Frăția candidaților

2

Doi foști candidați la funcția de primar din Neamț, care au dovedit slabe calități de politicieni, au devenit acum jurnaliști și au pretenția să ne învețe pe noi, restul, cum e cu politica, asta după ce chiar ei și-au legat de gard cariera politică, dovedind că nu se pricep la politică sau promovare nici măcar pentru propriile persoane.

Cei doi foști candidați care acum sunt într-un fel de frăție a frustraților sunt porecliți Pufarină și Pufulete și scriu ce le trece lor prin cap la vestea.net și tvmneamt.ro.

Daniel Vinca alias Pufulete a fost candidat din partea PPDD la primăria Zănești unde a luat bătaie  de la candidatul PSD, candidat care ulterior a devenit ținta atacurilor jurnalistului ce voia să devină primar și, probabil de ciudă, a încondeiat cu venin și l-a acuzat de toate relele de pe lume.
Partidul cu care voia Daniel Vinca să ajungă primar, după ce a fost refuzat de PDL, era cea mai mare golăneală politică ce promitea oamenilor cele mai mari aberații, de la 20.000 euro de persoană și până la viață veșnică. Cu acest partid aflat în topul mincinoșilor politici din toate timpurile din România a încercat Daniel Vinca, fără succes, să devină primar, lucru care probabil a produs atâta frustrare încât și-a zis că dacă nu poate să-i bată pe politicieni la urne, măcar să își facă un ziar unde să-i scuipe.
Acesta este jurnalistul Daniel Vinca, cel care vrea să ne învețe acum pe toți cum e cu morala și politica. Un fost candidat din partea PPDD care spunea că ar fi bine ca Dan Diaconescu să ajungă președintele României și Mihai Fărcășanu președintele Consiliului Județean Neamț. Ambii politicieni, susținuți și promovați de actualul jurnalist, au ajuns în pușcărie și fostul politician, candidat, președinte al organizației PPDD Zănești, a ajuns să ne dea lecții de moralitate, politică și administrație.

Ionuț Corfu alias Pufarină a fost candidat din partea PNG la primăria Dobreni, candidatură de care se ferește să vorbească, deoarece Dobreni este comuna lui natală, iar în urma scrutinului electoral, ne este și nouă rușine de rușinea lui să scriem asta, politicianul Pufarină, pe atunci candidat la funcția de primar a obținut 15 voturi de au râs și curcile din sat de el.
La fel ca și în cazul lui Pufulete, și Pufarină a candidat din partea unui partid care promitea tot felul de aberații și al cărui șef și finanțator, Gigi Becali, susținut de Corfu Ionuț, a mers și el la pușcărie.
Cu 15 voturi, fostul candidat Ionuț Corfu este acum și el mare jurnalist, expert în politică, și vrea să ne învețe pe noi, restul, cum e cu morala, cum e cu politicienii mincinoși și multe alte lucruri, o parte inventate chiar de el.
Presupunem că nu este chiar ușor pentru jurnalistul Pufarină. Mulți dintre noi, ceilalți, nu am fi rezistat la un asemena șoc. Să candidăm primari și să luăm 15 voturi. Trebuie să fie foarte greu să te mai suporți după așa ceva.

Cei doi jurnaliști, foști politicieni eșuați, sunt acum într-un fel de frăție în care și-au dat mâna ca să își reverse frustrarea. Liderul frăției este teoretic Pufulete, care se crede mult mai inteligent decât confratele candidat cu 15 voturi, care, la rândul lui, se crede mai deștept decât primul dar de fapt amândoi sunt dirijați de unul mai deștept decât ei dar care e călare pe Nirvana. Ies băieții cu teme comune de atac, inventează povești, conspirații și suspecți, își fac articole în care se laudă unul pe altul, comentează unul la altul, își dai like și cu aceleași creiere cu care au candidat și voiau să ajungă primari, gândesc acum strategii comune sau cum s-or numi chestiile emanate de doi oameni dintre care doar unul e calificat… ca șofer.

Din această frăție a candidaților, unul nu mai are nimic de pierdut, căci deja îl caută executorii, au venit datoriile și peste firma de pe care factura, procese etc… e vai de steaua lui. Celălalt, a fost doar atras în gaura neagră a lui Pufulete și inevitabil va merge pe aceeași cale, neavând de unde să plătească toate oalele sparte într-o veselie în frumoasa frăție, oale sparte pentru care încă nu i-au venit notele de plată.

În inteligența lor, cei doi cu pretenții de primari, dar nivel de necalificați, se cred acum un fel de mici Dumnezei în pătrățica lor, ei sunt cei mai deștepți, cei mai corecți și mai ales ei sunt cei mai în măsură să ne educe pe ceilalți și să ne formeze opinii.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. mickey999 spune

    Ooooo, „bebi”!
    Vinca a avut 657 de voturi!

    Gata-gata sa ajunga zapciu sau …paharnic!

    Eu gindesc ca era mai bine daca ajungea paharnic. Nu e greu si nici efort. Iar daca ulcica era din otzel, ohohooo ce bratz de fier facea …dar chiar Primar…eh …asta e cam mult asa deodata

    🙂 🙂

  2. Florin spune

    Pai Bine zice o vorbă din poporul ăsta cu ceva legat de ajunsul ,suitu cuiva în Răchită! . Ei care au fost în trecut Mari Moderatori , cel puțin Pufulete zici că i Banciu Intr o Emisiune despre Sănătate din NT in care i ați fost invitat, motiv pentru care ar fi trebuit să susțineți toate opiniile , părerile lui Vă sugera el CE și CUM sa spuneți. Deci ultimul profan să fi fost și tot o ți dai seama de Caracterul unui Individ că El. In rest se vede ,Ei cu studiouri , cameraman , producător ce au avut Ce sunt Azi, ce audiențe au în comparație cu unu care sa Ridicat pe propriile picioare și NU la furat lumea promitandu i sa l ONOREZE cu fel de fel de Demnități . Uneori Ajută să fii mai Modest ! Că te ar vrea în Permanență Asta e cu Totul altceva se mai înșeală oamenii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate