Girov, Neamț: Șapte copii trăiesc într-un grajd. Asociația Născută Înger încearcă să le găsească un adăpost și un rost

3

Secolul 21, anul 2019, Romania. Sapte copii care traiesc intr-un grajd. Atat le pot oferi parintii, dar noi? Noi, societatea, putem face ceva?

APEL UMANITAR: TURTUREȘTI, GIROV – NEAMȚ – Sapte copii traiesc intr-un grajd unde bate vantul, ploua, sunt bolnavi, inghetati, flamanzi, unul dintre ei cu handicap sever. Cautam o locuinta in chirie pana in primavara. Poate ne ajuta cineva si platim noi, Asociatia si oamenii care doresc sa ne sprijine sa ii scoatem din iarna, altfel vor muri de frig. Ii voi monitoriza cu voluntarii din doua in doua zile si vom incerca sa-i aducem pe o cale buna.

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Pentru donații în lei:

  • Asociația Născută Înger
  • CUI: 36063530
  • RO58BTRLRONCRT0345309301
  • BANCA Transilvania Piatra Neamț

M-a surprins placut faptul ca Primaria Girov m-a invitat la o discutie pentru a cauta o solutie pentru acesti copii. Azi i-am vizitat, ne-a durut enorm ceea ce am gasit, frig, fara curent electric, fara mancare, un grajd, pur si simplu, ce sa mai spun, doar lacrimi? Cu toate ca problemele in mod constant striga dupa atentie si conflictele par sa urle si mai tare, nu trebuie sa lasam copiii sa sufere, ei nu au nicio vina pentru neputinta parintilor.

Primaria Girov este o institutie bine organizata cu oameni minunati, empatici la necazurile cetatenilor, care m-au impresionat prin profesionalismul lor si daruirea catre om.

Azi am luat un punct de vedere al domnului viceprimar Ionel Purcel in cazul celor sapte copii care ,,locuiesc” intr-un grajd din satul Turturesti. Un om caruia ii pasa de cetatean si impreuna vom gasi solutii pentru a-i scoate din iarna si apoi de-a le amenaja o locuinta. Ne vom ocupa de inscrierea copiilor la scoala si gradinita si vom gasi o cale sa-i aducem pe drumul bun.

Cu voluntara Mereuta Elena Monica am fost pe teren. Chiar si cand vantul rece bate si lumea pare acoperita de o umbra cetoasa, bunatatea vietii exista. Am fost la cei sapte prunci din Turturesti. Contrar tuturor criticilor, judecatilor, etichetelor emise ieri pe un grup de socializare, situatia nu este chiar asa. Da, stiu, am citit. De ce fac copii, de ce nu muncesc si cate altele nu ati spus.

Ei bine, am gasit doi parinti dornici sa faca ceva pentru copiii lor. Chiar daca cinci dintre ei sunt dintr-o relatie anterioara a mamei, acest tata si-a asumat raspunderea sa-i creasca si il felicit pentru asta. Au gresit, au recunoscut asta (dar oare cati dintre noi nu avem greselile noastre?) insa isi doresc sa iasa din acest iad. Cert este ca nu pot singuri.

Daca ii punem la zid pentru ceea ce au facut, cum au facut, nu ne ramane decat sa-i ,,impuscam”. Este cineva dispus sa apese pe tragaci? Dumnezeu si-a dat Unicul Fiu pentru a ne rascumpara din greselile noastre. Oare noi nu putem privi in aceste suflete oropsite si sa le intindem mana sa-i ridicam din abisul care i-a cuprins? Oare nu putem sa le dam o sansa?

Sunt lipsiti de educatie. Normalitatea lor pana acum asta a fost, dar se vede clar o vointa de fier din partea lor de-a iesi din situatia asta. Sunt sigura ca impreuna vom reusi.

Primul pas este sa gasim o locuinta in chirie pana in primavara si ii vom monitoriza saptamanal, ii vom sustine material, ii vom cauta de munca tatalui, vom incerca sa-i educam asupra lipsurile ce le au, sa-i ajutam sa inteleaga ca in viata trebuie sa muncesti, sa inveti pentru a putea sa-si creasca pruncii si sa-i duca pe o cale buna. Avem promisiuni, Dumnezeu ne va ajuta sa-i scoatem la lumina.

Dragilor, impreuna reusim. De luni incepem procedurile pentru inscrierea copiilor la scoala, medic etc. Am gasit o comunitate de oameni minunati care le sunt alaturi cu ce pot, oameni carora le pasa.

Multumesc voluntarei Mereuta Elena Monica si colegilor mei Nistor Vlad si Adi de la Roman Tv pentru sprijin si ajutor.

Carmen Suciu, Asociația Născută Înger Piatra-Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. Tonita spune

    Frt frumos felicitări ptr ca puteti ajuta cu ceva si eu am o sora dar .soțul ei nu o prea o ajuta cu nimic si nepoata mea trebuie sa se duca la o școală ca nepoata mea are prb si sora mea nu avea voie să facă copii dar și a riscat viața

  2. Herdes raluca diana spune

    Buna separa asi dori adresa lor pe email sa le fac o vizita daca se poate

    1. Padurean spune

      Sat turturesti Comuna Girov Jud Neamț

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate