“Săptămâna Prevenirii Criminalitătii”

0

În cadrul evenimentului national “Săptămâna Prevenirii Criminalitătii”, ce se desfăsoară în această perioadă, a fost organizată, la Centrul Sfântul Paisie al Mănăstirii Neamt, o întâlnire de lucru, la care au participat inspectorul sef al IPJ Neamt, seful Politiei Orasului Tg. Neamt, seful Serviciului de Ordine Publică, ofiteri de prevenire, reprezentanti ai autoritătilor publice locale si staretii Mănăstirilor Neamt, Secu, Sihăstria si ai schiturilor Vovidenia, Icoana si Secu – Sihla.


Scopul întâlnirii a fost acela de a găsi solutii comune în vederea prevenirii infractiunilor contra patrimoniului din zona mănăstirilor, în special a furturilor de si din auto, a furturilor din lăcasurile de cult si din locuinte, a tâlhăriilor.

Având în vedere că această zonă este vizitată de foarte multi credinciosi cu ocazia sărbătorilor religioase, dar si de turisti, atât din tară, cât si din străinătate, unul din obiectivele politiei nemtene este acela de a proteja cetătenii si bunurile pe care le detin prin prevenirea si combaterea faptelor antisociale si cresterea gradului de siguranta.

În acest sens, cu ocazia întâlnirii, s-au stabilit premisele colaborării între institutia politiei, reprezentantii autoritătilor publice locale si cei ai mănăstirilor. Asigurarea lăcaselor de cult cu paza proprie, montarea unor sisteme video de supraveghere a acestora, precum si informarea si constientizarea cetătenilor asupra consecintelor producerii de infractiuni, dar si asupra măsurilor pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime, au fost câteva dintre subiectele supuse dezbaterii de către cei prezenti la întâlnire.

Această activitate a fost precedată, duminică, de o actiune informativpreventivă la care au participat politistii de ordine publică din cadrul Politiei orasului Tg. Neamt si politisti de prevenire. Acestia au oferit celor prezenti la slujba de duminica sfaturi si materiale informative în scopul prevenirii producerii infractiunilor de furt din auto sau din buzunare si posete pe fondul neglijentei proprietarilor. Oricât de rapid si ferm ar fi răspunsul politienesc în prinderea si tragerea la răspundere a celor care comit infractiuni, acest fapt nu va putea să steargă spaima unei victime spuse violentei sau supărarea celui căruia i s-a furat un bun muncit.

De aceea, prevenirea criminalitătii este o tintă importantă în efortul politienesc, în măsura să evite suferinte inutile, să protejeze persoana, bunurile sale precum si patrimoniul colectiv.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate