Târgul de Carte „Libris”, ediția a VII-a, și-a deschis oficial porțile

0

Astăzi a debutat cea  de-a VII-a ediție a Târgului de Carte „Libris”, manifestare care se desfăşoară în perioada 14 – 17 septembrie, în  organizarea Camerei de Comerț și Industrie Neamț.

Dedicat împlinirii a 180 de ani de la nașterea lui Ion Creangă și a 170 de ani de la nașterea lui Calistrat Hogaș, târgul găzduieşte 80 de lansări de carte și întâlniri deosebite  cu scriitori din ţară.  De asemenea, trei grupuri de scriitori, sub coordonarea scriitorilor Lucian Strochi și Adrian G. Romila și a viceprimarului Luminița Vîrlan, se vor întâlni cu elevii de la Colegiile „Petru Rareș”, „Calistrat Hogaș” și „Informatică”.  La ediția din acest an participa 25 de edituri .

Deschiderea oficială de astăzi a fost onorată de prezenţa oficialităţilor nemţene, a oamenilor de cultură din judeţul Neamţ, dar și de cea a oamenilor care iubesc și apreciază cartea.

„Acest târg este un exemplu de bune practici, care printr-un parteneriat public-privat poate să aducă în față oamenilor cartea. De aceea insist și îi rog pe cetățenii municipiului Piatra-Neamț să cumpere carte, deoarece, în fond, este și asta o afacere. Editurile care vin aici  să vândă cărți au costuri, au angajați. Îmi doresc să cumpărați cărți, ca acest târg să ajungă măcar la ediția a 25-a și să fie mult mai mare. ”, a declarat Mihai Caravan, director al Departamentului relaţii interne şi târguri din cadrul CCI Neamţ.

Despre importanţa acestui târg de carte a vorbit și primarul Dragoş Chitic: „Este o ediție care cu siguranță va depăși în valoare edițiile anterioare. Acesta este de  fapt și scopul, ca de la an la an să creștem valoarea evenimentelor organizate în Piatra-Neamț. Totodată, invit cetățenii acestui oraș să cumpere și să citească aceste cărți. Urez succes tuturor participanților la târgul de carte, care este un bun prilej pentru edituri să-și prezinte noutățile în fața cititorilor

Tot în cadrul evenimentului Laurențiu Dulamă, vicepreședintele CJ Neamț, a declarat că instituția pe care o reprezintă va fi mereu un partener de nădejde atât pentru CCI Neamț, cât și pentru cei care promovează cu adevărat cultura în județul nostru.

În final, Cristian Livescu, președintele Uniunii Scriitorilor din România, filiala Neamț, a precizat că această ediție este una care vrea să relanseze manifestarea.

„Am chemat și este prezent aici Institutul Cultural Francez din Iași, care ne-a promis că de anul viitor va fi o prezență serioasă, care va  dinamiza târgul de carte prin invitații pe care îi va aduce. Vom încerca să lansăm cărțile traduse în România din scriitori francezi contemporani, chiar în prezența autorilor.” a punctat Cristian Livescu.

Acest lucru a fost întărit și de prezența directorul Institutul Cultural Francez din Iași,  Vincent Lorenzini.

De asemenea, domnul Cristian Livescu a adus în atenția celor prezenți că poetul Mircea Dinescu va fi prezent mâine la Piatra-Neamț, ora 17:30, și nu astăzi, așa cum era preconizat, din cauza unor probleme de ultim moment.

Partenerii acestei manifestări sunt: Primăria Piatra-Neamț, Consiliul Judeţean Neamţ, Societatea Scriitorilor din judeţul Neamţ, Biblioteca Județeană „G.T. Kirilreanu” și Uniunea Scriitorilor din România, filiala Neamț.

Programul Târgului de Carte „Libris” poate fi consultat aici 

 

 

 

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate