Holograf, astăzi, pe scena Târgului de Crăciun la Neamț

0

Miercuri, 20 decembrie, la Târgul de Crăciun la Neamţ sosesc alţi artişti de renume naţional şi internaţional. Seara va debuta cu recitalul oferit de Asociatia Culturala ”M.Y.Music Art” din Moinesti, cu un program al tinereţii şi al exuberanţei specifice vârstei. Va urca apoi pe scenă Dorian, un artist în vogă, mai ales în rândul publicului tânăr. Seara va fi încheiată de celebra trupă rock, Holograf.

Asociatia Culturală „M.Y.Music Art” din Moineşti a fost înființată în anul 2010 cu scopul de a descoperi, promova și iniția în cântul muzicii ușoare, copiii talentați din jud. Bacău, devenind o școală de canto remarcata la nivel național si nu numai, prin performantele deosebite obținute de elevii clasei de canto muzica ușoară, în majoritatea concursurilor, în care nu de puține ori au cucerit marile premii, cât și clasarea lor în cele mai importante concursuri televizate ca: Next Star – Antena 1, unde au participat cei mai talentați elevi ai prof. Irina Pashalov. Pentru programul muzical de la Târgul de Crăciun la Neamţ vor susține recitaluri:  Ela Trandafir, Bianca Petcu, Melania Șerban (Pro Tv- Vocea României Jr), George Aghinea (Romanii au Talent), Diana Andronic (KIDS SING-Kanal D), Dragoș Luca, Dragoș Alecsa, Marina Grădinaru (X Factor Romania) și Costina Crăciun.
Una dintre  cele mai frumoase realizări ale asociației este Trupa Selfie. Aceasta este singura trupa de fete de pe piața muzicală românească. Trupa a fost înființată în anul 2015 de către fondatoarea Asociației Culturale „M.Y. Music Art”, prof. Irina Pashalov.

Componența trupei: Alexandra, Raluca și Carmen. Cel mai important proiect al lor a fost piesa Briliant, piesa ce a lansat formația în muzica pop românească, la scurt timp urmând și piesa „Tu ma faci să” ambele creații ale compozitorului Mihai Alexandru.
În acest an SELFIE a avut o frumoasă colaborare cu casa de producție muzicală Mattman Production, lansând cea dea treia lor piesa ‘„Nu uita”, compusa de renumitul cântăreț și compozitor Matei Vasiliu (Matteo), piesa ce le-a adus și semnarea unui contract de artist cu Casa de discuri Media Pro Music Universal.

Dorian 
Dorian este născut la Constanța. A crescut într-o familie care i-a oferit un mediu prielnic dezvoltării pasiunii sale pentru muzică. Primul contact creativ pe care l-a avut cu muzica a fost prin intermediul hip-hop-ului. În timp, aparițiile pe scenă au concretizat o ocupație de interpret de hip-hop, reggae şi majoritatea stilurilor urbane/contemporane.

Dorian și-a făcut debutul pe scena muzicală românească alături de Jazzy Jo, în aprilie 2013, cu piesa „Mi-ai intrat în cap”. Ultimul său featuring este piesa „Can I Get A…”, primul track de pe al 3-lea album Smiley „Acasă”, lansat în noiembrie 2013. De-a lungul timpului, Dorian a colaborat cu Sore și Brighi.

Pe 10 iunie 2014, Dorian a lansat primul său single intitulat „Mare Albastră”. Refrenul piesei este o reinterpretare a unei melodii clasice românești. Piesa este un omagiu inspirat și adus orașului său natal, Constanța.

La începutul anului 2015, Dorian a revenit cu un nou single – „Ce ne facem?”, urmat de alte două piese incluse pe compilația HaHaHa Production #maimusic: „Sexual” (feat. Smiley) și „Work” (feat. Jazzy Jo). Artistul a colaborat, de asemenea, cu Feli pentru piesa „Perfect for You”.
În septembrie 2015, Dorian a bifat o nouă colaborare de succes, lansând, împreună cu Alexandra Stan, single-ul „Motive”.

2016 a fost un an productiv pentru Dorian. După colaborarea de succes avută cu Andra, pentru single-ul „Floare de nu-ma-uita”, o piesă produsă în studiourile HaHaHa Production, Dorian a decis să lanseze un EP cu piese care îl reprezintă și îl individualizează 100% ca artist. EP-ul, care conține 6 piese, se numește „Am, iubito”, iar piesa care dă titlul materialului (feat. Shift) beneficiază și de un videoclip.

„Sunt un om crescut cu foarte multe genuri muzicale. Lucrurile pe care le-am apreciat cel mai mult la arta pe care o consum sunt simbolurile și mesajul.” (Dorian)

HOLOGRAF

Pe vremea când muzica reprezenta o evadare din realitatea cenușie, cinci studenți înființau o formație la Casa de Cultura a Studenților din București. În 1978,  Mihai Pocorschi, Eugen Sonia, Boris Petrof, Cristian Lesciuc și Ștefan Rădulescu au fost muzicienii care au reprezentat primul „nucleu” al Holograf-ului. La scurt timp după aceea, în 1979, au fost cooptați doi membri noi: Edi Petroșel (tobe) și Tino Furtuna (clape), ei rămânând până azi în componența formației.

În acel an,  grupul a obținut primul succes, un premiu important în cadrul festivalului Club A. Schimbările de componenta au continuat, iar după încheierea studiilor formația s-a mutat la Pitești pentru o scurtă perioada de timp.
In 1983, trei dintre membri fondatori (Mihai Pocorschi, Edi Petrosel si Tino Furtuna) impreuna cu doi muzicieni din Craiova (Gabriel Cotabiță și Nicky Temistocle) lansează albumul de debut, intitulat „Holograf 1”.

Anul 1986 deschide drumul spre o carieră reală. Apar noi membri, ajungându-se la formula: Edi Petroșel, Tino Furtună, Dan Bittman, Ion Olteanu si Marti Popescu. În această componență este imprimat următorul album , „Holograf 2”, lansat in 1987. Tot atunci Marti Popescu este înlocuit de Iulian Vrabete și lucrurile vor rămâne neschimbate în următorii ani.
Turneele în întreaga țara fac trupa tot mai cunoscută. Piese moderne și melodioase, spectacole pline de viata si Holograf devine una dintre cele mai apreciate trupe rock din România. Astfel se explică faptul că albumul „Holograf 3” se vinde in peste 200 000 de copii în 1988, devenind probabil cel mai mare succes al anilor 80 din țară. Formația a reușit să iasă de câteva ori și în străinătate, însă numai în state socialiste (Bulgaria, URSS, Germania Democrata, Polonia, Coreea de Nord) si doar cu ocazii oficiale. Cea mai importanta activitate rămân turneele în țară și, firește, verile la Costinești.

Decembrie 1989 ofera trupei posibilitatea de a ieși în lume. Chitaristul Ion Olteanu pleacă din țară si este înlocuit de Florin Ochescu. În aprilie 1990 Holograf apare la festivalul Printemps de Bourges din Franța, iar în luna iulie a aceluiași an pleacă spre Anglia pentru primele înregistrări profesionale și contacte cu adevărata industrie muzicală.
„Banii vorbesc”, Albumul „Stai în Poala Mea”, „Ti-am dat un inel” sunt câteva dintre piesele cu cel mai mare succes la public.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate