DNA l-a retinut pe seful Garzii Financiare Neamt

13

Procurorii DNA l-au retinut pe Constantin Nistor, comisar sef al Garzii Financiare Neamt, in urma unui flagrant. Constantin Nistor este retinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de luare de mita.

Comunicat DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău efectuează cercetări penale faţă de inculpaţii: NISTOR CONSTANTIN, comisar şef în cadrul Gărzii Financiare – Secţia Judeţeană Neamţ, ENĂŞOAIE GHEORGHE şi ANTONIE CORNELIU, comisari în cadrul aceleiaşi instituţii, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de luare de mită, în formă continuată.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

În ziua de 29 septembrie 2011, inculpaţii Nistor Constantin, Enăşoaie Gheorghe şi Antonie Corneliu, în calitate de comisari în cadru Gărzii Financiare – Secţia Judeţeană Neamţ, cu ocazia exercitării atribuţiilor de serviciu, au efectuat un control la zece agenţi economici de pe raza judeţului Neamţ. Cu această ocazie, inculpaţii au primit de la reprezentanţii societăţilor comerciale verificate suma totală de 4110 lei în scopul efectuării unui control formal, pentru a nu sancţiona contravenţional toate neregulile constatate şi pentru a aplica amenzi contravenţionale minime.

Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 29 septembrie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca în data de 30 septembrie 2011 să fie prezentaţi Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
13 Comentarii
  1. Mirel spune

    Da.Da.Da.

  2. janel iosub spune

    Noi ne agitam ca niste sampanii, iar magistratii ragaie de atata spaga! Sa-mi spuna cineva si mie cum justifica „sfintii” din justitie imcomensurabilele averi?! Viloae, masini de lux si bani in conturi de le-au uitat „saracii” magistrati si numarul! Candva ma aflam intr-o sala de judecata unde se judeca o speta din dosarul ambulanta. Nu stiu prin ce minune a fost repartizat ca judecator un personaj hidos cu fata de pirat! Numai cand ii vedeai mecla, duceai din instinct mana la sold…logic in semn de autoaparare! Pentru ca aveam o stiva de probe, acea judecatoare nici nu a binevoit sa ma lase sa-mi expun punctul de vedere in acel proces! In final m-a ingropat cu tot cu probe si a tinut sa-mi demonstreze ca justitia din Romania nu doreste sa o depaseasca pe cea din GABON!! ALCAPONE a fost un mare domn…..!

  3. constantin spune

    madam iftode este sefa sectiei urmarire penala si in echipa de conducere(management)a parchetului de pe langa curtea de apel bacau.ii place sa semneze cu numele de iftode mariana uitind in mod abuziv sa-si treaca si prenumele de tereza asa cum scrie in actul de identitate.NICU DE LA TG. NEAMT FOST COMISAR SEF(proletar)LA PNA BACAU STIE DE CE.ASA CA NISTOR SI CEI DOI COLEGI NU AU NICI O SANSA DE A IESI CURATI DIN ACEASTA POVESTE CHIAR DACA II V=A APARA CERNAT

  4. IA-O-N FREZĂ spune

    La D.N.A există mai multe plângeri, sesizări şi reclamaţii! Unele aşteaptă de multă vreme, dar vor aştepta aşa până se schimbă sistemul banditesc ce acţionează doar la comenzi politico-mafiote! Pentru cei care trag sforile acum, nu există decât o imunitate parţială-vremelnică! În rest, trebuie să fie convinşi că vor ajunge la loc fără verdeaţă, fără şireturi la bocanci şi cu paturi suprapuse, câte patru în cameră, cu uşă metalică , vizetă şi zăvor la intrare! Ca să nu fie deranjaţi decât la ore potrivite, de personalul calificat să-i apere de furia populară. Are dreptate Popa Adrian Gheorghe atunci când scrie: „Este regretabil ca actiunile D.N.A. se indreapta numai impotriva comenzilor…plangerea mea la D.N.A. sta din mai anul acesta si n-am primit raspuns nici acum…dar, deh, este impotriva edilului nr. 1 al orasului, cum naiba sa se miste cu celeritate D.N.A.-ul, oare el se misca numai cand i se telefoneaza???”

  5. popa gheorghe adrian spune

    Este de notorietate ca la garda financiara se ia spaga…nu incape vorba!!! Nu-l cunosc personal pe domnul Nistor asa ca nu ma pronunt. Insa, avem alte cazuri grase de comisari de la garda financiara care beau si papucii Maicii Domnului si sunt afemeiati pana peste cap. Pe aceia de ce nu-i intreaba nimeni nimic? Va raspund tot eu…sunt ciripitori pe aici, pe acolo, si au protectia organelor abilitate. Este regretabil ca actiunile D.N.A. se indreapta numai impotriva comenzilor…plangerea mea la D.N.A. sta din mai anul acesta si n-am primit raspuns nici acum…dar, deh, este impotriva edilului nr. 1 al orasului, cum naiba sa se miste cu celeritate D.N.A.-ul, oare el se misca numai cand i se telefoneaza??? scuzati-mi tupeul de a scrie aceasta intrebare intr-o tara obiectiva, impartiala si echitabila precum ROMANIA!!!

  6. constantin spune

    credeam ca daca a plecat madam iftode de la pna.dna politie politica acei tineri care au ramas vor fi cu picioarele pe pamant si nu vor mai face razbunari politice.ESTE DE NOTORITAE CA A ARESTA UN SEF DE INSTITUTIE PENTRU 4100 LEI NU ESTE DECAT O MODALITATE DE A SCAPA DE ACEA PERSOANA.ASADAR PROCURORI SI POLITISTI DE DOI BANI NU MAI UMBLATI CU PROSTEALA FIINDCA NU MAI TINE .cunosc prea bine aceasta politie politica care pentru infractiuni imaginare cheltuiesc de la buget milioane de lei cu asa zisele expertize sporuri de salar.ei sunt sustinuti de judecatori fiindca asemenea procese le aduc sute de mii de lei sporuri la salarii.si avocatii sustin asemenea panarame de procese fiindca le aduc onorarii grase si notorietate.imediat apar la televizor si alearga lumea dupa ei asemenea procese sunt mana cereasca pentru traficantii de influenta.fostii magistati acum pensionari dar avocati sunt pe cai mari.nistoe si cei doi comisari vor cheltui cel putin di averea acumulata pentru asi cumpara libertatea.se vor face multe drumuri la tg.neamt roman parlament si alte institutii pentru a putea avea o judecata dreapta.automat dosarul va fi judecat de judecatorii aflati in obiectivul dna.atunci cand un primar delapidase aproape 1 milion bani noi si era denuntul la dna .in loc de cercetarii semnatarii denuntului au fost chemati sa declare ca nu isi mai sustin cele denuntate.veneau baietii de la dna si cerseau aceste declaratii pentru al salva pe primar.VEDETI OAMENI BUNI UNDE NE-A DUS SISTEMUL MAFIOT INSTALAT DUPA 1990.

  7. janel iosub spune

    D-le Sorin, subsemnatul nu este avocatul nimanui dupa cum bine stiti, iar daca vreti sa-mi atrageti atentia, o puteti face si prin telefon! Ce naiba, doar nu suntem copii si nici nu jucam ascunsa!

  8. moldovan spune

    daca cei care comenteaza aici ar cunoaste cate ceva despre modul cum decurge un control de la GF, atunci nu ar mai crede in „inscenari”.
    4100 de lei nu e o suma mica, fiindca ea a fost facuta intr-o zi. dar luna are 20 de zile lucratoare si cred ca sunt si zile mai bune!

  9. IA-O-N FREZĂ spune

    Din ceea ce cunosc, acest şef al Gărzii Financiare-Neamţ nu avea nevoie de bani că îi ajungeau cei pe care îi câştigă soţia dumnealui, fără a mai pune la socoteală ceea ce câştigă el. Ştiu sigur că i s-au oferit şpăgi grase,dar a refuzat să pună botul. Cei 40 de milione de lei vechi sunt un mizilic. Nu ştiu în ce condiţii s-a produs înscenarea cu şpaga şi nici nu mă pot pronunţa asupra acestui flagrant sau ce va fi fost. Nu ştiu de unde şi până unde, acest Janel dă certificate de bună purtare cui vrei şi nu vrei, şi cine l-a mandatat. Noi avem opinii de urechişti, până una-alta. Eu nu cred că „D.N.A-ul s-a făcut de caca”! Tot ce spune dl. Janel Iosub reprezintă un haloimâs, cu vorbe nesusţinute de probe concrete, culese printre două căni de…apă plată. Ce fel de informaţie este asta: „mi-a şoptit o păsărică”, şi „ciumeg”? Avocatura se practică în altă parte, de către cadre specializate. Poate că acest comisar şi-a angajat deja un avocat. Aici sunt doar postaci, cu diferite opinii. „Buricul pământului” se află în altă direcţie, iar trezirea populaţiei la realitate depinde de ceva foarte mic şi neînsemnat, fără să ştii precis unde, când şi cum. Sunt oameni care abia dacă au un salariu de 6-7 milioane de lei vechi/lunar, dar nu ar pune botul la şpagă, sau pungi electorale, atât la oraş cât şi în mediul rural. În fişa postului celui care semna la Garda Financiară-Neamţ Constantin Nistor, şpaga nu figurează printre obligaţii de serviciu. Dacă a fost o înscenare, se va afla. A pus mâna pe bani? S-a trezit cu ei în traistă? I-au fost oferiţi sub un anume pretext? A fost înregistrat cu o cameră-video? Au existat şi martori? Omul deţine informaţii, dar nu văd la ce i-ar mai folosi tocmai acum. I-o fi ieşit un „porumbel” pe gură, într-un moment mai tensionat, ori n-a răspuns unor recomandări?

  10. securistu spune

    D.N.A. arma politica!!! Pe cine si-au gasit sa ridice..seful garzii financiare…un lucru bun, nu zic nu, da pe marii mafioti ai orasului cand ii ridica??? Pynalti este primul care trebuie arestat de D.N.A. pentru trafic de influenta si coruptie…da cine s-o faca , Humulescu?? HALAL JUSTITIE IN ROMANIA!!! RUSINE!!! Sunt curios cand va fi publicat dosarul de informator a’ lu’ Gigi xxxxx

  11. Excalibur spune

    Domnule Iosub Janel, va respect spiritul justitiar, insa faptul ca din punct de vedere matematic 4100 de lei e o suma mai mica decat 2 milioane de euro, cum ziceti, nu scuza luarea de mita. Ok, o fi fost o inscenare, cineva o fi vrut sa il arda pe seful Garzii Financiare, dar el a pus mana pe bani, bani pe care nu i-a putut justifica. Trebuie sa inceteze odata si odata sistemul asta al controalelor in care vin cei de la Garda Financiara si nu te lasa pana nu le dai ceva. Mi se pare si normal ca toti sunt corupti din moment de seful lor primeste el insusi mita. Pana la urma actul de coruptie trebuie pedepsit. E un inceput. Poate o sa vina vremea cand DNA-ul o sa ii arda si pe cei care fura cu miliardele.

  12. hjhjhhhjhj spune

    intrebati printre patroni cat este de cinstit! nu refuza nimic de la nimeni!

  13. janel iosub spune

    Cine nu-l cunoaste pe Constantin Nistor, ar fi indreptatit sa creada ca D.N.A-ul a facut o fapta buna. Ceea ce nu stie multa lume, este faptul ca acest Constantin Nistor a avut meciuri grele cu marii corupti ai jud. Neamt. Acest om a facut ceea ce face subsemnatul acum, adica este avertizor public si justitiar. Marii banditi au pus la cale sa-l instaleze in functia de comisar-sef al Garzii Financiare, iar la un moment stiut doar de ei, sa-i ia capul. Cineva dintr-un serviciu special a tinut sa-mi aduca la cunostiinta faptul ca ar fi bine sa-l cunosc pe acest Constantin Nistor, poate poate „da ceva din casa”.Datorita lipsei de timp nu am putut lua legatura cu acest om si iata ca se duce la bulau cu tot cu informatii zdrobitoare si documente indubitabile care probeaza jafurile si retelele de crima organizata! Ceea ce este foarte rau pt. acest om, este faptul ca sistemul va duce acest proces intr-o zona foarte sigura si neavizata ochilor presei, in asa fel incat acest om sa nu poata spune si proba adevarul! Oricum D.N.A- ul s-a facut de caca, in sensul ca o mita de 4100 de lei este vax pe langa tunurile date in primarie si C.J!! Chiar credeti ca un om cu o functie importanta, pune botul la 41 de milioane? O pasarica mi-a soptit ca un „ciumeg” de Piatra-Neamt a „ciordit” doua milioane de euro dintr-o simpla semnatura, acesti bani fiind BANI EUROPENI!! Institutiile statului zapciu ne demonstreza cat de penibile si rau intentionate sunt, lasand marii banditi ai tranzitiei sa jefuiasca si sa submineze economia de stat!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate