IPJ Neamț: Sfaturi pentru părinţi în perioada sărbătorilor de iarnă

0

Copilul tău este în siguranță la colindat?
Perioada sărbătorilor de iarnă aduce pentru cei mici o mulțime de bucurii, iar pentru aceștia plecatul la colindat în perioada Crăciunului și a Anului Nou este una dintre cele mai așteptate.
Atragem atenția tuturor părinților din mediul rural dar și din orașe, cu privire ca minorii să nu devină victime ale unor persoane rău intenționate și le prezentăm câteva recomandări menite a crește siguranța copiilor când se află la colindat.
Întrucât copii merg în principal neînsoțiți la colindat, crește riscul ca aceștia să fie acostați fie de alți minori sau adulți pentru a le cere banii adunați din această activitate tradițională, implicit crește riscul ca minorii să fie victime ale unor agresiuni.
Pentru a evita victimizarea copilului dumneavoastră atunci când se află la colindat vă recomandăm:
 Însoțiți copilul mai ales dacă pleacă pe timp de seară sau noapte la colindat;
 Stabiliți exact locațiile și traseul pe care urmează să-l parcurgă atunci când merge la colindat;
 Stabiliți și verificați cu ce copii se va deplasa să colinde;
 Impuneți-le copiilor să plece la colindat doar pe timp de zi și recomandați-le să evite zonele izolate;
 Este bine să le reamintiți să nu se lase niciodată invitați de necunoscuți într-un loc, la o petrecere sau la o plimbare cu mașina.
Totodată, va fi oricând potrivit să le amintiţi copiilor ca în cazul în care li se întâmplă ceva rău lor sau prietenilor, să informeze imediat părinţii sau Poliţia.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate