriile cu 2 benzi pe sens din oraș, mai ales cel de la hotel ceahlău când ești încadrat pe banda 2 (fiind cea de lângă axul drumului pentru cei care nu știu) nu ai prioritate fata de cel de pe banda 1 spre înainte și dacă nu ma înșel ii linie continuă pentru a schimba direcția spre înainte de pe banda 2, nu mai zic de giratoriu de la cinema City unde cei ce vin din oraș pe banda 1
    cea de la bordura și se duc spre bicaz taie giratoriu direct pe banda 2 nevoindul pe cel de pe banda 2 sa frâneze mai brusc sau sa se urce pe giratoriu pentru a evita un accident, urmăriți liniile albe de jos și între care ești încadrat o sa îți spuna exact ce trebuie sa faci pentru a evita incidente neplăcute

  2. Stefan spune

    Indicatoarele ,,stop”să fie cu lumină intermitenta si suspendate deasupra benzii de intrare în intersectie, plus marirea vizibilitații spre stânga, atât pentru cei care vin dinspre Roznov, cât si pentru cei care vin dinspre Caciulesti.
    Fiind intersecție de drumuri de categorii diferite nu este potrivita nici semaforizarea, care aglomerează intersecția, si nici sensul giratoriu.

  3. Dan spune

    Solutia este urmatoarea:
    Camera cu radar fixa si nu numai in apropierea intersectiei cat si in zonele ,, fierbinti ” din judet unde se produc accidente.
    Camerele cu radar nu iau spaga , nu cunosc nr de inmatriculare ale celor cu ,,imunitate” , amenda pt nerespectarea vitezei in zona sa vina in plic acasa.
    Simplu si eficient.
    Asa ar avea timp si politistii sa faca si preventie nu numai panda.
    Rog moderatorul poate face un reportaj despre camerele fixe cu radar si da o idee celor in drept.

    1. Adrian spune

      Buna idee

  4. Marius spune

    Sens giratoriu cu stalpi de ghidaj incepand cu 50 de metri inaintea sensului. Practic esti dus de manuta catre partea corecta a sensului. Vrei, nu vrei, vei incetini.

  5. Paul spune

    Atat timp cat sunt frecvent accidente acolo, inseamna ca scopul celor care administreaza drumul nu a fost indeplinit. Indiferent cate indicatoare s-ar pune, numarul accidentelor arata ineficienta lor.

    Trebuie gasita o solutie din partea celor care sunt platiti si se ocupa cu asa ceva, nu a cititorilor unui ziar (desi daca ar fi sa imi dau cu parerea, niste bumpere/camile inaltate cum sunt cele de pe strada Darmanesti in zona trecerii de pietoni, puse cu 50/100/150m inainte de intersectie pe drumul fara prioritate, ar fi suficiente).

  6. Pavel spune

    Nu exista ,,Panouri de orientare” (evident de presemnalizare !) – MARI,montate pe stalpi adevarati, amplasate la distanta corespunzatoare .
    Toate,, semnele” montate pe teren sunt bune, dar uneori nu pot fi observate la timp..(conditii de trafic,obturare camp vizual ,ceata etc )
    Cred ca ar fi treaba celor de la Drumuri Judetene….

  7. Maria spune

    Sens giratoriu sau pasarelă! Indiferent de cauze, după atatea accidente, ar trebui luate masuri! N-ar strica si Troița inapoi unde a fost (sau chiar in mijlocul giratoriului 😊) poate asa mai incetinesc unii!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate