Festivalul de Teatru „Pledez pentru Tine(ri)”: Actorul Marcel Iureș, aplaudat minute în șir de publicul pietrean

0

Miercuri  16 noiembrie, în penultima zi de festival, Marcel Iureș, în spectacolul „Absolut!”(după povestea „Ivan Turbincă”, de Ion Creangă) regizat de nemțeanul Alexandru Dabija, a oferit publicului prezent o adevărată probă de măiestrie  actoricească.  Actorul a fost aplaudat la scenă deschisă minute în șir.

După spectacol am stat de vorbă atât cu regizorul Alexandru Dabija, căruia directorul Teatrului Tineretului, Liviu Timuș, i-a dedicată ediția din acest an a Festivalului de Te646x404atru, cu ocazia împliniri a 40 de ani de activitate teatrală, dar și cu îndrăgitul actor Marcel Iureș.

Regizorul Alexandru Dabija:  Mă întorc cu mare drag aici. E un teatru la care țin, e teatrul meu de suflet și o să vin și la vară să fac un spectacol. Nu vă pot da detalii despre ce spectacol va fi, e o trupă înnoită, au venit mulți tineri actori și am înțeles că sunt copii buni. E o diferență mare între provincie și București, la cum se lucrează, dar și de public. Este o diferență în avantajul provinciei, nu al capitalei. 

Despre faptul că Festivalul de Teatru din acest an îi este dedicat, talentatul regizor, de o modestie aparte, emoționat, nu a vrut să facă vreun comentariu.

Actorul Marcel Iureș: Am venit direct pentru acest Festival și sunt recunoscător pentru aplauzele primite, până la capătul zilelor mele.  Îmi place mult să joc în așa-zisa provincie. Teatrul Tineretului emarcel-iuresste unul din centrele și inimile teatrului din România. De aici au izvorât o grămadă de mari actori și regizori, a fost un fenomen extraordinar și cu cât venim mai mult și înviem toată zona asta e cu atât mai bine. Publicul de provincie este mai însetat și mai autentic, zice de-a dreptul că are nevoie de artă și de teatru.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate