Proiect cu finanțare europeană pentru ariile naturale protejate din județul Neamț

0

Joi, 28 martie, a avut loc conferința de lansare a proiectului ”Asigurarea unui management integrat, conservativ și durabil al ariilor naturale protejate administrate de Județul Neamț”.

La eveniment au participat administratorul public al județului Neamț Cătălin Chiței, și coordonatorii proiectului: Mihaela Popa (managerul proiectului), Simona Balint (responsabil comunicare și publicitate) și biologul Liviu Muscaliuc (expert în managementul biodiversității).

Proiectul este implementat de Consiliul Județean Neamț și are ca scop, pentru următorii ani, conservarea biodiversității în Parcul Național Ceahlău. Valoarea totală a proiectului este de 12.431.214,26 lei, din fonduri nerambursabile: 85% bani europeni și 15% de la bugetul național

„Această conferință de presă este ocazia perfectă de a îmi manifesta bucuria că instituția pe care o reprezint implementează un proiect într-un domeniu de mare interes la nivel european – mediul înconjurător. Consiliul Județean Neamț este administratorul Parcului Național Ceahlău și a mai multor arii naturale protejate de interes comunitar și de interes național, cunoscute drept rezervații naturale, care se află pe raza orașului Bicaz, dar și a comunelor Tașca, Bicazul Ardelean, Ceahlău și Grințieș. Prin proiectul pe care îl deschidem astăzi, urmărim asigurarea unui context favorabil viitorului speciilor de plante și animale, a habitatelor noi, implicând populația prin conștientizare și informare asupra resurselor naturale locale. Am convingerea că proiectul va fi unul de succes. ”, a precizat Cătălin Chiței, administrator public al județului Neamț.

Aria de implementare a proiectului este de 27.873,75 hectare, definită de ROSPA0129 Masivul Ceahlău împreună cu Rezervația naturală 2.661 Lacul Izvorul Muntelui.

Pe lângă stabilirea strategiilor și măsurilor de management care se impun în vederea asigurării conservării biodiversității din cadrul ariilor protejate, proiectul își propune și creșterea nivelului de conștientizare și informare a populației cu privire la importanța resurselor naturale locale, la necesitatea unei dezvoltări durabile în acord cu principiile ecologice, care să asigure pe termen lung atât bunăstarea comunității umane, cât și a biodiversității.

În cadrul conferinței, Doamna Mihaela Popa a prezentat informații despre structura proiectului, iar doamna Simona Balint a adus în atenție câteva aspecte ale activităților de informare, conștientizare și publicitate care se vor desfășura în cadrul acestui proiect. La final, biologul Liviu Muscaliuc, a vorbit în detaliu despre ariile naturale protejate vizate de acest proiect, precum și despre speciile și habitatele de interes conservativ.

Întreaga conferință de presă poate fi urmărită integral mai jos:


Conferința de lansare a proiectului "Asigurarea unui management integrat, conservativ si durabil al ariilor naturale protejate administrate de județul Neamt"

Publicată de Turn TV pe Joi, 28 martie 2019

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate