Un nou sens giratoriu contra naturii

8

In zona Orion a aparut un nou sens giratoriu care va debusola soferii. Va ingreuna circulatia cu masinile mari, circulatie care se desfasura fara probleme cu semafoarele care erau.

Ion Ochisor

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
8 Comentarii
  1. marian spune

    ps. pune un buton de edit
    ps2. nu am spus si nu sustin sa moara nimeni in numele progresului.
    ps3 lipeste asta la ultimul comentariu.

  2. marian spune

    in articol autorul nu spune nimic de statistici.in schimb abereaza despre cat de debusolati vor fi soferii si cat de bine si fluid se circula inainte.
    nu cunosc statisticile , dar experienta imi spune ca cel mai fluid trafic e in intersesctii cu sens giratoriu.

    hai sa facem o pagina cu sugestii de normalizare a traficului si evitarea accidentelor si in fiecare luna sa punem prin voi media la dispozitia comisiei rutiere din primarie propunerile noastre.loc de mai bine este oricand.banui ca sunt multi dintre cititori care circula mult in oras si au propuneri viabile.

    ADMIN : Cateva statistici rutiere din Neamt http://ziarpiatraneamt.ro/strada-nu-este-nici-pe-departe-un-loc-sigur/
    recomand citirea acestui articol http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/International/49870/Experiment-european-trafic-fara-semne-de-circulatie.html

  3. marian spune

    @admin sange pe trotuar va fi si cu si fara giratorii.asa iti sustii articolul?
    poze cu sange langa un semafor nu ai? sau pe vreo strada in linie dreapta si fara trafic.
    vorbim de utilitatea lui nu de imbecili in trafic si accidente mortale care vor exista cu si fara giratorii,semafoare,etc.

    sensul de la izvoare poate nu era necesar,in articlole acuzati lipsa de semnalizare.e altceva.

    „va debusola soferii” ??? sa inteleg ca autorul nu a condus in alte orase( daca are permis) sau soferii din neamt nu stiu sa circule intr-un sens giratoriu.

    repet pune poze cu traficul dinaninte sa vezi atunci aglomeratie.

    comisia de circulatie a primariei ( banui ca ei hotarasc) a luat multe decizii tampite , si de la mine a luat mute injuraturi, dar de data asta giratoriul asta era mai mult decat necesar. poate in plus un semafor cu buton pe trecerea de pietoni de pe mihai viteazul partea spre roman.

    ps. nu lucrez la primarie, banui ca poti verifica ip=ul.

    ADMIN : Eu personal sunt de acord si agreez aceste giratorii dar statistisc in intersectiile cu sens giratoriu sunt mai mult eaccidente . Ce sa fac ? Nu fac eu statisticile si nu voi putea niciodata sa spun ca este bine ca in numele progresului sa moara un om in plus.

  4. admin spune

    La ultimul accident cauzat de pierderea controlului in sensul giratoriu din Precista , un om a murit iar dupa ce a fost luat de salvare asa arata trotuarul . http://ziarpiatraneamt.ro/wp-content/uploads/2011/07/accident.jpg
    Ce ar fi sa va interseati cine era victima si sa povestiti familiei sale cat de bune sunt sunsurile giratorii .
    Eu personal ma descurc mai bine cu aceste sensuri giratorii si timpul de deplasare in oras este mai mic dar daca asi fi putut sa fac ceva ca acest om sa nu moara pe trotuar eram dispus sa imping masina dintr-un capat in altul al orasului.
    Noi am mai avut niste articole despre un sens giratoriu contranaturii de pe drumul Roznov – Girov dar nu am fost luati in seama pe moment . A trebuit sa se ajunga la vreo 15 accidente ca sa realizeze autoritatile cum sta treaba si sa desfiinteze acel giratoriu .

  5. Mihai spune

    De ce spuneti ca se circula normal inainte? Ati uitat de cozile de pe Calea Romanului de la intrarea in oras pana la acea intersectie? Si la cat timp stateai la semafor mai ales seara… Semafoarele nu numai ca sunt mai incete dar asteptand la ele devii un participand inactiv la trafic, iti pierzi atentia la ce se intampla in jur.

  6. marian spune

    locuiesc si lucrez in zona si decand e pus sensul circulatia e mai fluida.cum a fost si anul trecut cand nu mergeau semafoarele.

    nu se mai face coada pe ulmilor pana la piata sa poti iesi in mihai viteazul.

    un articol slab, autorul are permis? de cate ori a trecut prin zona? inainte si dupa.mai cerceteaza si dupa da cu parul.

    care circulatie se desfasura fara probleme? prindeai si 3 semafoare inainte.traficul greu e mult mai putin decand cu varianta prin roznov-izvoare-dobreni.

  7. crin a.escu spune

    pai domnul iosub normal ca e impotriva a orice se intampla in piatra neamt. Exista ceva care si-i placa domnului iosub? Stiti de ce imi este rusine? De faptul ca mai mult apreciaza turistii orasul nostru. Noi cei din piatra mai putin. Ma bucur ca nu mai stau in piatra desi mi-as dori sa ma intorc daca as putea sa revin in tara. Pacat ca orasul nostru a evoluat asa de frumos dar pietrenii, sau cel putin, cativa dintre ei, nu pot aprecia acest lucru.

    ADMIN: Orasul Piatra Neamt este indiscutabil cel mai frumos oras din Romania .
    Asociatia care detine acest ziar care critica ce se intampla rau in Piatra Neamt administreaza http://www.turism-neamt.info, cetateaneamtului.ro, piatra–neamt.ro, targu–neamt.ro, brates.ro, ardeluta.ro si foarte multe alte portaluri care promoveaza exclusiv judetul Neamt . Tot aceasta asociatie a facut in mod voluntar si gratuit ca primul muzeu si prima biserica virtualizata sa fie din Neamt, singurul telefon de informatii turistice din Neamt este sustinut de aceeasi echipa si am putea sa scriem pagini intregi despre ce facem noi pentru promovarea orasului si a judetului . In linii mari, in jur de 20.000 de oameni primesc zilnic din partea noastra informatii pozitive despre judetul in care locuim .
    Ce ne place ? De la zilele orasului, partea cu festivalul „Punguta cu doi bani” a fost de milioane, urmeaza „Vacantele Muzicale” care vor aduce niste nume deosebite, curatenia in oras este la cel mai inalt nivel din Romania si la fel si aici putem continua cu zeci de pagini de lucruri pozitive, dar asta nu inseamna ca trebuie sa dam gunoiul sub pres . Daca „Punguta cu doi bani” a fost de exceptie, asta nu inseamna ca putem trece cu vederea restul aspectelor , daca „Vacantele Muzicale” ce urmeaza vor fi superbe, asta nu inseamna ca trebuie sa ne facem ca nu vedem magariile de la Centrul pentru Cultura si asa mai departe .
    Nu e bine sa confundati lucrurile. Ultimul si cel mai bun exemplu este cel cu Centrul pentru Cultura care a fost criticat la maxim de noi, dar daca veti urmari veti observa ca pe cealalta parte noi facem mai multa promovare „Vacantelor Muzicale” decat oricine altcineva si o facem total gratuit.
    Cam acestea sunt notiunile noastre despre un climat echilibrat .
    Eu personal iubesc orasul Piatra Neamt si nu as da acest oras pe niciun altul din lume. Fara falsa modestie, echipa din care fac parte promoveaza nonprofit si voluntar acest judet mai mult decat oricine altcineva, punem suflet in ceea ce facem, motive pentru care ne permitem sa atragem atentia tuturor celor care fac totul dupa capul lor .
    Strict legat de acest subiect , cu tot respectul , va spun ca sunteti total pe langa. Statistica arata ca aceste sensuri giratorii fluidizeaza traficul, dar cresc numarul de accidente . Opinia mea personala este ca mai bine stai 10 minute la semafor decat o data pe an sa moara un om acolo cum s-a intamplat la sensul giratoriu fara sens din Precista unde a fost omorat un om pe trotuar cand umbla la un bancomat. Daca din aceasta statistica cu numar mai mare de victime una dintre ele ar fi o cunostinta de a dumneavoastra, va garantez ca ati vedea putin altfel problema .
    Nu ne opunem progresului, dar daca acesta inseamna ca un nemtean in plus sa moara, lasati-ma sa nu fiu de acord indiferent care este parerea dumneavoastra .
    PS: Sa spuneti care este adresa dvs. de e-mail sa va trimit pozele cu omul omorat la giratoriul din Precista cand o masina a pierdut controlul, a intrat intr-un cos de gunoi si cu o bucata din acel cos a taiat aproape in doua un om care era la un bancomat, om care a murit imediat si dupa ce va uitati la poze reveniti cu un comentariu pro-giratoriu.

  8. Vasile spune

    Cu toate ca nu sunt de acord cu unele sensuri giratorii din oras (spate Ceahlau, vanatorul si pescaru’)cred ca acest sens va fluidiza circulatia in zona. Locuiesc in apropiere si va spun ca pe sensul de mers Calea Romanului -Tg.Neamt, cu toate ca semaforul era intermitent banda era

    tot timpul blocata de cei ce mergeau inainte. Pe sensul Tg.Neamt-Roman semaforul avea verde doar cateva secunde si in timpul zilei se faceau cozi bune.Si pe sensul Centru-Tg.Neamt se statea foarte mult, la ore de varf, si se bloca intersectia din Lenin si de la intrarea la Orion.Timpul ne va arata daca e util sau nu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate