Comuna Borlești, Neamț, s-a înfrățit cu comuna Ruseni din raionul Edineț, Republica Moldova

1

Primarul comunei Ruseni din Republica Moldova, Denis Usturoi,  a participat joi, 10 noiembrie, în Neamț, la acțiunea de înfrățire cu comuna Borlești, organizată de primăria Borlești și primarul Vali Puică. Comuna Ruseni este o comună din Raionul Edineț, Republica Moldova, formată din satele Ruseni (sat-reședință) și Slobodca și are o populație de circa 2.130 de locuitori.

Evenimentul a debutat cu un Te Deum oficiat de preoții locului, după care scena Căminului Cultural din Borlești a devenit neîncăpătoare datorită numărului mare de oficialități care au participat la înfrățirea celor două comune situate de-a stânga și de-a dreapta Prutului. Alături de conducerea primăriei Borlești, lângă primarul Vali Puică s-au aflat reprezentanți ai Consiliului Județean Neamț, președintele Ionel Arsene și vicepreședintele Ion Asaftei, fostul ministru de finanțe, Daniel Chițoiu, consilieri locali, reprezentanți ai organizațiilor politice din Neamț, ai ONG-urilor pro-Basarabia și reprezentanți ai delegației din Moldova.

În prezența oficialităților și localnicilor, cei doi primari, Vali Puică și Denis Usturoi, au semnat actele care atestă înfrățirea comunelor Borlești și Ruseni. Evenimentul a fost salutat călduros de autoritățile locale, dar și de basarabeni stabiliți în România, care au făcut posibilă această înfrățire.

„Mama ne naște și Dumnezeu ne unește. Acest eveniment de înfrățire a locuitorilor comunei Borlești, sat Ruseni, cu minunata comună Ruseni din Republica Moldova a apărut exact cum apar frumoasele descoperiri dintre neamuri.”, a menționat primarul comunei Borlești, Vali Puică.

„Vă aduc cele mai sincere urări de bine. Vreau să aduc mulțumiri tuturor celor care au contribuit ca astăzi să semnăm acest acord de cooperare transfrontalieră, să nu ne uităm neamul, să fim prietenoși și să mergem împreună în toate greutățile.”, a declarat primarul comunei Ruseni, Denis Usturoi.

„Astfel de acțiuni sunt binevenite pentru că doar așa putem fi alături de frații noștri de peste Prut. Cred că putem fi același popor în cadrul UE și pe această cale le spun celor din Moldova că sunt bineveniți oricând în România. Îi felicit pe cei doi primari și cred că ce au făcut domnii primari poate fi un exemplu foarte bun pentru ceilalți primari din Neamț.”, a punctat președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

Evenimentul de înfrățire a devenit posibil și cu sprijinul domnului Constantin Rusanovschi, președintele Asociației „Pro Basarabia și Bucovina” filiala Onești.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Dinisov Mihaela spune

    Felicitari! Sa dea Domnul cat mai multe astfel de infratiri intre frati !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate