Incendii in Neamt

0

Incendiu în localitatea Săvineşti (26.02.2011)

La ora 13.59, Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ a fost alertat şi a intervenit cu 9 subofiţeri şi 2 autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit într-o anexă (bucătărie) a unei gospodării, aparţinând Mariei M. din localitatea Săvineşti.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost canalul de evacuare a fumului deteriorat. Au ars cca 32 mp din acoperişul anexei (cu învelitoare din tablă), cca 1 mp din planşeul anexei (construit din lemn) şi cca 2 mp din peretele, construit din lemn şi lut. În incendiu s-au mai degradat cca 20 mp din acoperişul anexei gospodăreşti.

Pompierii militari au fost sprijiniţi de SVSU Roznov, cu o autospecială.

Incendiu în comuna Răuceşti (26.02.2011)

La ora 09.04, Detaşamentul de Pompieri Târgu Neamţ a fost alertat şi a intervenit cu 14 subofiţeri, 2 autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi ambulanţa SMURD ca urmare a producerii unui incendiu izbucnit în podul unei locuinţe (aparţinând lui Ştefan T.) din localitatea Răuceşti.

Incendiul a fost cauzat de coşul de fum deteriorat. Au ars cca 70 mp din acoperişul locuinţei (construit din asterială lemn cu învelitoare din draniţă şi plăci de azbociment)

Proprietarul, în vârstă de 73 de ani, a fost scos din locuinţă prezentând un atac de panică şi i s-a acordat primul ajutor calificat. La intervenţie a participat şi SVSU Răuceşti.

Incendiu la un autoturism în localitatea Roznov (26.02.2011)

La ora 22.57, Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ a fost alertat şi a intervenit cu 3 subofiţeri şu autospeciala FRAP pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism (aparţinând lui Constantin D., condus de Mihai F.) aflat în trafic pe DN 15, pe raza localităţii Roznov.

Cel mai probabil, incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit produs la un conductor electric defect (neizolat correspunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice sau fizice). Conducătorul auto a fost semnalizat de către participanţii la trafic despre apariţia unui incendiu în partea inferioară a autoturismului. După ce a oprit maşina, acesta a ridicat capota autoturismului, moment în care flăcările au cuprins întregul compartiment motor, ulterior flăcările extinzându-se şi la habitaclu. Autoturismul a fost distrus în proporţie de 80%.

Incendiu în comuna Sagna (27.02.2011)

La ora 20.12, Detaşamentul de Pompieri Roman a fost alertat şi a intervenit cu un ofiţer, 10 subofiţeri şi 2 autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă din gospodăria Elenei M., din satul Luţca, comuna Sagna.

Incendiul a fost cauzat de coşul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile. Au ars cca 50 mp din acoperişul anexei (din asterială lemn şi învelitoare din plăci de azbociment), TV, radio, mobilier, articole de îmbrăcăminte, documente. În interiorul anexei era o butelie racordată la un aragaz dar pompierii militari au reuşit să îndepărteze pericolul producerii unei explozii.

Incendiu în comuna Farcaşa (27.02.2011)

La ora 22.04, Garda nr. 2 de intervenţie Poiana Teiului a fost alertată şi a intervenit cu 5 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit în camera unei locuinţe (aparţinând lui Ciprian M.) din localitatea Farcaşa.

Incendiul a fost cauzat de coşul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile. Au ars cca 2 mp din peretele camerei, construit din lemn.

La intervenţie a participat şi SVSU Farcaşa cu o autospecială.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate