Politia nemteana isi va reduce drastic efectivul

3

Ieri s-a aprobat in CSAT ca politia rutiera si cea de ordine publica sa treaca in subordinea si bugetul primariilor. Ce inseamna aceasta trecere ? Foarte simplu: acesti oameni nu vor mai fi platiti de la minister ci de la primarie. Ce inseamna sa fie platiti de la primarie? Foarte simplu: acesti oameni vor fi platiti de o institutie care are deja datorii de peste 4.000.000.000.000 lei vechi , dupa cum declara chiar azi un consilier local.
Ardem de nerabdare sa vedem cum Primaria Piatra Neamt, care de abia isi plateste angajatii, va plati salariile atator politisti. Ca sa nu mai spunem ca pentru unele realizari din Piatra Neamt, cum ar fi, de exemplu, telegondola este amanetat bugetul local, deci daca nu se plateste, creditorii iau banii direct fara sa mai ceara voie cuiva.


Ca sa nu mai spunem cat de usor vor fi de disponibilizat politistii care vor fi platiti de la primarie. Deja cu o imagine vai de mama ei, cu o legislatie care permite oricarui borfas sa sfideze un politist, exact de aceasta diminuare de autoritate mai era nevoie. Mai urmeaza sa le dea palarii de clovn cu 8 clopotei si au aranjat tot ce mai era de aranjat la politia nemteana.
Desigur ca acest sistem cu politia subordonata primariei functioneaza foarte bine, dar in tarile civilizate unde politistii au sisteme sanatoase de salarizare , impozitare si asigurare, unde legea este de partea politistului, unde primarii se ocupa indeaproape de problemele orasului si nu deleaga toate responsabilitatile ca sa aiba timp de afaceri de gen copy-paste incepand de la energie electrica si terminand cu constructii si asa mai departe.
Deci nu cred ca putem aplica in anarhia nemteana asemenea masuri pentru ca mai avem cel putin o suta de ani pana ce sa vedem la noi politicieni asa cum l-am vazut recent pe ministrul japonez de externe dandu-si demisia dupa ce s-a descoperit ca a primit o donatie de 450 de euro.
Desigur ca foarte multi ganditori inteligenti vor spune ca nu esta asa, dar matematic poate calcula oricine ce venituri are municipalitatea, ce datorii si obligatii de plata are si cati bani ar fi necesari pentru a plati si politistii . Oricum ai calcula si oricum ar fi aliniate astrele toate rezultatele sunt cu minus, iar varianta ca vor veni bani in plus de la guvern este o minciuna cat casa in conditiile in care avem impus un deficit bugetar de 3,4 % din PIB pe care il atingem doar prin plata pensiilor, fara sa luam in calcul alte cheltuieli.
Adevarul pe care nu il spune nimeni si planul care nu mai este de mult secret se bazeaza pe realitatile europene si pe statistici foarte clare .
In Romania sunt 80 bugetari la mia de locuitori.
In Italia sunt 61 bugetari la mia de locuitori.
In Spania sunt 65 bugetari la mia de locuitori.
In Germania sunt 69 bugetari la mia de locuitori.
Aceasta trecere a politiei de la minister la primarie vizeaza printre altele concedieri masive pentru ca ar trebui sa fim prea prosti sa ne inchipuim ca noi vom fi lasati sau vom putea sa avem mai multi bugetari decat in tarile serioase si cu o economie mult mai stabila ca a noastra.
Pe scurt, ne place sau nu ne place, realitatea este ca vor trebui sa dispara cel putin 300.000 de bugetari si pentru ca urmeaza an electoral pierderea bugetarilor trebuie sa se faca cat mai putin vizibila.
Concluzia este ca oricum ar fi intoarse lucrurile, din orice unghi s-ar privi, oricum ar fi interpretate si oricine ar conduce Romania, o parte din actualii politisti nemteni isi vor cauta de munca in sistemul privat .

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. violina paduraru spune

    politistii sint vau mama lor plini de datorii la banci vina ti din toate partile de oricine aiurea de fapt sint terfeliti calca ti in picioare datorita mas media si pe deasupra amenita ti cu datu afara oare nu mai are tara nevoie de ordine cei ce au facut scoala de politie au pus suflet in aceasta meserie si au neglijat fam sa fie la datorie sau dedicat trup si suflet politiei si au stat si mai stau inca pozitia ghiocel ei nu au voie sa spuna nu avem ,nu putem deoarece sint amenita ti cu datu afara mi e f rusine de ceea ce vad si aud vizavi de politisti care ne apara dar cu ce ne apara nu au nici o dotare rau am mai ajuns de ce oare?

  2. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

    În decembrie 1989, în Primăria Piatra Neamț existau aproximativ 100 de angajați, astăzi, când sursele de finanțare ”la vedere” sunt extrem de subțiri, numărul angajaților este hidos de mare! Există o Poliție statală, dar mofturile și ”exigențele” de partid solicită și o Poliție locală, pentru anumite operațiuni comandate de GHIGHI XXXX!!! Conform propriilor declarații, ministrul de Interne a susținut că dă afară polițiști corecți, dar menține personalul corupt, dar îi pare rău că este așa! Se pregătesc oranjutanii-prăzulii de ”o noapte a cuțitelor lungi” și au nevoie de trupe suplimentare? De aceea este nevoie de o POLIȚIE PARALELĂ, de partid și de gașcă, pentru a elimina cât mai mulți polițiști din POLIȚIA STATALĂ?

  3. janel iosub spune

    Nu stiu cum dracu se face ca in politie se strange cureaua si pleaca niste politisti amarati, in loc sa plece paravanele coruptiei si a crimei organizate!! Cand ma gandesc ce escroci cu nume cunoscute am prin dosare, stau si ma gandesc ce rost mai are politia in Romania! In Gabon cu siguranta este mult mai bine, iar cu siguranta ministrul de interne nu a fost DJ sau OSPATAR!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate