„Sprijinirea Copiilor Invizibili”

0

Prefectul judeţului, Mihai Archip, a participat, astăzi, 18 mai a.c., la o întâlnire în cadrul Proiectului „Sprijinirea Copiilor Invizibili”, proiect derulat de UNICEF România în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ (DGASPC) şi Instituţia Prefectului.

Cu un an de zile în urmă câţiva reprezentanţi ai UNICEF şi ai DGASPC s-au prezentat la instituţia noastră cu o idee de proiect care, iată, a prins viaţă şi astăzi ne aflăm aici ca să punem bazele începutului acestei colaborări.  Prin acest proiect vor fi sprijiniţi cei mai vulnerabili copii şi familiile lor din mediul rural. În primul trimestru al acestui an specialiştii de la DGASPC şi UNICEF au analizat situaţia de la nivelul judeţului nostru şi au identificat 11 comune eligibile pentru acest proiect. În cadrul fiecărei primării din cele 11 va fi angajat câte un lucrător social, format şi plătit de UNICEF, care să efectueze munca în teren în scopul prevenirii abuzului, neglijării, exploatării sau altor forme de violenţă asupra copilului dar şi împiedicării separării acestuia de familia naturală” a spus prefectul Mihai Archip în deschiderea întâlnirii.

Întâlnirea a avut ca scop principal semnarea convenţiei de colaborare dintre UNICEF, primarii celor 11 localităţi şi parteneri – Instituţia prefectului şi DGASPC.

Proiectul se derulează începând cu luna mai până la finele anului 2011 şi are ca obiectiv strategic dezvoltarea capacităţii actorilor locali din mediul rural – primării şi servicii sau compartimente de asistenţă socială – de a furniza servicii eficace şi eficiente, bazate pe comunitate.

La finalul întâlnirii prefectul Mihai Archip a felicitat atât beneficiarii cât şi iniţiatorii proiectului şi  a urat succes celor care implementează proiectul.

Sunt convins că va fi un proiect de succes pentru că intenţia iniţiatorilor a fost nobilă şi generoasă şi am speranţa că asemenea proiecte vor fi continuate în folosul celor care au nevoie de sprijin” a mai spus la final prefectul Mihai Archip.

La întâlnire a fost prezenţi, pe lângă organizatori şi partenerii lor, asistenţii sociali selectaţi în proiect şi primarii  celor 11 comune identificate ca fiind eligibile : Bahna, Boghicea, Bîra, Brusturi, Oniceni, Valea Ursului, Dragomireşti, Războieni, Români, Săbăoani, Tămăşeni.

Stiri Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate