Dacă ar vrea cineva să ajute cu adevărat mediul rural nemțean …

9

Priviți acești bătrâni care au scos la vânzare lucruri făcute de mâna lor. Sunt din Neamț și ca ei sunt sute, poate chiar mii. Județul este ca o uzină în care se produc zilnic lucruri unicat și foarte multe produse de artizanat numai că nimeni nu ajută oamenii din uzină să vândă ceea ce fac ei.

O mulțime de ONG-uri, Asociații de dezvoltare, Grupuri de acțiune și instituții care mănâncă inutil banii public. Nimeni nu vrea să vadă acest potențial uriaș al județului Neamț, nimeni nu vrea să îl încurajeze, nimeni nu vrea să îl exploateze. Suntem în anul 2017, când internetul îți permite să ai cea mai mare piață de desfacere pentru astfel de produse, dar inutil. Ar trebui ca cineva să mai și gândească ceva pentru acești oameni cărora munca lor le-ar putea aduce foarte mulți bani dacă ar fi puțin ajutați, ca să nu mai spunem de banii care ar veni la taxe și impozite și, ca să fim realiști până la capăt, banii pe care i-ar putea câștiga cel care ar intermedia relația între meșterii populari din Neamț și potențialii cumpărătorii din toată lumea.

Greu la deal cu oamenii mici. Ajutăm mediul rural prin tot felul de proiecte trăsnite, cumpărăm utilaje pe la GAL-uri, facem manifestări de zeci de milioane, vorbim de dezvoltare rurală, dar în final nu suntem în stare să-i ajutăm pe acești oameni să își facă singuri un trai mai buni, să își vândă singuri munca și să trăiască în demnitate. Nu de ajutoare sociale au nevoie acești oameni, nu de mila noastră, nu de banii europeni, ci de un ajutor calificat care să-i pună în valoare și să-i scoată în lume.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
9 Comentarii
  1. Geanina Munteanu spune

    Fotografia este facuta in Borlesti!

  2. Gelu Branduseriu spune

    Eu cred ca primarii pot ajuta activitatea acestor oameni vrednici .Dar ei trbuie sa dea birul la partide !

  3. iuliana spune

    Cred ca ar fi bine de infiintat un centru local de expunere a produselor.

  4. iuliana spune

    Ar fi bine ca in comuna sa existe un spatiu in care localnicii sa isi expuna produsele .Sa existe o pagina de net cu publicitate si cred ca ar exista turisti interesati Aici este vorba si de strategia locala.Cine sa se implice decat administratia locala?

  5. Marius Ionut Grigorici spune

    Articol făcut pe genunchi, fără prea multe explicații doar da in politica, ce ne interesează pe noi nu scriu, cum sa cumparam? Unde se afla? Luam județul la picior sa aflam pe ce garduri se vand?

  6. Nina spune

    Eu imi doresc foarte mult un costum național. Si m-a bucurat foarte mult vad ca sunt si in apropiere de mine. Dar fericirea mea s-a terminat in momentul in care mi-am dat seama ca Județul Neamț nu este unul chiar foarte mic. As putea avea mai multe detalii va rog frumos?

  7. Mary My spune

    ..unde e locatia,multi dorim sa achizitionam asa ceva si nu stim de unde..

    ADMIN: Cam in toate comunele din Neamt. Pozele sunt facute la Borlesti.

    1. Micky spune

      La Borlesti??Eu sunt din Borlesti si nu am văzut nicăieri expuse costume naționale 😕

      ADMIN: Mergi unde s-a tinut ziua comunei si compara ce vezi in poza cu gardurile de la case si vei gasi imediat locul 🙂

  8. Aiurica spune

    Angajatii bugetari ar trebui sa poarte uniforme, iar acestea sa fie fustele si iile nationale.Si sa le cumpere statul, cu bani de la buget.Ce investitii in infrastructura?Fiindca acesti nevoiasi nu au bani de spatii comerciale, sa le vanda in curtea bisericii.Evident, sa nu plateasca impozite.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate