Targul de la Roznov – ingeniozitate si saracie

6

Pozitionare: dupa podul spre Chintinici, pe partea dreapta. Aici oamenii vand tot ce te gandesti si ce nu te gandesti si multe produse sunt de calitate proasta, dar mai ieftine decat aceleasi produse care se vand in oras. Disperarea romanului il determina sa vanda de la piese de masini de la remat pana la incaltaminte purtata, ceea ce inseamna ca exista si cumparatori. Viata la tara e ca o drama, o drama a romanului care isi lasa onoarea la o parte si face orice pentru bani, ca sa supravietuiasca si zilei de maine.


whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
6 Comentarii
  1. Georgescu Stefania spune

    Cand se face acest targ? pe ce data?

  2. Cerasela Platz ( Esmyana Martisor ) spune

    Cu vointa si gospodarire, cu rabdare si iubire pentru locul nasterii, se poate readuce la viata traditia targului de acum doua sute de ani ce exista in Roznov. Tot ce a fost bun la un astfel de targ, poate deveni model pentru organizarea unui adevarat loc de petrecere si afaceri, pentru toti nemtenii. Roznovul, poate infaptui renumitul Iarmaroc, o data pe luna, unde satenii sa vina in port taranesc, sa fie impreuna, sa ajute astfel intreaga zona.
    Preturile la Iarmaroc sa fie moderate si ieftine, satenii sa munceasca voluntar in a gospodari un astfel de targ. Voia buna si unitatea se infaptuiesc doar prin munca, voluntariat si grija pentru tot ce inseamna buna credinta. Organizati-va si dovediti iubire pentru locul natal, cu ajutorul harniciei si solidaritatii. Onoarea inseamna solidaritate intru harnicie si iubire de neam. „Asa sa ne ajute Dumnezeu” !

  3. ionut spune

    atata amaraciune dar pe ei ii doare capu cum sa mai poata fura cateva fonduri bune

  4. sandu spune

    ati gasit evaziunea la un talcioc amarat,dar nimeni nu ia nici omasurala evaziunea fantastica care se face la toate centrele de paine,covrigarii,restaurante,aprozare,magazine de bloc,bazare etc…etc.Nu se vrea pentru ca inspectorii trec lunar si incaseaza spaga.Deci taca totul ar fi normal ar fi un buget care ar rezolva totul.

  5. Țilică spune

    E o sursă de venituri ilicite și nimic mai mult. Nu se elibereaza niciun bon fiscal acolo, nimeni nu plătește nicio taxă, nici TVA. Vorbim despre evaziune fiscală pe față, sub paza Poliției și în organizarea Primăriei.

  6. constantin spune

    targul de la roznov este unul dintre cele mai vechi si mari targuri din nemt si zona moldovei.vin in acest targ oameni din cel putin 12 comune si fac scimburi de marfuri din toate domeniile.este o piata de desfacere atat pentru omul sarac cat si pentru cel bogat din 1990 s-a dezvoltat enorm si au patruns multe produse industriale si nu numai agricole comuna roznov a devenit oras iar targul este o sursa de venituri pentru investtii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate