Politia va informeaza – iunie 2010

1

Piatra Neamt, luni, 01 iunie 2010

Accident rutier
În seara de 31 mai, în jurul orei 20.50, pe DJ 159 C, în localitatea Cândesti, judetul Neamt, s-a produs un accident rutier din care a rezultat rănirea gravă a unei persoane si rănirea usoară a altor două persoane. În urma primelor verificări efectuate, politistii au stabilit că în timp ce D. Aurel, de 31 ani, din comuna Cândesti, judetul Neamt conducea un autoturism pe DJ 159 C, în localitatea Cândesti, judetul Neamt, având directia de mers Rediu – Costisa, într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra volanului si a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus din sens opus de B. Nicolae, de 19 ani, din aceeasi comună.
În urma impactului a rezultat rănirea usoară a lui B. Mihai si a pasagerului din dreapta fată, B. Mihai, de 56 ani, din comuna Cândesti, judetul Neamt, precum si rănirea gravă a lui D. Aurel. Ambii conducători au fost testati cu aparatul etilotest, pentru D. Aurel fiind stabilită o concentratie de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ambii conducători auto, cât si pasagerul din dreapta fată nu purtau centură de sigurantă.
Cercetările sunt continuate de Serviciul Rutier Neamt.

Politistii efectuează cercetări într-o reclamatie de furt din locuintă
În dimineata de 31 mai 2010, în jurul orei 09.00, Postul de Politie Ruginoasa a fost sesizat de către A. Gheorghită, de 29 ani, din comună, despre faptul că în noaptea de 30/31 mai 2010, persoane necunoscute au pătruns prin efractie în locuinta aflată în constructie, de unde au sustras două usi si sase ferestre din pvc tip termopan, un convertor electric si o cutie cu bunuri ce urmau a fi folosite la instalatia electrică.
Prejudiciul cauzat este de aproximativ 10.000 lei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârsirii infractiunii de furt calificat, politistii continuând cercetările în vederea identificării autorilor si recuperării prejudiciului.

Politistii au identificat si retinut autorii a două infractiuni de furt calificat
În urma cercetărilor efectuate, politistii din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Neamt l-au identificat pe autorul furtului unui autoturism din noaptea de 29/30 mai 2010, de pe raza comunei Dumbrava Rosie, judetul Neamt.
Acesta este A. Constantin, de 22 ani, din comuna Girov, judetul Neamt. Tânărul nu posedă permis de conducere. Vă reamintim că în dimineata de 30 mai, în jurul orei 06.30, Postul de Politie D-va Rosie a fost sesizat prin Serviciul 112, de L. Gheorghe, despre faptul că, în noaptea precedentă, între orele 01.00-06.30, persoane necunoscute, au pătruns în
curtea locuintei sale din comună, de unde i-au sustras autoturismul proprietate, ce avea cheile în contact. În urma cercetărilor, politistii au depistat autoturismul, abandonat, pe raza satului Cârligi, comuna Stefan cel Mare.
A. Constantin a fost retinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonantă de retinere, urmând a fi prezentat în cursul zilei Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamt cu propunere de arestare preventivă. În urma cercetărilor efectuate de politisti, a fost identificat autorul furtului din locuintă din noaptea de 22/23 mai 2010, din comuna Dumbrava Rosie, judetul Neamt. Acesta este D. Radu Ilie, de 28 ani, din Piatra-Neamt, judetul Neamt, care în ziua de 31 mai 2010, în jurul orei 18.00, a fost retinut de politisti pentru 24 de ore pe bază de ordonantă de retinere, urmând a fi prezentat în cursul zilei Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamt cu propunere de arestare preventivă.
Vă reamintim că în dimineata de 23 mai, în jurul orei 04.30, Postul de Politie Dumbrava Rosie a fost sesizat de A. Gabriel, de 28 de ani, din localitatea Dumbrava Rosie, judetul Neamt, despre faptul că, în noaptea de 22/23 mai, în intervalul orar 22.00 – 04.00, persoane necunoscute au pătruns, prin efractie, în locuinta sa si din interior au sustras din sertarul unui birou suma de 10.000 de lei si un pistol cu bile din cauciuc, detinut în mod legal, iar dintr-un dulap din baia locuintei bijuterii din aur. Prejudiciul total a fost estimat de partea vătămată la suma de circa 30.000 de lei.

Piatra Neamt, miercuri, 02 iunie 2010

Tânărul retinut sub aspectul comiterii infractiunilor de furt calificat si
conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de
conducere a fost arestat preventiv

În cursul zilei de 01 iunie 2010, C. A. Constantin, de 22 ani, din comuna Girov, judetul Neamt a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamt cu propunere de arestare preventivă. Instanta a dispus arestarea preventivă a tânărului pentru 29 de zile sub aspectul comiterii infractiunilor de furt calificat si de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.
C. A. Constantin a fost depus în arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt.

Reclamatie de lovire
În ziua de 01 iunie 2010, Politia oras Roznov a fost sesizată de către O. Amleto, de 49 ani, din oras Roznov, judetul Neamt, despre faptul că în ziua de 28 mai 2010, în jurul orei 22.00, aflându-se în fata unui magazin din oras, pe fondul
unui conflict spontan, a fost lovit cu pumnii si cu picioarele de către I. Ioan, de 70 ani si de către I. Ioan Ciprian, de 39 ani, ambii din Roznov, judetul Neamt. Politistii continuă cercetările sub aspectul comiterii infractiunii de lovire,
urmând a fi propusă solutia legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamt.

Cinci tineri au fost depistati de politisti după ce au încercat să fure 70 de metri
de cablu telefonic

În noaptea de 31 mai/01 iunie 2010, în jurul orei 01.20, politistii au fost sesizati, prin 112, de către F. Ioan, de 42 ani, din comuna Mărgineni, judetul Neamt, despre faptul că, pe traseul Dochia – Bălusesti, judetul Neamt, cablul telefonic a fost întrerupt.

Tentativă de furt din societate comercială
În ziua de 01 iunie 2010, în jurul orei 14.53, Politia oras Roznov a fost sesizată de către S. Ioan despre faptul că, pe platforma unei societăti comerciale de pe raza comunei Săvinesti, au fost depistate două persoane care încercau să sustragă mai multe tevi metalice.
Politistii s-au deplasat la fata locului si i-au identificat pe P. Alexandru, de 18 ani, din comuna Piatra Soimului, judetul Neamt si pe B. C., de 15 ani, din comuna Girov, judetul Neamt, care au pătruns pe platforma societătii comerciale printr-o bresă a gardului exterior cu intentia de a sustrage 20 de tevi metalice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de tentativă de furt calificat.

Arestare preventivă pentru un tânăr cercetat sub aspectul comiterii infractiunii
de furt calificat

În ziua de 01 iunie 2010, D. Radu Ilie, de 28 ani, din Piatra-Neamt, judetul Neamt a fost prezentat de către politisti Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamt cu propunere de arestare preventivă. Instanta a dispus arestare preventivă a tânărului pentru 29 de zile sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat.

Infractiune la regimul circulatiei
În ziua de 01 iunie 2010, în jurul orei 20.47, un echipaj de politisti din cadrul Formatiunii Politiei Rutiere Tg. Neamt l-a depistat pe B. Viorel, de 37 ani, din comuna Păstrăveni, judetul Neamt, care conducea un autoturism, pe drumul
comunal, având o concentratie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul orăsenesc Tg. Neamt unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii îmbibatiei de alcool în sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal.

Piatra Neamt, joi, 03 iunie 2010

Minora semnalată ca dispărută de la domiciliu a fost găsită de politisti
În dimineata de 02 iunie 2010, în jurul orei 09.30, politistii din cadrul Postului de Politie Urecheni au depistat-o, pe raza comunei, pe Cojocea Ana Maria Roxana, de 15 ani, din municipiul Roman, judetul Neamt, care a fost semnalată ca dispărută de la domiciliu în ziua de 26 mai 2010.
Vă reamintim că în dimineata de 26 mai, în jurul orei 09.30, Politia municipiului Roman a fost sesizată de G. Lăcrămioara, de 48 de ani, din Roman, despre faptul că fiica sa Cojocea Ana Maria Roxana, de 15 ani, a plecat de la
domiciliu, în data de 25 aprilie 2010, în jurul orei 15.30, spunându-i că merge în oras să se plimbe cu bicicleta si nu a mai revenit.
Din verificările efectuate, politistii au stabilit că minora a mai plecat de acasă în mai 2006 si decembrie 2008, de fiecare dată fiind găsită de politisti si încredintată familiei.

Infractiuni la regimul circulatiei
În dimineata de 02 iunie 2010, în jurul orei 07.12, politistii l-au depistat pe C. Liviu, de 41 ani, din mun. Bacău, judetul Bacău, în timp ce conducea un autoturism pe DN 15, în interiorul localitătii Dumbrava Rosie, judetul Neamt, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. În cauză s-a întocmit dosar penal.
În seara de 02 iunie 2010, în jurul orei 23.30, politisti din cadrul Formatiunii de Ordine Publică Tg. Neamt au depistat-o pe V. Maria, de 18 ani, din comuna Pipirig, judetul Neamt, în timp ce conducea un autoturism pe str. Castanilor din orasul Tg. Neamt, fără a poseda permis de conducere.
În urma verificărilor efectuate, politistii au stabilit că autoturismul i-a fost încredintat tinerei, spre a fi condus, de către C. Cătălin, de 21 ani, din comuna Urecheni, judetul Neamt, desi stia că V. Maria nu posedă permis de conducere.
În cauză, politistii au întocmit dosar penal pe numele tinerei sub aspectul comiterii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere si pe numele lui C. Cătălin pentru încredintarea unui autovehicul spre a fi condus unei persoane care nu detine permis de conducere.

Minoră arestată preventiv pentru comiterea mai multor infractiuni
În dimineata de 02 iunie, 2010, în jurul orei 09.00, politisti din cadrul Politiei municipiului Piatra-Neamt au depistat-o pe minora S. V., de 15 ani, din Piatra-Neamt, cercetată într-un număr de 13 dosare penale sub aspectul comiterii infractiunilor de tâlhărie, furt calificat si tentativei de furt calificat. Astfel, în noaptea de 23/24 iunie 2009, împreună cu alti patru minori, S. V. a pătruns prin efractie în interiorul unui magazin din Piatra-Neamt, de unde a sustras tigări, cartele telefonice si băuturi în valoare de 5000 lei. În ziua de 05 aprilie 2010, minora, împreună cu fratele ei, N. M., de 10 ani, prin amenintări cu acte de violentă, au deposedat doi minori, de 11 ani, din Piatra- Neamt, de un telefon mobil si suma de 5 lei si, în aceeasi zi, au pătruns într-un salon din cadrul Spitalului Judetean Neamt, de unde au sustras un telefon mobil. În ziua de 14 aprilie 2010, S. V., împreună cu fratele ei, profitând de neatentia persoanelor, i-au sustras lui M. Adriana, din Piatra-Neamt, un portofel în care avea suma de 240 lei, iar în ziua de 29 aprilie 2010, au deposedat-o pe B. Adriana, care se afla pe o bancă, în zona centrală a orasului Piatra-Neamt, de un portofel în care avea
suma de 500 lei.
S. V. a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamt cu propunere de arestare preventivă, iar instanta a dispus arestarea preventivă a acesteia pentru 15 zile, minora fiind introdusă în arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt.

Piatra Neamt, vineri, 04 iunie 2010

Accidente de circulatie
În ziua de 03 iunie 2010, în jurul orei 12.40, pe str. Tudor Vladimirescu, din municipiul Roman a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea usoară a unei persoane. În urma primelor verificări efectuate, politistii au stabilit că în timp ce B. Mihai, de 54 ani, din Piatra-Neamt, judetul Neamt, conducea o autoutilitară pe strada Tudor Vladimirescu, din Roman, ajuns în intersectia cu strada M. Eminescu, a surprins si a accidentat cu partea laterală a autovehiculului, pe minorul G. D., de 3 ani, din Roman, judetul Neamt, care, nefiind supravegheat, s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis. În urma accidentului a rezultat rănirea usoară a minorului, care a suferit un traumatism cranio-cerebral acut închis, hematom epicranian occipital si contuzii toraco-abdominale, rămânând sub supraveghere medicală.
Cercetările sunt continuate de Serviciul Rutier Neamt. În seara de 03 iunie 2010, în jurul orei 21.45, pe DN 15 C, în afara localitătii Oglinzi, judetul Neamt a avut loc un eveniment rutier soldat cu decesul unei persoane.
În urma primelor verificări, politistii au stabilit că în timp ce R. Aurel, de 57 ani, din Tg. Neamt, judetul Neamt, conducea un autoturism pe DN 15 C, pe directia Fălticeni – Tg. Neamt, în afara localitătii Oglinzi, l-a acrosat pe B. Vasile, de 48 ani, din comuna Răucesti, judetul Neamt, care circula cu bicicleta pe acelasi sens de mers fără a fi semnalizat corespunzător, accidentându-l mortal. În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de
Formatiunea Rutieră Tg. Neamt. În ziua seara de 03 iunie 2010, în jurul 23.30, pe DJ 207D, în interiorul localitătii I. Creangă, judetul Neamt, a avut loc un eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală gravă a unei persoane si rănirea usoară a alteia. În urma primelor verificări, politistii au stabilit că în timp ce M. Marin, de 30 ani, din Roman, judetul Neamt, conducea un autoturism pe drumul judetean, în interiorul localitătii I. Creangă, datorită neadaptării vitezei la conditiile de drum, ajuns într-o curbă la dreapta, pierde controlul asupra volanului si părăseste carosabilul intrând în coliziune cu un capăt de pod. În urma impactului a rezultat rănirea usoară a conducătorului auto si vătămarea corporală gravă a pasagerului din autoturism, diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral acut deschis, plagă piramidă nazală, plagă suborbitala stânga, traumatism coloană cervicală, traumatism toracic si fractură os zigomatic stâng.
Conducătorul auto nu posedă permis de conducere si la testarea alcoolscopică i s-a stabilit o concentratie de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de Formatiunea Rutieră Roman.

Reclamatie de furt din locuintă
În dimineata de 03 iunie 2010, În jurul orei 09.00, Postul de Politie Urecheni a fost sesizat de către V. Agripina, de 68 ani, din comună, despre faptul că în noaptea de 02/03 iunie 2010, persoane necunoscute au pătruns, prin efractie, în locuinta acesteia, de unde au sustras suma de 60 lei, bijuterii din aur, băuturi alcoolice si cafea în valoare de aproximativ 500 lei. Politistii continuă cercetările în vederea identificări autorilor si recuperării prejudiciului.

Infractiune la regimul circulatiei
În ziua de 03 iunie 2010, în jurul orei 18.53, politistii din cadrul Formatiunii Rutiere a orasului Tg. Neamt au depistat pe P. Dinu, de 35 ani, din Tg. Neamt, judetul Neamt, în timp ce conducea un autoturism pe DN 15B, în interiorul comunei Pipirig, judetul Neamt, având o concentratie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul orăsenesc Tg. Neamt în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea îmbibatiei de alcool în sânge. I s-a întocmit dosar penal.

Piatra Neamt, 04 iunie 2010

Municipiul Piatra-Neamt găzduieste Campionatul de atletism si cros al Ministerului Administratiei si Internelor
Conform „Calendarului principalelor activităti sportive interne si internationale, în anul 2010” al Ministerului Administratiei si Internelor, în municipiul Piatra Neamt, în zilele de 09 si 10 iunie 2010, se va desfăsura etapa finală a Campionatului de atletism si cros al ministerului. Competitia este organizată de Serviciul Sport din cadrul Clubului
Sportiv Dinamo Bucuresti, Institutia Prefectului Judetului Neamt, Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt, Inspectoratului de Jandarmi Judetean Neamt, Inspectoratului pentru Situatii de Urgentă Neamt, în colaborare cu Federatia Română de Atletism si Directia Judeteană pentru Sport Neamt. La competitie vor participa aproximativ 200 de sportivi, calificati în competitii anterioare, în etape judetene si pe arme, din cadrul aparatului central a Ministerului Administratiei si Internelor, Inspectoratului General al Politiei Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General pentru Situatii de Urgentă, Inspectoratului General al Politiei de Frontieră si ai Academiei de Politie „Al. Ioan Cuza”, Bucuresti. Pentru informatii suplimentare – persoana de contact este agent principal de politie Irina Andrei – telefon 0741066184.

Piatra Neamt, duminică, 06 iunie 2010

Conducător auto arestat preventiv
În ziua de 04 iunie 2010, M. Marin, de 30 ani, din Roman, judetul Neamt, a fost prezentat de către politisti Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunere de arestare preventivă. Instanta a emis pe numele acestuia mandat de
arestare preventivă pentru 29 de zile sub aspectul comiterii infractiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere a unui autovehicul fără permis de conducere si conducere a unui autovehicul cu o îmbibatie alcoolică peste limita legală.
Prin extinderea cercetărilor, politistii au stabilit că autoturismul implicat în evenimentul rutier a fost sustras de către M. Marin din curtea unei societăti comerciale, la care acesta fusese angajat de probă cu câteva luni în urmă.

Dosare penale pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor
În ziua de 04 iunie 2010, în jurul orei 16.00, politisti din cadrul Biroului de Investigatii Criminale Roman l-au depistat pe A. Miahai, de 75 ani, din Roman, judetul Neamt, care i-a vândut lui T. Neculai, de 57 ani, din comuna Ruginoasa,
judetul Neamt, 50 de cartuse cu glont, fără a înregistra tranzactia la armurierul zonal autorizat. Cumpărătorul a transportat cartusele la domiciliul său, urmând ca în viitorul apropiat să mai achizitioneze de la A. Mihai si o armă de tir, pentru care plătise în avans suma de 600 lei.
În urma investigatiilor efectuate, politistii au stabilit că T. Neculai nu posedă permis de armă.
Pe numele celor doi au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infractiunii de efectuare, fără drept, de operatiuni cu arme si munitii.

Infractiuni la regimul circulatiei
În ziua de 04 iunie 2010, în jurul orei 17.30, un echipaj de politisti din cadrul Biroului Politiei Rutiere Roman l-au depistat pe P. Laurentiu, de 57 ani, din municipiul Iasi, care conducea un autoturism pe DN 2, în interiorul localitătii Traian, judetul Neamt având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
I s-a întocmit dosar penal.

În ziua de 05 iunie a.c., în jurul orei 16.40, politisti din cadrul Biroului Politiei Rutiere Roman au depistat-o pe T. Raluca, de 18 ani, din comuna Bahna, judetul Neamt, care conducea un autoturism pe str. Cuza Vodă, din Roman, având expirate numerele provizorii de înmatriculare din data de 13 mai 2010.
I s-a întocmit dosar penal.

În seara de 05 iunie, în jurul orei 22.30, un echipaj de politisti l-au depistat pe M. Constantin, de 48 ani, din Piatra-Neamt, judetul Neamt, în timp ce conducea un autoturism pe str. Aleea Tineretului, din Piatra-Neamt, având o concentratie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judetean Neamt unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii îmbibatiei de alcool în sânge.
I s-a întocmit dosar penal.

În noaptea de 05/06 iunie 2010, în jurul orei 02.00, în timp ce P. Claudiu, de 21 ani, din Piatra-Neamt, judetul Neamt conducea un autoturism pe strada Dimitrie Leonida, din Piatra-Neamt, a pierdut controlul asupra volanului si a intrat în coliziune cu un grilaj metalic si cu stâlpul unui indicator, după care a fugit de la locul faptei.
Ulterior, fiind depistat în trafic de către un echipaj de politisti, a fost testat cu aparatul etilotest stabilindu-i-se o concentratie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul judetean Neamt unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea îmbibatiei de alcool din sânge.
I s-a întocmit dosar penal.

În dimineata de 06 iunie a.c., în jurul orei 05.00, în timp ce F. Vlădut, de 21 ani, din Piatra-Neamt, judetul Neamt, conducea un autoturism taxi pe strada Aleea Tineretului, din Piatra-Neamt, într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra volanului si a intrat cu autovehiculul într-un sant. Politistii care s-au deplasat la fata locului au procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost condus la Spitalul judetean Neamt unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea îmbibatiei de alcool din sânge.
I s-a întocmit dosar penal.

Reclamatii de furturi din auto
În dimineata de 05 iunie a.c., în jurul orei 09.00, Politia oras Tg. Neamt a fost sesizată de către M. Ovidiu, de 28 ani, din Tg. Neamt, judetul Neamt, cu privire la faptul că în noaptea de 04/05 iunie 2010, persoane necunoscute au sustras dintr-o autoutilitară, apartinând societătii la care reclamantul este angajat, o statie emisiereceptie, o interfată de la un mp3 player, un detector de gaz si o borsetă în care se aflau certificatul de înmatriculare al autovehiculului si asigurarea auto, prejudiciu fiind de aproximativ 2700 lei.
Politistii continuă cercetările în vederea identificării autorilor si recuperării prejudiciului.
În ziua de 05 iunie 2010, în jurul orei 11.00, Politia oras Tg. Neamt a fost sesizata de către C. Marius, de 27 ani, din Tg. Neamt, judetul Neamt, cu privire la faptul că în noaptea de 04/05 iunie a.c., persoane necunoscute i-au sustras din
autoutilitară o statie de emisie-receptie si o borsetă în care se găseau asigurarea autovehiculului si autorizatia de circulatie provizorie a acestuia. În cauză a fost întocmit dosar penal, politistii continuând cercetările pentru
identificarea autorilor si recuperarea prejudiciului.

Accident de circulatie
În seara de 05 iunie 2010, în jurul orei 23.30, pe DJ 155I, în interiorul localitătii łibucani, judetul Neamt a avut loc un eveniment rutier soldat cu vătămarea corporala gravă a unei persoane.
Din primele cercetări efectuate, politistii au stabilit că în timp ce P. Vasile, de 44 ani, din comuna Cioharani, judetul Iasi, conducea un moped pe drumul judetean, pe directia Tupilati –Tg. Neamt, datorită neatentiei în trafic, nu a observat un atelaj hipo, care era condus în aceeasi directie de mers de către I. Ilie, de 32 ani, din comuna Răucesti, judetul Neamt, si a intrat în coliziune cu roata din spate a atelajului.
În urma impactului a rezultat rănirea gravă a conducătorului mopedului, care se află internat la Spitalul orăsenesc Tg. Neamt, fiind diagnosticat cu comă gradul III si fractură cu înfundare os temporo-frontal dreapta.
Conducătorul atelajului purta echipament reflectorizant si avea căruta semnalizată corespunzător. Fiind testat alcoolscopic, rezultatul a fost de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul mopedului nu purta cască de protectie si nu avea echipament reflectorizant.
Cercetările sunt continuate de Politia oras Tg. Neamt.

Piatra Neamt, luni, 07 iunie 2010

Accidente de circulatie
În ziua de 06 iunie, în jurul orei 16.30, în interiorul localitătii Averesti, comuna I. Creangă, a avut loc un eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală gravă a unei persoane. În urma primelor verificări, politistii au stabilit că în timp ce M. Constantin, de 35 ani, din comuna I. Creangă, judetul Neamt conducea un autoturism pe DJ 207C, în interiorul localitătii Averesti, a surprins si a accidentat cu partea lateral stânga fată a autovehiculului pe O. D., de 4 ani, din Roman, care, fiind nesupravegheat, s-a angajat în traversarea în traversarea străzii. Minorul a fost diagnosticat cu fractură treime inferioară a tibiei si peroneu drept, rămânând internat.
După producerea evenimentului, conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviintarea organelor de politie, fiind depistat, ulterior, la domiciliul său. Acesta a declarat că a părăsit locul faptei la îndemnul părintilor minorului, motiv pentru care nu a mai anuntat organele de politie despre producerea acestuia.
M. Constantin a fost condus la Spitalul municipal Roman unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea îmbibatiei de alcool din sânge. Cercetările sunt continuate de Politia municipiului Roman.
În seara de 06 iunie, în jurul orei 19.30, pe DN 15, în interiorul localitătii Costisa, a avut loc un eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală gravă a unei persoane. Din primele cercetări, politistii au stabilit că în timp ce C. Mihai, de 20 ani, din orasul Buhusi, judetul Bacău, conducea un moped în interiorul localitătii Costisa, judetul Neamt, pe directia de mers Piatra-Neamt – Bacău, a pierdut controlul asupra acestuia, a părăsit partea carosabilă si a căzut pe spatiul verde de la marginea drumului. Conducătorul mopedului a fost transportat la Spitalul judetean Neamt unde a fost diagnosticat cu hemoragie subarahnoidiană stângă, fractura biparietală, fractură omoplat stâng, comă de gradul II – III. Cercetările sunt continuate de Formatiunea Rutieră Neamt.

Reclamatie de furt
În ziua de 06 iunie, în jurul orei 17.30, Postul de Politie Drăgănesti a fost sesizat, prin 112, de către P. Niculina, de 46 ani, din mun. Rădăuti, judetul Suceava, despre faptul că în timp ce se deplasa pe raza comunei Drăgănesti, a fost acostată de două persoane care i-au sustras o sacosă în care avea trei găini, în valoare de aproximativ 70 lei.
În urma verificărilor efectuate, politistii i-au identificat pe L. Gheorghe, de 21 ani, C. Mihai, de 32 ani, D. Dănut, de 26 ani si pe M. Virgil, de 26 ani, toti din comuna Drăgănesti, judetul Neamt, care i-au sustras femeii sacosa cu găini în timp
ce aceasta se afla într-un bar de pe raza comunei.
În cauză a fost întocmit dosar penal.

Piatra Neamt, marti, 08 iunie 2010

Infractiuni la regimul circulatiei

În dimineata de 07 iunie, în jurul orei 08.25, un echipaj de politisti l-au depistat pe I. Grigori, de 58 ani, din comuna Borca, judetul Neamt, în timp ce conducea un autoturism pe strada Bistritei, din Piatra-Neamt, având autorizatia provizorie de circulatie expirată din data de 29 mai 2010.
I s-a întocmit dosar penal.
În seara de 07 iunie, în jurul orei 21.12, politistii l-au depistat pe I. Liviu, de 24 ani, din oras Roznov, în timp ce  conducea un autoturism pe DJ 156A, în interiorul localitătii Borlesti, judetul Neamt, având o concentratie de 0,48 mg/l
alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul orăsenesc Roznov unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea îmbibatiei de alcool în sânge.
I s-a întocmit dosar penal.

Accident de circulatie
În dimineata de 07 iunie, în jurul orei 09.30, în localitatea Alexandru cel Bun a avut loc un eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală usoară a unei persoane. Din verificările efectuate, politistii au stabilit că în timp ce B. Pavel, de 25 ani, din comuna Alexandru cel Bun, judetul Neamt, efectua manevra de mers cu spatele cu autoturismul, pe drumul comunal din localitatea Alexandru cel Bun, a surprins si a accidentat pe L. Aurica, de 81 ani, din aceeasi comună.
Atât conducătorul auto, cât si victima nu au sesizat imediat organele de politie despre producerea evenimentului. Ulterior, victima a fost transportată de către conducătorul auto la Spitalul judetean Neamt pentru acordarea de îngrijiri medicale, unde i s-a stabilit diagnosticul de fractură metatarsian numărul 5 stâng si policontuzii, fără a rămâne internată, iar, în jurul orei 14.00, B. Pavel a anuntat si Postul de Politie Alexandru cel Bun.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de vătămare corporală din culpă.

Dosar penal finalizat de politisti
Politistii din cadrul Politiei municipiului Piatra Neamt au finalizat un dosar penal si au propus trimiterea în judecată a trei tineri, astfel: B. Petru, de 18 ani, din Tg. Neamt, care a fost cercetat sub aspectul comiterii infractiunilor de furt calificat si tentativă la furt calificat, C. Octavian, de 22 ani, din Roznov, pentru săvârsirea infractiunii de furt calificat si minorul P. R., de 16 ani, din comuna Stefan cel Mare, care a fost cercetat sub aspectul comiterii infractiunii de tentativă la furt calificat. În fapt, în ziua de 10 aprilie 2010, B. Petru si C. Octavian au pătruns, prin efractie, în incinta unui birou din Piata Centrală, din Piatra-Neamt, apartinând unei persoane fizice autorizate, de unde au sustras mai multe ceasuri de mână, în valoare de aproximativ 1300 lei.
În aceeasi zi, cei doi tineri au pătruns, tot prin efractie, într-un alt stand din zona pietei, de unde C. Octavian a sustras suma de 490 lei. Cei doi s-au deplasat la Centrul Scolar pentru Educatie Incluzivă Stefan cel Mare, unde acestia sunt elevi, si au împărtit între ei ceasurile si banii. O parte dintre ceasurile sustrase au fost vândute altor elevi, ulterior fiind recuperate de către politisti 5 dintre acestea si restituite părtii vătămate.
În ziua de 11 aprilie, minorul P. R. a fost retinut de un agent de pază, iar B. Petru a fost depistat de politisti în apropierea sediului unui partid, în incinta căruia acestia au pătruns, prin efractie.
În ziua de 29 aprilie, B. Petru a fost retinut pentru 24 de ore pe bază de ordonantă de retinere. Fiind prezentat, în cursul zilei următoare, Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamt cu propunere de arestare preventivă, instanta a
dispus luarea măsurii obligării de a nu părăsi localitatea pentru 29 de zile.

Piatra Neamt, miercuri, 09 iunie 2010

Reclamatie de furt din locuintă

În ziua de 08 iunie, în jurul orei 14, la Postul de Politie Ion Creangă s-a prezentat P. Vasile, de 32 ani, din comună, care a reclamat faptul că în noaptea de 07/08 iunie, persoane necunoscute i-au pătruns în locuinta aflată în constructie, de
unde i-au sustras mai multe geamuri termopan cu tâmplărie din aluminiu, o usă de interior si o usă de exterior termopan din aluminiu, în valoare de aproximativ 4000 lei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârsirii infractiunii de furt calificat, politistii continuând cercetările pentru identificarea autorilor si recuperarea prejudiciului.

Accidente de circulatie
În ziua de 08 iunie, în jurul orei 14.20, pe str. Smirodava, din municipiul Roman a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea gravă a unei persoane. Din primele cercetări efectuate, politistii au stabilit că în timp ce G. Aurelian,
de 36 ani, din comuna Alexandru cel Bun, judetul Iasi, conducea un autoturism pe strada Smirodava, din Roman, a surprins si a accidentat grav pe minorul A. L., de 5 ani, din Roman, care, fiind nesupravegheat, s-a angajat în traversarea străzii, în fugă, prin loc nepermis si fără să se asigure.
Minorul a fost transportat la Spitalul municipal Roman pentru acordarea de îngrijiri medicale, fiind diagnosticat cu politraumatism, traumatism craniocerebral acut deschis, plăgi superficiale si excoriatii frontal dreapta temporo-occipital stânga, plagă labială superioară, hematom intracranian, traumatism scapulo humeral dreapta, cu fractură humerus drept extremitate superioară si traumatism mediu genunchi bilateral.
Cercetările sunt continuate de Politia municipiului Roman.
În seara de 08 iunie, în jurul orei 18.30, în interiorul comunei Răucesti, judetul Neamt a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea usoară a unei persoane. Din primele verificări efectuate, politistii au stabilit că în timp ce M.
Gheorghe, de 57 ani, din municipiul Suceava, conducea un autoturism pe DN 15C, în interiorul localitătii Oglinzi, pe directia de mers, Tg. Neamt – Fălticeni, a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus din sens opus de C. Mihai, de 21 ani, din comuna Răucesti, judetul Neamt, care a efectuat manevra de viraj la stânga fără să se asigure.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală usoară a lui C. Mihai.
Cercetările sunt continuate de Politia oras Tg. Neamt.
În ziua de 08 iunie, în jurul orei 17.40, pe DN 15, în interiorul localitătii Podoleni, a avut loc un eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.
Din primele verificări efectuate, politistii au stabilit că în timp ce M. Marius, de 43 ani, din Piatra-Neamt, conducea un autoturism în interiorul localitătii Podoleni, judetul Neamt, având directia de mers Bacău – Piatra-Neamt, nu a păstrat
distanta corespunzătoare în mers fată de un atelaj hipo, condus de S. Constantin, de 42 ani, din Roznov, judetul Neamt, si a intrat în coliziune cu acesta. În urma coliziunii a rezultat rănirea usoară a conducătorului atelajului, care a fost transportat la Spitalul judetean Neamt pentru acordarea de îngrijiri medicale. Ambii participanti la trafic au fost testati alcoolscopic, pentru conducătorul auto rezultatul fiind de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cercetările sunt continuate de Serviciul Politiei Rutiere Neamt.
În ziua de 08 iunie, în jurul orei 18.30, în interiorul localitătii Icusesti, judetul Neamt, a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea usoară a unui minor. Din primele verificări, politistii au stabilit că în timp ce minorul R. A., de 13
ani, din comuna Icusesti, conducea un atelaj hipo, proprietate a lui D. Maria, din comună, pe drumul comunal, a surprins si accidentat usor cu roata stânga spate a atelajului, pe minorul C. I., de 4 ani, din aceeasi comună, care, nefiind supravegheat, a încercat să se urce în cosul cărutei din mers.
C. I. a fost transportat la Spitalul municipal Roman, unde a fost diagnosticat cu traumatism craniocerebral acut închis, excoriatii hemifacies stâng, traumatism troaco abdominal, plagă contuză hemiabdomen stâng si excoriatii membre
inferioare.
Cercetările sunt continuate de Politia municipiului Roman.

Politistii efectuează cercetări într-un dosar de moarte suspectă
În ziua de 08 iunie, în jurul orei 13.30, Postul de Politie Piatra Soimului a fost sesizat de către T. Liviu, din comună, despre faptul că unchiul său a fost găsit înecat în albia râului Bistrita, la aproximativ 500 de metri în aval de confluenta cu pârâul Calu.
În urma primelor verificări, politistii au stabilit că T. Vasile, de 50 ani, din comuna Piatra Soimului, judetul Neamt, s-a deplasat, în cursul zilei, la pescuit, pe malul râului Bistrita, împreună cu alte două persoane. În jurul orei 17.00, acesta a rămas singur, celelalte două persoane deplasându-se la domiciliu. Întrucât bărbatul nu a revenit acasă peste noapte, rudele au plecat să-l caute. Asupra cadavrului a fost găsit un telefon mobil, iar la aproximativ 10 metri în amonte, pe mal, a fost găsită undita cu acre acesta pescuia.
La examinarea sumară a cadavrului nu au fost descoperite urme vizibile de violentă si s-a luat măsura transportării acestuia la Serviciul de Medicină Legală Neamt în vederea efectuării necropsiei si stabilirii cauzei decesului.

Infractiuni la regimul circulatiei
În ziua de 08 iunie, în jurul orei 18.00, politistii l-au depistat pe I. Ciprian, de 30 ani, din Roman, judetul Neamt, care conducea un autoturism pe str. Petru Rares din Roman, având o concentratie de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.
I s-a întocmit dosar penal.

În ziua de 08 iunie, în jurul orei 17.30, politistii l-au depistat pe L. Marian, de 23 ani, din municipiul Roman, judetul Neamt, în timp ce conducea un autoturism pe str. N. Bălcescu, din Roman, având o concentratie de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat si fără a poseda permis de conducere.
I s-a întocmit dosar penal.

Confiscare material lemnos
În ziua de 08 iunie, în urma unei actiuni organizate pe linia prevenirii si combaterii infractiunilor la regimul silvic, politistii din cadrul Politiei oras Bicaz i-au depistat, pe DN 15B, în interiorul localitătii Poiana Teiului, pe: P. Daniel, de 36 ani, din comuna Borca, judetul Neamt, care transporta cu un autovehicul cantitatea de 11,92 mc material lemnos răsinoase fără a poseda documente legale de provenientă. Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sanctionat contraventional conform prevederilor Legii nr 31/2000. – N. Daniel, de 31 ani, din comuna Boroaia, judetul Suceava, care transporta cu un autotractor cu semiremorcă cantitatea de 48,66 mc lemn de lucru răsinoase, în valoare de 10 000 lei, pentru care a prezentat un aviz de însotire primar completat necorespunzător; de asemenea, procedându-se la verificarea materialului lemnos, s-a stabilit că acesta nu prezenta marca silvică obligatorie pentru tăiere. Materialul lemnos a fost ridicat si lăsat în custodia Ocolului Silvic Galu până la
stabilirea provenientei acestuia.

Piatra Neamt, joi, 10 iunie 2010

Reclamatie de furt din societate comercială
În dimineata de 09 iunie, în jurul orei 07.30, Politia municipiului Piatra-Neamt a fost sesizată prin 112, de către reprezentantul unei companii judetene, din Roman, care a reclamat faptul că, în noaptea de 08/09 iunie, persoane necunoscute au pătruns, prin efractie, în interiorul unui atelier mecanic apartinând companiei, de unde au sustras mai multe bunuri: o motopompă, doi reductori acetilenă si oxigen, un cutit de tăiat oxiacetilenic, două cabluri de alimentare a unui generator de sudură si componente de aluminiu ale unui aparat de sudură, în valoare de aproximativ 7000 lei.
Politistii desfăsoară în continuare cercetări în vederea identificării autorilor si recuperării prejudiciului.
Infractiuni la regimul circulatiei
În dimineata de 09 iunie, în jurul orei 10.00, politisti din cadrul Politiei oras Tg. Neamt l-au depistat pe M. Laurentiu, de 39 ani, din Tg. Neamt, judetul Neamt, care conducea un autoturism pe bulevardul Stefan cel Mare, din Tg. Neamt, fiind sub influenta băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul etilotest, fiind condus la Spitalul orăsenesc Tg. Neamt, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii îmbibatiei de alcool în sânge.
I s-a întocmit dosar penal.
În dimineata de 09 iunie, în jurul orei 10.30, o patrulă mixtă formată dintr-un politist si un jandarm l-au depistat pe G. Vasile, de 40 ani, din Piatra-Neamt, în timp ce conducea un autoturism pe strada Mihai Eminescu, din Piatra-Neamt, având autorizatia provizorie de circulatie expirată din data de 04.06.2010.
I s-a întocmit dosar penal.
Mandate puse în executare de politisti
În dimineata de 08 iunie, politistii din cadrul Postului de Politie Borca i-au depistat pe:
– T. Constantin, de 53 ani, din comuna Borca, judetul Neamt, pe numele căruia existau două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea de 1 an, respectiv 1 lună, sub aspectul comiterii de infractiunii la regimul silvic;
– P. Mihai, de 26 ani, din comuna Borca, judetul Neamt, pe numele căruia Judecătoria Bicaz a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 5 ani sub aspectul comiterii infractiunii de loviri cauzatoare de moarte.
Ambii au fost încarcerati în Penitenciarul de Maximă Sigurantă Bacău.
Minor dispărut la scăldat
În ziua de 09 iunie, în jurul orei 18.10, Postul de Politie Horia a fost sesizat, prin 112, despre faptul că minorul T. I., de 16 ani, din municipiul Roman, care se afla în zona Podului de Fier din localitatea Horia, judetul Neamt, a sărit îmbrăcat în albia râului Moldova, pentru a se scălda, si nu a mai iesit la suprafată. În continuare, politistii împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentă Neamt desfăsoară activităti de căutare a minorului.

Piatra Neamt, 10 iunie 2010

Festivitatea de premiere a Campionatului de atletism si cros al Ministerului Administratiei si Internelor Conform „Calendarului principalelor activităti sportive interne si internationale, în anul 2010” al Ministerului Administratiei si Internelor, în municipiul Piatra Neamt, în zilele de 09 si 10 iunie 2010, s-a desfăsurat etapa finală a Campionatului de atletism si cros al ministerului. Competitia a fost organizată de Serviciul Sport din cadrul Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti, Institutia Prefectului Judetului Neamt, Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt, Inspectoratului de Jandarmi Judetean Neamt, Inspectoratului pentru Situatii de Urgentă Neamt, în colaborare cu Federatia Română de Atletism si Directia Judeteană pentru Sport Neamt.

La competitie au participat 10 reprezentanti ai Aparatului Central din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, 80 de reprezentanti ai Inspectoratului General al Politiei Române, 18 reprezentanti ai Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, 40 de reprezentanti ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgentă, 40 de reprezentanti ai Inspectoratului General al Jandarmeriei Române si 1 reprezentant al Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza”.
În urma sustinerii probelor de concurs, s-au obtinut următoarele rezultate:
ATLETISM
Categoria femei, – 30 de ani
– Proba de 60 de metri, locul I, Vodă Maria, I. S. U. Neamt;
– Proba de 800 de metri, locul I, Râpanu Alina, I.P.J. Constanta;
– Proba săritura în lungime, locul I, Ilici Maria, I.J.P.F. Mehedinti;
Categoria femei, + 30 de ani
– Proba de 60 de metri, locul I, Soare Daniela, I. S. U. Timis;
– Proba de 800 de metri, locul I, Buzsi Andreea, I.P.J. Covasna;
– Proba săritura în lungime, locul I, Dragne Cleo, I.S.U. Giurgiu;
Categoria bărbati, + 45 de ani
– Proba de 100 de metri, locul I, Stanciu Marian, I.P.J. Galati;
– Proba 1500 de metri, locul I, Gabor Ionel, Scoala Orsova;
– Proba săritura în lungime, locul I, Petrache Doru, Scoala Orsova;
– Proba aruncarea greutătii, locul I, Drutu Gheorghe, I.S.U. Covasna.
Categoria bărbati, 36 – 45 de ani
– Proba de 100 de metri, locul I, Mangiurea Florin, I.S.U. Ialomita;
– Proba 1500 de metri, locul I, Hristea Petru, I.J.J. Vrancea;
– Proba săritura în lungime, locul I, Adam Ovidiu, I.J.P.F. Iasi;
– Proba aruncarea greutătii, locul I, Rablău Vasile, I.P.J. Sălaj.
Categoria bărbati, – 35 ani
– Proba de 100 de metri, locul I, Ghiorghiu Bogdan, I.S.U. Bucuresti;
– Proba 1500 de metri, locul I, Rigo Ferencz, I.J.J. Covasna;
– Proba săritura în lungime, locul I, Popa Bogdan, I.S.U. Bucuresti;
– Proba aruncarea greutătii, locul I, Iordache Claudiu, I.S.U. Arges.
CROS
Categoria femei, proba de 2000 metri, locul I, Râpanu Alina, I.P.J.
Constanta.
Categoria bărbati, peste 45 ani, proba de 3000 metri, locul I, Paraschiv Nicolae, Scoala Iasi.
Categoria bărbati, 36 – 45 ani, proba de 4000 metri, locul I, Hristea Petrea, I.J.J. Vrancea
Categoria bărbati, 35 ani, proba 6000 de metri, locul I, Suteu Cosmin, I.S.U. Bucuresti
În clasamentul general pe echipe, la atletism, locul I a fost ocupat de echipa Inspectoratului General pentru Situatii de Urgentă.
Festivitatea de premiere va avea loc astăzi, la ora 15.00, la Hotelul Central.

Piatra Neamt, vineri, 11 iunie 2010

Accidente de circulatie
În dimineata de 10 iunie, în jurul orei 09.45, pe DN 15, în interiorul localitătii Dumbrava Rosie, a avut loc un eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane. Din primele verificări efectuate, politistii au stabilit că în timp ce T. Gheorghe, de 23 ani, din Roznov, judetul Neamt, conducea un autoturism în interiorul localitătii Dumbrava Rosie, a surprins si a accidentat pe P. Mihai, de 50 ani, din comuna Dumbrava Rosie, care se angajase în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni, marcată si semnalizată corespunzător. În urma evenimentului a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat la Spitalul judetean Neamt, unde a fost diagnosticat cu traumatism craniocerebral minor, excoriatii si contuzii multiple.
Cercetările sunt continuate de Formatiunea Rutieră Neamt.
În ziua de 10 iunie, în jurul orei 14.20, pe strada Crizantemelor, din Roman, a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea gravă a unei persoane. Din primele cercetări efectuate, politistii au stabilit că în timp ce G. Gheorghe, de 42 ani, din comuna Secuieni, judetul Neamt, a pus în miscare autoturismul, datorită neatentie, a trecut cu roata stângă spate a vehiculului peste piciorul drept al lui C. Claudia, de 26 ani, din Roman, care urma să urce în autoturism.
Tânăra a suferit o fractură, fără deplasare, epifiză distală falangă proximală deget mic la piciorul drept. Cercetările sunt continuate de Politia municipiului Roman.

În ziua de 10 iunie, în jurul orei 15.00, pe DJ 156A, în localitatea Roznov, a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea usoară a unei persoane. Din primelor verificări, politistii au stabilit că în timp ce I. Gheorghe, de 67 ani, din Bacău, conducea un autoturism în interiorul localitătii Roznov, judetul Neamt, având directia de mers Girov Roznov, nu a adaptat viteza la conditiile de drum si, într-o curbă la dreapta, a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu o
autospecială, condusă din sens opus de A. Adrian, de 27 ani, din Adjud. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a unei pasagere din primul autoturism, B. Safta, de 71 ani, din Bacău, diagnosticată cu tcf minor si plagă
contuză frontală.
Cercetările sunt continuate de Formatiunea Rutieră Neamt.

Cercetat sub aspectul comiterii infractiunii de evaziune fiscală
În urma unei actiuni desfăsurate de către politistii din cadrul Politiei municipiului Piatra Neamt, împreună cu politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Neamt, pe linia combaterii evaziunii fiscale si a comercializării tutunului de contrabandă, în Piata Centrală din Piatra-Neamt a fost identificat N. Ioan, de 41 ani, din comuna Cândesti, judetul Neamt, în autoturismul căruia au fost găsite 288 pachete de tigări de diferi mărci, care nu aveau aplicate
banderole de marcaj emise de către autoritătile române, în valoare de aproximativ 1500 lei.
Pachetele de tigări au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele lui N. Ioan a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de evaziune fiscală.

Autoaccidentare
În ziua de 10 iunie, în jurul orei 11.50, în timp ce V. Sabin, de 49 ani, din comuna Bicazu Ardelean, judetul Neamt, conducea un autoturism pe directia Bicazu Ardelean – Obcina Alajului, pe o cale de acces către o stână din zonă, a pierdut controlul asupra volanului, a acrosat o cioată de la marginea drumului, după care s-a răsturnat cu autoturismul. Conducătorul auto a fost transportat la Spitalul orăsenesc Bicaz, unde a fost diagnosticat cu policontuzie mâna stângă cu zdrobirea falangelor la degetele 4 si 5 ale mâinii stângi. Cercetările sunt continuate de Politia oras Bicaz.

Corpul tânărului semnalat ca dispărut la scăldat a fost găsit
În ziua de 10 iunie, în jurul orei 18.15, Detasamentul de Pompieri Roman a sesizat faptul că în punctul numit Podul de Fier, de pe raza comunei Horia, în albia râului Moldova, a fost găsit cadavrul lui T. C., de 16 ani, din Roman. Corpul
acestuia a fost găsit la aproximativ 4 metri în aval fată de locul unde a sărit.

Cercetati sub aspectul comiterii infractiunii de tentativă de înselăciune
În ziua de 10 iunie, în jurul orei 17, Politia orasului Tg. Neamt a fost sesizată de către P. Constantin, de 40 ani, din Tg. Neamt, despre faptul că două persoane care se deplasau cu un autoturism pe strada Stefan cel Mare, din Tg. Neamt, ofereau spre vânzare bijuterii despre care pretindeau că ar fi din aur.
Un echipaj de politisti s-au deplasat la fata locului, unde i-au identificat pe G. Nicolae, de 34 ani si pe G. Remus, de 31 ani, ambii din Valea Călugărească, judetul Prahova, care pretindeau a fi cetăteni străini. În urma verificărilor efectuate, politistii au stabilit că cei doi bărbati sub pretextul că au rămas în pană de combustibil, le-au oferit, în schimbul combustibilului, lui T. Vasile, de 58 ani, din Tg. Neamt si lui A. Ion, de 22 ani, din comuna Vânători, judetul Neamt, un inel despre care spuneau că ar fi din aur. La sosirea echipajului de politie, au aruncat inelul într-un sant de la marginea drumului. În cauză a fost întocmit dosar sub aspectul comiterii infractiunii de tentativă la înselăciune.
Pentru a nu fi victima infractiunilor de înselăciune, politistii vă recomandă:
• Nu purtati discutii inutile cu persoane necunoscute!
• Nu vă încredeti în persoane care va oferă bunuri la preturi mici! Acestea pot proveni din furturi.
• Nu vă încredeti în persoanele îmbrăcate elegant si care încearcă să vă convingă de bunele lor intentii cu privire la sume de bani.
• Dacă vă tentează realizarea unei tranzactii, nu dati niciodată banii înainte de a primi si verifica bunul solicitat. Este conditia esentială de a face inofensiv un escroc!
• Dacă sunteti acostati de o persoană necunoscută care vă oferă spre vânzare diverse bunuri, la preturi tentante, refuzati categoric si sesizati imediat la cea mai apropiată unitate de politie sau prin Serviciul Unic de Urgentă 112! Retineti cât mai multe semnalmente ale persoanei în cauză!

Piatra Neamt, duminică, 13 iunie 2010

Tineri arestati preventiv sub aspectul comiterii infractiunilor de trafic de
droguri si detinere de droguri în vederea comercializării

În urma unei actiuni pe linia traficului de droguri, desfăsurate de politisti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitătii Organizate, împreună cu politisti din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamt, au fost depistate si prinse în flagrant patru persoane: M. Alex, de 20 ani, G. Alexandru, de 20 ani, M. Ciprian, de 30 ani si A. Manuel, de 22 ani, toti din Roman, judetul Neamt. Asupra lui M. Alex si a lui G. Alexandru a fost găsită cantitatea de 2 grame rezină de canabis (hasis), pe care acestia o detineau în vederea comercializării. În urma cercetărilor efectuate, politistii au procedat la efectuarea de perchezitii domiciliare. La locuinta lui M. Ciprian a fost găsită cantitatea de 35 grame rezină de canabis si 5 pliculete cu substante etnobotanice, detinute în vederea comercializării, precum si un cântar electronic folosit la măsurarea cantitătii de droguri pe care le valorificau, un dispozitiv pentru fumat si sumele de 2600 lei si 50 euro, bani proveniti din activitatea infractională.
Tinerii în cauză au fost prezentati Tribunalului Neamt cu propunere de arestare preventivă, instanta dispunând:
– arestarea preventivă pe o perioadă de 29 de zile pentru M. Alex si G. Alexandru sub aspectul comiterii infractiunilor de trafic de droguri de risc si detinere de droguri de risc în vederea comercializării;
– arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile a lui M. Ciprian sub aspectul comiterii infractiunilor de trafic de droguri de risc si de mare risc, introducerea în tară, fără drept, de droguri de risc si de mare risc, detinerea, fără drept, de droguri de risc si de mare risc si punerea la dispozitie cu stiintă a locuintei pentru consum de droguri;
– măsura interzicerii de a părăsi tara fata de A. Manuel, acesta fiind cercetat în stare de libertate pentru săvârsirea infractiunii de trafic de droguri de risc.

Reclamatie de furt din auto
În dimineata de 11 iunie, în jurul orei 07.30, la Politia oras Tg. Neamt s-a prezentat E. Paul, de 27 ani, din Tg. Neamt, care a reclamat faptul că în noaptea de 10/11 iunie, persoane necunoscute i-au sustras din autoturism o statie emisie–
receptie. Politistii continuă cercetările în vederea identificării autorilor si recuperării
prejudiciului.
Politistii au surprins două persoane în timp ce încercau să sustragă cablu de telefonie
În seara de 10 iunie, în jurul orei 22.30, politistii din cadrul Postului de Politie Borlesti i-au prins în flagrant pe B. Ion, de 42 ani si pe S. Florin, de 26 ani, ambii din comuna Zănesti, judetul Neamt, în timp ce încercau să sustragă cablu de telefonie. Acestia au tăiat cablu ce se întindea între doi stâlpi din lemn pe o distantă de 250 metri.
În cauză, politistii au întocmit dosar penal, B. Ion si S. Florin fiind prezentati Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamt, care a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 de zile.
Accidente de circulatie
În dimineata de 12 iunie, în jurul orei 05.20, pe DN 15, în interiorul localitătii Buhalnita, judetul Neamt, a avut loc un eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală gravă a unei persoane. Din primele cercetări, politistii au stabilit că în timp ce P. Ioan, de 78 ani, din comuna Hangu, judetul Neamt se deplasa pe partea carosabilă a drumului a fost surprins si accidentat grav de un autoturism, al cărui conducător a părăsit locul faptei.
P. Ioan a fost transportat la Spitalul judetean Neamt pentru acordarea de îngrijiri medicale, unde a fost diagnosticat cu fisură arc costal dreapta pe linie axilară, fractură treime distală tibie dreapta, fractură treime superioară peroneu
dreapta cu deplasarea fragmentelor. În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de Serviciul
Politiei Rutiere Neamt în vederea identificării autorului accidentului si a împrejurărilor în care acesta s-a produs.
În ziua de 12 iunie, în jurul orei 14.55, pe bulevardul Traian, din Piatra- Neamt, a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea gravă a unei persoane. Din primele cercetări efectuate, politistii au stabilit că, în timp ce R. Răzvan, de 23 ani, din Piatra-Neamt, conducea un autoturism pe b-dul Traian, având directia de mers, Piatra-Neamt – Bacău, ajuns la intersectia cu strada Lămâitei, nu a respectat culoarea rosie a semaforului în functiune si a pătruns în intersectie, intrând în coliziune cu un alt autoturism care efectua viraj stânga pe strada Lămâitei, condus regulamentar de V. Constantin, de 26 ani, din comuna Români, judetul Neamt. Autoturismul condus de R. Răzvan a fost proiectat în spatele vehiculului cu care a intrat în coliziune, la o distantă de aproximativ 50 de metri, avariind o un alt autovehicul. În urma impactului, V. Constantin a pierdut controlul asupra volanului, proiectând masina într-un stâlp de sustinere a iluminatului public de pe marginea carosabilului.
R. Răzvan a fost rănit grav, fiind transportat la Spitalul judetean Neamt, unde a fost diagnosticat cu fractură arc costal 5 -9 stânga, fractură ram ischio-pubian drept si stâng si pneumotorax partial inferior stâng. Cercetările sunt continuate de Serviciul Politiei Rutiere Neamt.

Reclamatii de furt din locuintă
În dimineata de 11 iunie, în jurul orei 11, la Postul de Politie Băltătesti s-a prezentat M. Gheorghe, de 82 ani, din comună care a sesizat faptul că, în ziua de 10 iunie, persoane necunoscute i-au sustras din locuintă suma de 2400 lei. În urma primelor verificări, politistii au stabilit că, în ziua respectivă, bărbatul a lipsit de acasă aproximativ 2 ore, revenind la domiciliu în jurul orei 20.00, când a si constatat lipsa banilor, pe care-i tinea într-un plic, pe unul din dulapurile din
locuintă. Din declaratiile părtii vătămate, politistii au stabilit că aceasta a lăsat cheia de la intrarea în locuintă într-un loc ascuns, iar, la întoarcere, a găsit-o în acelasi loc. În ziua de 11 iunie, politistii au depistat autorul furtului. Acesta este Z. Romică, de 20 ani, din Pascani, judetul Iasi, cercetat si pentru alte fapte de furt din locuintă comise pe raza judetului Neamt. În cauză politistii au întocmit dosar penal, continuând cercetările cu autorul în stare de libertate.
În noaptea de 12/13 iunie, în jurul orei 01.50, Politia municipiului Roman a fost sesizată, prin 112, de către C. Remus, de 43 ani, din Roman, despre faptul că în locuinta sa a pătruns, fără drept, o persoană necunoscută. Tânărul, P. Vlad, de 21 ani, din Roman, a fost surprins de proprietar, în timp ce se ascundea în spatele unei scări interioare. El a declarat că a pătruns în locuintă cu intentia de a sustrage bunuri sau bani.
În cauză politistii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de tentativă de furt calificat.

Infractiuni la regimul circulatiei
În ziua de 11 iunie, în jurul orei 19.45, politisti din cadrul Formatiunii Politiei Rutiere Tg. Neamt l-au depistat pe H. Cezar, de 26 ani, din comuna Pipirig, judetul Neamt, care conducea, în interiorul localitătii Vânători, judetul Neamt, un
autoturism, ce tracta o remorcă, având o concentratie de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat. Procedându-se la verificarea remorcii în baza de date, politistii au stabilit că numărul de înmatriculare al acesteia este atribuit unei autoutilitare.
Conducătorul auto a fost condus la Spitalul orăsenesc Tg. Neamt unde i s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea îmbibatiei de alcool în sânge. I s-a întocmit dosar penal.
În seara de 12 iunie, în jurul orei 20.30, politisti din cadrul Formatiunii Politiei Rutiere Roman l-au depistat pe C. Petre, de 57 ani, din Roman, judetul Neamt, în timp ce conducea un autoturism în interiorul localitătii Cordun, judetul Neamt având o concentratie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost condus la Spitalul municipal Roman unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibatiei de alcool în sânge.
I s-a întocmit dosar penal.
În noaptea de 12/13 iunie, în jurul orei 01.31, un echipaj de politisti din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Neamt l-a depistat pe S. Dan, de 45 ani, din comuna Secuieni, judetul Neamt, care conducea un autoturism pe strada Petru Movilă, din Piatra-Neamt, având o concentratie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul judetean Neamt unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibatiei de alcool în sânge.
I s-a întocmit dosar penal.

Tineri căutati de politisti pentru comiterea infractiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii si linistii publice si lovire
Politistii din cadrul Postului de Politie Piatra Soimului efectuează cercetări într-un dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice si de lovire, după ce, în noaptea de 12/ 13 iunie, în jurul orei 03.10, au fost sesizati, prin 112, de către I. Georgian, de 20 ani, din Roznov, cu privire la faptul că doi tineri din comuna Piatra Soimului au provocat scandal în fata unei discoteci din comună. Din primele verificări, politistii au stabilit că N. George, de 21 ani si T. Paul, de 18 ani, ambii din comuna Piatra Soimului, judetul Neamt au provocat scandal în fata unei discoteci din comună, tulburând totodată ordinea si linistea publică si l-au lovit pe I. Georgian cu pumnii si cu picioarele, după care au fugit de la locul faptei. I. Georgian a fost transportat la Spitalul orăsenesc Roznov pentru acordarea de îngrijiri medicale, fiind diagnosticat cu policontuzii, traumatism craniocerebral acut cu pierderea cunostintei, plagă contuză în regiunea parietală stânga si contuzie toraco abdominală, fiind  transportat ulterior la Spitalul judetean Neamt. În functie de numărul de zile de îngrijiri medicale, politistii vor propune solutia legală prin Parchet, până atunci, ei continuând cercetările pentru depistarea autorilor.

Reclamatie de furt din societate comercială
În dimineata de 12 iunie, în jurul orei 08.51, Politia municipiului Piatra-Neamt a fost sesizată, prin 112, de către M. Mihaela, de 23 ani, din Piatra-Neamt, despre faptul că, în noaptea de 11/12 inie, persoane necunoscute au pătruns, prin efractie, în sediul unei case de pariuri la care aceasta este angajată, de unde au sustras, dintr-un sertar al unui birou, un telefon mobil. Prejudiciul creat este de aproximativ 200 lei. Cercetările sunt continuate în vederea identificării  autorilor faptei si recuperării prejudiciului.

Urmărit international escortat si încarcerat în arestul Inspectoratului de Politieal Judetului Neamt
În ziua de 11 iunie, politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Neamt l-au preluat de la Aeroportul Otopeni pe Gîrlea Marius, de 38 ani, din Piatra-Neamt, pe numele căruia exista un mandat de urmărire internatională si un mandat european de arestare, întrucât se sustrăgea de la executarea arestării preventive pentru 30 de zile sub aspectul comiterii infractiunilor de falsificare de bancnote si punere în circulatie a unor astfel de bancnote. În fapt, la începutul anului 2010, Gîrlea Marius s-a asociat într-un grup infractional împreună cu alte două persoane, în scopul de a falsifica si pune în circulatie bancnote falsificate din cupiura de 100 euro. În ziua de 09 februarie 2010, acestia au plasat 20 de astfel de bancnote. Gîrlea Marius a fost arestat în Italia la data de 28 mai 2010, ulterior fiind predat unei escorte a Biroului National Interpol. În prezent, el se află încarcerat în arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt.

Piatra Neamt, luni, 14 iunie 2010

Infractiuni la regimul circulatiei
În dimineata de 13 iunie, în jurul orei 09.00, un echipaj de politisti l-au depistat pe B, Cezar, de 22 ani, din Bicaz, în timp ce conducea autoturismul proprietatea lui M. Maria, din Piatra-Neamt, fără a poseda permis de conducere.
I s-a întocmit dosar penal.
În ziua de 13 iunie, în jurul orei 13.00, Politisti din cadrul Politiei oras Tg. Neamt l-au depistat pe T. Gheorghe, de 44 ani, din Tg. Neamt, judetul Neamt care conducea un autoturism de DJ 155I, în interiorul localitătii Păstrăveni, judetul
Neamt având permisul de conducere retras pe motive medicale încă din anul 2008. I s-a întocmit dosar penal.
În ziua de 13 iunie, în jurul orei 18.00, un echipaj de politisti s-au sesizat din oficiu despre producerea unui eveniment rutier într-o parcare de pe strada Rovine, din Piatra-Neamt.
Din primele verificări, politistii au stabilit că în timp ce N. Dorin, de 32 ani, din Piatra-Neamt conducea un autoturism, ajuns în parcarea mentionată, a pierdut controlul asupra volanului si a intrat în coliziune frontală cu un autoturism parcat regulamentar.
În urma verificării conducătorului auto în baza de date, politistii au stabilit că N. Dorin avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice în perioada 17 martie – 13 august 2010.
I s-a întocmit dosar penal.
În ziua de 13 iunie, în jurul orei 18.57, politisti din cadrul Formatiunii Politiei Rutiere Roman l-au depistat pe C. Vasile, de 54 ani, din Roman care conducea un autoturism pe strada Salciei, din Roman având o concentratie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.
I s-a întocmit dosar penal.
În seara de 13 iunie, în jurul orei 20.51, politisti din cadrul Formatiunii Politiei Rutiere Roman l-au depistat pe D. Emeric, de 48 ani, din Roman, care conducea un autoturism pe DJ 201C, în interiorul localitătii Tămăseni, judetul Neamt, având o concentratie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.
I s-a întocmit dosar penal.
În seara de 13 iunie, în jurul orei 20.15, politisti din cadrul Formatiunii Politiei Rutiere Roman l-au depistat pe C. Radu, de 35 ani, din comuna Boghicea, judetul Neamt, care conducea un autoturism pe DJ 207A, în interiorul localitătii Sagna, judetul Neamt, având o concentratie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.
I s-a întocmit dosar penal.

Confiscare material lemnos
În noaptea de 13/14 iunie, în jurul orei 00.10, un echipaj de politisti din cadrul Formatiunii Politiei Rutiere Bicaz l-au depistat pe C. Gheorghe, de 50 ani, din Vaslui, în timp ce conducea un autotractor cu semiremorcă pe DJ127A, în interiorul localitătii Dămuc, judetul Neamt, cu care transporta 28 de mc material lemnos fără a detine documente legale de provenientă si transport. Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării până la stabilirea provenientei, iar conducătorul auto a fost sanctionat conform prevederilor Legii nr. 31/2000.

Accident de circulatie
În seara de 13 iunie, în jurul orei 23.55, în interiorul localitătii Pipirig, judetul Neamt, s-a produs un eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală usoară a conducătorului auto.
Din primele verificări, politistii au stabilit că în timp ce P. Andrei, de 18 ani, din comuna Vânători-Neamt, judetul Neamt, conducea un autoturism pe directia Tg. Neamt – Pipirig, nu a adaptat viteza la conditiile de drum si într-o curbă usoară la dreapta a pierdut controlul asupra volanului, părăsind partea carosabilă si intrând în coliziune cu gardul împrejmuitor al unei locuinte. În urma impactului a rezultat rănirea usoară a conducătorului auto. Cercetările sunt continuate de Politia oras Tg. Neamt.

Piatra Neamt, marti,15 iunie 2010

Reclamatie de furt din mănăstire
Postul de Politie Agapia a fost sesizat, în ziua de 14 iunie, în jurul orei 15, de către stareta unei mănăstiri din comună, despre faptul că în noaptea de 13/14 iunie, persoane necunoscute au pătruns, prin efractie, în incinta mănăstirii si au sustras, din cancelarie, suma de 2450 lei. În cauză a fost întocmit dosar penal, politistii continuând cercetările pentru
depistarea autorilor si recuperarea prejudiciului..

Politistii nemteni au ridicat spre confiscare 4500 de pachete de tigări de contrabandă
În ziua de 14 iunie, în jurul orei 14.00, politistii din cadrul Postului de Politie Brusturi l-au depistat pe L. Iulian, de 35 ani, din Tg. Neamt, care conducea un autoturism pe DC 15C, în interiorul localitătii Brusturi, cu care transporta 4500 de pachete de tigări fără timbru de marcaj emis de autoritătile române. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de evaziune fiscală, iar cantitatea de tigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Accidente de circulatie
În ziua de 14 iunie, în jurul orei 17.30, în interiorul localitătii Timisesti, judetul Neamt, a avut loc un eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală usoară a unei persoane.
Din primele verificări efectuate, politistii au stabilit că în timp ce V. Andrei, de 19 ani, din comuna Timisesti, judetul Neamt, conducea un autoturism pe DN 15B, pe directia Timisesti – Tg. Neamt, nu a păstrat distanta corespunzătoare în mers fată de autoturismul dinaintea sa, condus regulamentar de G. Iuliana, de 28 ani, din Tg. Neamt, si a intrat în coliziune cu acesta. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală usoară a pasagerului din dreapta fata din primul autoturism, o minoră de 17 ani, din comuna Timisesti. Cercetările sunt continuate de Politia oras Tg. Neamt.
În ziua de 14 iunie, în jurul orei 18.15, pe DN 15D, a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane.
Din primele cercetări, politistii au stabilit că în timp ce M. Mihai, de 47 ani, din Piatra-Neamt, conducea un autoturism, pe DN 15D, având directia de mers Piatra-Neamt – Roman, a intrat în coliziune cu un atelaj hipo, condus din sens opus
de către C. Adam, de 85 ani, din Piatra-Neamt, care a efectuat manevra de viraj stânga fără să se asigure.
În urma coliziunii a rezultat rănirea conducătorului atelajului, care a fost diagnosticat cu disjunctie umăr stâng. Cercetările sunt continuate de Serviciul Politiei Rutiere Neamt.

În ziua de 14 iunie, în jurul orei 19.30, în localitatea Dămuc a avut loc un eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane. Din primele verificări, politistii au stabilit că în timp ce O. Veronica, de 23 ani, din comuna Dămuc, judetul Neamt conducea un autoturism pe DJ 127A, a surprins si a accidentat pe minorul Z.M., de 16 ani, din comuna Bicazu Ardelean, judetul Neamt, care se angajase în traversarea străzii, fără să se asigure, prin spatele
unui autovehicul stationat. Minorul a fost transportat la Spitalul judetean Neamt, fiind diagnosticat cu traumatism craniocerebral acut, tcf acut deschis, traumatism gamba dreaptă, hematom epicranian occipital, plăgi piramidă nazală, plăgi – excoriatii umăr stâng si hemitorace.
Ambii participanti la trafic au fost testati alcoolscopic, stabilindu-se pentru minor o concentratie de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările sunt continuate de Politia oras Bicaz.
Autoaccidentare
În ziua de 14 iunie, în jurul orei 17.00, în timp ce C. Ion, de 63 ani, din comuna Tarcău, judetul Neamt, se deplasa cu o bicicletă pe DN 15, având directia de mers Bicaz – Piatra-Neamt, în afara localitătii Tarcău, într-o curbă usoară la stânga, s-a dezechilibrat si a căzut. C. Ion a fost transportat la Spitalul judetean Neamt pentru acordarea de îngrijiri medicale, unde a fost diagnosticat cu fracturi arcuri costale partea dreaptă, policontuzii.
Cercetările sunt continuate de Politia oras Bicaz.

Rezultate ale politistilor din cadrul Serviciului Politiei Rutiere în cadrul Campaniei „Alchool & Drugs”
În perioada 07 – 13 iunie 2010, politistii din cadrul Serviciului Rutier Neamt au actionat pe linia combaterii consumului de alcool, în cadrul campaniei preventive “Alcohol & Drugs”, activitate coordonata de Organizatia Politiilor Rutiere Europene (Tispol).
Scopul acestei actiuni a fost reprezentat de reducerea numărului de accidente rutiere datorate consumului de alcool, constientizarea conducătorilor auto asupra pericolului la care se expun, precum si sanctionarea nerespectării acestei obligatii prevăzute de legislatia rutieră.
Pe parcursul întregii săptămâni, politistii rutieri au efectuat peste 2500 de testări cu aparatul etilotest, retinând 32 de permise ale conducătorilor auto pentru conducerea autovehiculelor cu o concentratie alcoolică sub 0.41 mg/l alcool pur în aerul expirat.
De asemenea, au fost constatate 13 infractiuni la regimul circulatiei, dintre care 7 prevăzute si pedepsite de art. 87 alin.1 din O.U.G. 195/2002 republicată (conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibatie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani).
Exemple :
1. În noaptea de 11/12 iunie 2010, în jurul orei 01.31, S. Dan, de 45 de ani, din comuna Secuieni, judetul Neamt, a condus un auto autoturism pe strada Petru Movila, din municipiul Piatra-Neamt, prezentând o concentratie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.
2. În seara de 13 iunie 2010, în jurul orei 20.51, A. Damian, de 48 de ani, din municipiul Roman, judetul Neamt, a condus un autoturism pe DJ 201 C, în comuna Tămăseni, prezentând o concentratie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Piatra Neamt, 16 iunie 2010

În cadrul campaniei de reducere a numărului minorilor dispăruti de la domiciliu, majoritatea fiind plecări voluntare, Inspectoratul de Politie al Judetului Mures a lansat concursul „Acasă este cel mai bine”, organizat în parteneriat cu
Pensiunea “Casa Manitiu”, din judetul Brasov si Centrul Român pentru Copii Dispăruti si Exploatati Sexual FOCUS Bucuresti. Concursul s-a lansat în ziua de 25 mai 2010, “Ziua Internatională a copiilor dispăruti”. Concursul urmăreste atragerea si implicarea cât mai multor prescolari, scolari si liceeni din România, scopul acestuia fiind sensibilizarea elevilor, a părintilor, a profesorilor si a opiniei publice în legătură cu numărul sporit de disparitii voluntare în rândul copiilor. Câstigătorii vor primi, ca si premii, excursii organizate la munte împreună cu familia, articole sportive sau jucării.
Pentru o informare corectă privind regulamentul si conditiile de participare la concurs, accesati www.educatie.inmures.ro.

Piatra Neamt, miercuri,16 iunie 2010

Politistii din cadrul Compartimentelor de Analiză si Prevenire a Criminalitătii si de Prevenire continuă actiunea pe linia prevenirii furturilor din locuintă si a furturilor din auto
În intervalul 14-18 iunie 2010, politistii din cadrul Compartimentelor de Analiză si Prevenire a Criminalitătii si de Proximitate vor continua actiunile initiate la începutul anului, pe linia prevenirii furturilor din locuinte, precum si a furturilor din autoturisme pe raza municipiului Piatra-Neamt.
Activitătile se vor desfăsura în cadrul proiectelor punctuale: ”Casa ta în sigurantă” si „Autoturisme în sigurantă”, proiecte initiate în scopul reducerii numărului acestor genuri de fapte antisociale. Politistii îsi propun ca prin aceste proiecte să pregătească populatia cu privire la măsurile de autoprotectie ce trebuie luate pentru prevenirea acestor infractiuni, precum si să informeze cetătenii despre importanta pazei vecinătătii.
În acest sens, politistii nemteni vor actiona pe străzile: Petru Movila, Cerbului, Cuza Voda, Aleea Viorelelor, Paharnicului si Obor. Ei vor oferi cetătenilor recomandări pentru prevenirea victimizării lor si vor distribui materiale preventive în cutiile postale, în spatiul stradal si la intrarea în scara imobilelor. Cu această ocazie, pentru a nu deveni victime ale infractiunilor de furt din autoturisme, politistii vă recomandă să:
• Nu parcati autoturismul în locuri izolate sau neiluminate!
• Asigurati autoturismul, chiar daca lipsiti din el doar câteva minute!
• Nu lăsati la vedere în interiorul masinii obiecte de valoare!
Evitati să păstrati în vehicule actele de identitate personale sau pe cele ale masinii!
• Dotati autoturismul dumneavoastră cu un sistem de alarmă!
• Dacă ati constatat că masina v-a fost sparta, nu umblati în interiorul acesteia! Sunati imediat la Politie!

Infractiuni la regimul circulatiei
În dimineata de 16 iunie, în jurul orei 07.25, politistii l-au depistat pe B. Vasile, de 34 ani, din comuna Cândesti, judetul Neamt, care conducea o autoutilitară pe str. Izvoare, din Piatra-Neamt, fără drept de circulatie în România.
I s-a întocmit dosar penal.
În seara de 15 iunie, în jurul orei 21.30, politistii l-au depistat pe U. Stefan, de 23 ani, din Piatra-Neamt, care conducea un autoturism pe strada Fermelor din Piatra-Neamt având numerele de înmatriculare false.
I s-a întocmit dosar penal.
În noaptea de 15/16 iunie, în jurul orei 00.20, politistii l-au depistat pe C. Eugen, de 39 ani, din comuna Hangu, judetul Neamt, care conducea un autotractor în directia Hangu, având o concentratie de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost condus la Spitalul orăsenesc Bicaz unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii îmbibatiei de alcool din sânge.
I s-a întocmit dosar penal.

Accidente de circulatie
În ziua de 15 iunie, în jurul orei 10.00, În interiorul localitătii Săvinesti, judetul Neamt a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea gravă a unei persoane. Din primele verificări, politistii au stabilit că în timp ce L. Neculai, de 59 ani,
din comuna Piatra Soimului, judetul Neamt, conducea un autoturism în interiorul localitătii Săvinesti, a oprit la o statie peco si, ajuns în fata pompei de alimentare cu combustibil, a surprins si accidentat grav pe G. Ionut, de 33 ani, din comuna Săvinesti, care, datorită neatentiei, a păsit în fata masinii, fiind călcat pe piciorul stâng cu roata din dreapta fată a autoturismului. G. Ionut a fost transportat la spital, fiind diagnosticat cu fractură maleolă peronieră stânga.
În seara de 15 iunie, în jurul orei 19.50, pe strada Mihai Viteazu, din municipiul Roman a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea gravă a unei persoane. Din primele cercetări, politistii au stabilit că în timp ce P. Felomina, de 57 ani,
din Roman, conducea un autoturism pe strada Mihai Viteazu, din Roman, a surprins si a accidentat cu partea din dreapta fată pe minorul V. F., de 5 ani, din Roman, care, nefiind supravegheat, s-a angajat în traversarea străzii, în fugă, prin loc nepermis.
În urma evenimentului, minorul a fost transportat la unitatea medicală, unde a fost diagnosticat cu traumatism cranio-facial acut deschis cu pierderea cunostintei, excoriatii genunchi drept si stâng, excoriatii umăr stâng si drept.
Cercetările sunt continuate de Politia municipiului Roman.

Politistii nemteni continuă actiunea pe linia prevenirii si combateriicontrabandei cu tigări
În ziua de 14 iunie, în jurul orei 11.30, politistii din cadrul Postului de Politie Crăcăoani l-au depistat pe U. Ioan, de 46 ani, din municipiul Suceava, care avea asupra sa un bagaj cu care transporta 230 de pachete de tigări de diferite mărci fără a avea aplicate banderolele de marcaj emise de autoritătile române. În cauză a fost întocmit dosar penal, cantitatea de tigări fiind ridicată în vederea confiscării.
Reclamatie de viol
În dimineata de 15 iunie, în jurul orei 10.00, la Politia oras Tg. Neamt s-a prezentat minora P. S., de 14 ani, din Tg. Neamt, însotită de mama sa, P. Cristina, de 32 ani, care a reclamat faptul că, în noaptea de 14/15 iunie, a fost obligată de tatăl său să întretină relatii sexuale cu acesta. Minora a fost supusă unei examinări medicale, însă, din motive fiziologice, nu s-a putut stabili cu exactitate un diagnostic, urmând ca ulterior aceasta să fie reexaminată de medicii specialisti. În cauză a fost întocmit dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale prin Parchet.

Piatra Neamt, joi,17 iunie 2010

Accidente de circulatie
În dimineata de 16 iunie, în jurul orei 06.45, pe DN 17B, a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea gravă a unei persoane. Din primele verificări, politistii au stabilit că în timp ce L. Valer, de 71 ani, din comuna Poiana Teiului, judetul Neamt, conducea un autoturism pe DN 17B, pe directia Farcasa – Poiana Teiului, într-o curbă la stânga a surprins si a accidentat pe G. Gavril, de 75 ani, din aceeasi comună, care se deplasa cu bicicletă pe aceeasi directie de mers si care a efectuat manevra de schimbare a directiei de mers fără să se asigure.
G. Gavril a fost condus la unitatea medicală pentru acordarea de îngrijiri medicale, unde a fost diagnosticat cu multiple hematoame intracraniene, fractură frontotempoparietală, multiple fracturi costale si fractură os zigomatic.
În cauză a fost întocmit dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propusă solutia legală prin Parchet.
În dimineata de 16 iunie, în jurul orei 08.00, în municipiului Piatra-Neamt a avut loc un eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane. Din primele verificări, politistii au stabilit că în timp ce N. Sava, de 47 ani, din
Piatra-Neamt conducea un autoturism pe strada General Dăscălescu, din Piatra-Neamt, a surprins si a accidentat pe M. Valentin, de 29 ani, din Buhusi, judetul Bacău, care conducea regulamentar o motocicletă din directia Bacău spre Piatra-Neamt.
M. Valentin a fost diagnosticat cu traumatism hemitorace drept si traumatism umăr drept.
Cercetările sunt continuate de Politia municipiului Piatra-Neamt. În ziua de 16 iunie, în jurul orei 17.30, în Piatra-Neamt a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea unei minore. Din primele verificări, politistii au stabilit că în timp ce B. Stefan, de 38 ani, din comuna Dobrovăt, judetul Iasi, conducea o autoutilitară, la intrarea într-o parcare de pe strada I. Antonescu, din Piatra-Neamt, a surprins si a accidentat grav pe minora C. A., de 9 ani, din Piatra-Neamt, care s-a dezechilibrat în timp ce se juca pe trotuar.
Minora a fost transportată la Spitalul judetean Neamt fiind diagnosticată cu fractură ambele oase gamba stângă.
Cercetările sunt continuate de Politia municipiului Piatra-Neamt.

Minori semnalati ca dispăruti de la domiciliu
În ziua de 16 iunie, în jurul orei 10.05, Postul de Politie Răucesti a fost sesizat de către S. Necula, din comună, despre faptul că fiica sa, Stănică Florentina, de 16 ani, a plecat de la domiciliu si nu a mai revenit.
În urma primelor verificări, politistii au stabilit că minora a plecat de la domiciliu în dimineata de 15 iunie, în jurul orei 07.20, pentru a se deplasa la unitatea de învătământ unde este elevă. După ce a frecventat 3 dintre cursurile din acea zi, Stănică Florentina a ridicat bursa scolară si a părăsit unitatea de învătământ împreună cu Bordeianu Marilena, de 16 ani, din comuna Răucesti, judetul Neamt. Bordeianu Marilena a mai plecat de la domiciliu, fără ca bunica acesteia, care
o are spre îngrijire, să semnaleze acest lucru politistilor.
Semnalmente – Stănică Florentina: 1,50 /1,60 m înăltime, ten deschis, păr saten, drept, lung până la nivelul umerilor, prins în coadă, cu breton, ochi albastri, fata rotundă, cu pistrui. La data disparitiei era îmbrăcată cu un tricou alb cu flori negre, pantaloni trei sferturi din tercot, de culoare albă, cu dungi negre si purta sandale din material textil de culoare neagră; purta cercei metalici cu model bilă de culoare galbenă, iar la mână avea o brătară din material plastic de culoare neagră.
Semnalmente – Bordeianu Marilena: 1,50/1,60 m înăltime, aproximativ 50 kg greutate, constitutie slabă, păr vopsit roscat, ondulat, lung până la nivelul umerilor, cu breton, ochi căprui, fata rotundă, ten măsliniu. La data disparitiei era îmbrăcată cu un maiou alb cu o dungă neagră orizontală, pantaloni tip jeans, lungi, de culoare albastră si era încăltată cu o pereche de tenisi de culoare albastră.

În ziua de 14 iunie, în jurul orei 13.37, Politia municipiului Roman a fost sesizată, prin 112, de către S. Romel, de 47 ani, din Roman, despre faptul că fiul său, Stoica Cosmin Ionut, de 14 ani, a plecat de la domiciliu în ziua de 14 iunie, în jurul
orei 14 si nu a mai revenit. Politistii au procedat la căutarea minorului pe la rude si în cercul de cunostinte, dar nu a fost găsit. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că băiatul a plecat de la domiciliu în repetate rânduri, fiind depistat de fiecare dată în municipiul Piatra-Neamt.
Semnalmente: 1,60 m înăltime, greutate de 50 kg, corpolentă astenică, păr castaniu închis, tuns scurt, drept, frunte mijlocie, ochi căprui, urechi mari, ovale, gura mare cu comisuri ridicate, bărbie mijlocie. La data disparitiei era îmbrăcat cu un maiou crem, pantaloni tip trening de culoare albastră; era încăltat cu slapi, iar pe cap purta o sapcă.
Persoanele care pot oferi detalii cu privire la minorii dispăruti sunt rugati să anunte cea mai apropiată unitate de politie sau să apeleze, gratuit, Numărul Unic de Urgentă 112!

Mandat executat de politisti
În ziua de 16 iunie, în jurul orei 15.30, politistii au depistat-o, în municipiul Roman, pe B. Andreea, de 18 ani, din orasul Bălan, judetul Harghita, pe numele căreia exista un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru 2 ani sub
aspectul comiterii infractiunii de tâlhărie. Tânăra a fost preluată sub escortă si depusă in Penitenciarul de Maxima Sigurantă Bacău.

Piatra Neamt, vineri,18 iunie 2010

Politistii efectuează cercetări într-un dosar de furt calificat
În noaptea de 16/17 iunie, în jurul orei 03.00, politistii din cadrul Politiei oras Tg. Neamt i-au depistat pe G. Emanuel, de 19 ani, C. Emilian, de 19 ani, C. Teodor, de 19 ani si pe minorul C. A., de 16 ani, toti din Tg. Neamt, judetul Neamt, care se deplasau cu un autoturism pe strada Cuza Vodă din oras. Procedând la verificarea autoturismului, politistii au găsit în interiorul acestuia două antene pentru statii de emisie – receptie. Din cercetările efectuate, s-a stabilit că cele două antene proveneau de la două autoturisme parcate în zone diferite ale orasului si pe care cei patru le-au sustras chiar în acea noapte. Cercetările continuă cu autorii în stare de libertate.

Eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală gravă a unei persoane
În ziua de 17 iunie, în jurul orei 10.45, pe DN 15D, în afara localitătii Horia, a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane. Din primele verificări, politistii au stabilit că în timp ce F. Constantin, de 32 ani, din Cordun, judetul Neamt, conducea un autoturism pe DN 15D, nu a adaptat viteza la conditiile de drum si într-o curbă la dreapta a pierdut controlul asupra volanului, a pătruns pe contrasens si a intrat în coliziune laterală cu un autoturism condus regulamentar din sens opus de S. Constantin, de 58 ani, din Iasi. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală gravă a pasagerului din primul autoturism, care a fost transportat la Spitalul municipal Roman, fiind diagnosticat cu traumatism craniocerebral acut închis, policontuzii, contuzie lomboabdominală si fractură coloană lombară L1.
Cercetările sunt continuate de Politia municipiului Roman.

Reclamatie de lovire si violare de domiciliu
În ziua de 17 iunie, în jurul orei 12.30, Politia municipiului Piatra-Neamt a fost sesizată, prin 112, de către S. Gabriel, de 34 ani, din Piatra-Neamt care a reclamat faptul că a fost victima infractiunii de lovire. Politistii s-au deplasat la fata locului si au stabilit că, în aceeasi zi, în timp ce S. Gabriel se afla în fata blocului împreuna cu alti vecini, P. Sebastian, de 28 ani, din Piatra-Neamt a venit si a început să-i adreseze fără motiv injurii si amenintări. S. Gabriel a încercat să evite conflictul intrând în locuintă. P. Sebastian l-a urmat, după care l-a izbit cu spatele de un perete al locuintei si l-a lovit cu pumnii în zona fetei.
Politistii au întocmit pe numele agresorului dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de lovire si alte violente si violare de domiciliu, urmând ca în functie de numărul de zile de îngrijiri medicale să fie propusă solutia legală prin Parchet.

Infractiune la regimul circulatiei
În ziua de 17 iunie, în jurul orei 17.35, un echipaj de politisti l-au depistat pe U. Vasile, de 55 ani, din comuna Mărgineni, judetul Neamt în timp ce conducea un tractor pe DJ 157, în interiorul comunei Mărgineni, având o concentratie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul judetean Neamt unde i s-a recoltat o probă biologică de sânge pentru stabilirea îmbibatiei de alcool în sânge, refuzând recoltarea celei de-a doua probe. De asemenea, politistii au stabilit că remorca ce era tractată de autotractor nu era înmatriculată.
I s-a întocmit dosar penal.

Reclamatie de lovire asupra unui minor
În ziua de 17 iunie, în jurul orei 14.00, la Politia municipiului Piatra-Neamt s-a prezentat T. Aurel, din Piatra-Neamt, care a reclamat faptul că în ziua de 07 iunie, în jurul orei 17.30, fiul său, T. F., de 14 ani, în timp ce se juca împreună cu alti copii pe terenul de sport din incinta unei scoli, a fost lovit, fără motiv, cu pumnii în zona fetei, de către minorul R. A., de 17 ani, din Piatra-Neamt. În urma loviturilor primite, băiatul a necesitat, pentru vindecare, 8-9 zile de îngrijiri medicale.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de lovire si alte violente.

Doi tineri sunt cercetati de politisti într-un dosar de tâlhărie
În ziua de 17 iunie, in jurul orei 14, Politia municipiului Roman a fost sesizată, prin 112, de către P. Cecilia, de 45 ani, din comuna Horia, despre faptul că în timp ce se deplasa pe o cărare din localitatea Horia a fost acostată de doi tineri,
care, prin violentă, i-au smuls geanta de pe umăr, în care avea un telefon mobil si suma de 20 lei.
La fata locului au fost dirijati politistii din cadrul Postului de Politie Horia, care au procedat la căutarea tinerilor în zonă. Unul dintre ei, minorul C. F., de 13 ani, din Roman a fost prins într-o zonă de stufăris de pe malul râului Moldova iar celălalt, L. Viorel, de 20 ani, din Roman a fost depistat si prins de către politisti în zona podului de peste râu, la intrarea în orasul Roman. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de tâlhărie. L. Viorel a fost retinut pe bază de ordonantă pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunere de arestare preventivă.

Minorii semnalati ca dispăruti în cursul zilei de ieri au fost găsiti de politisti si încredintati reprezentantilor legali
În dimineata de 17 iunie, în jurul orei 08.30, Stănică Florentina si Bordeianu Marilena, semnalate ca dispărute de la domiciliu, au fost găsite de către politistii la domiciliul bunicilor celei din urmă minore, în localitatea Dănesti, judetul Vaslui.
Minorele au declarat că nu au fost victimele nici unei infractiuni si au fost încredintate părintilor. În noaptea de 17/18 iunie, în jurul orei 00.50, Stoica Cosmin Ionut a fost depistat de către un echipaj de politisti de la Sectia 9 Politie Bucuresti, pe raza cartierului Pantelimon, din Sectorul 2, Bucuresti. Minorul a fost internat în regim de urgentă într-un centru de plasament din Bucuresti până la încredintarea acestuia către părinti.

Piatra Neamt, duminică,20 iunie 2010

Infractiuni la regimul circulatiei
În dimineata de 18 iunie, în jurul orei 09.45, un echipaj de politisti l-au depistat pe C. Ciprian, de 31 ani, din comuna Horia, judetul Neamt în timp ce conducea un autoturism pe strada Mihai Viteazu din Roman, având o concentratie de
0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal.
În ziua de 19 iunie, în jurul orei 18.00, un echipaj de politisti l-au depistat pe C. Petru, de 33 ani, din Piatra-Neamt care conducea un autoturism pe bulevardul 9 Mai, din Piatra-Neamt având numerele provizorii de înmatriculare ale
autovehiculului expirate. I s-a întocmit dosar penal.
În seara de 19 iunie, în jurul orei 21.15, un echipaj de politisti l-au depistat pe M. Silviu, de 23 ani, din Tg. Neamt, care conducea un autoturism pe DN 2, în interiorul localitătii Letcani, judetul Neamt, având o concentratie de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal.
În seara de 19 iunie, în jurul orei 23.50, un echipaj de politisti l-au depistat pe I. Florin, de 45 ani, din Roman, care conducea un autoturism pe bulevardul Republicii, din Roman, având o concentratie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal.
În noaptea de 19/20 iunie, în jurul orei 02.40, un echipaj de politisti l-au depistat pe L. Alexandru, de 21 ani, din Piatra-Neamt care conducea un autoturism în zona Pietei Mihail Kogălniceanu, din Piatra-Neamt având o concentratie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal.

Tineri arestati preventiv
În ziua de 18 iunie, L. Viorel, de 20 ani, din Roman a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunere de arestare preventivă, instanta dispunând arestarea preventivă a tânărului pentru 29 de zile sub aspectul
comiterii infractiunii de tâlhărie. Vă reamintim că în ziua de 17 iunie, în jurul orei 14, Politia municipiului Roman a fost sesizată, prin 112, de către P. Cecilia, de 45 ani, din comuna Horia, despre faptul că în timp ce se deplasa pe o cărare din localitatea Horia a fost acostată de doi tineri, care, prin violentă, i-au smuls geanta de pe umăr, în care avea un telefon mobil si suma de 20 lei. La fata locului au fost dirijati politistii din cadrul Postului de Politie Horia, care au procedat la căutarea tinerilor în zonă. Unul dintre ei, minorul C. F., de 13 ani, din Roman a fost prins într-o zonă de stufăris de pe malul râului Moldova iar celălalt, L. Viorel, de 20 ani, din Roman a fost depistat si prins de către politisti în zona podului de peste râu, la intrarea în orasul Roman. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de tâlhărie, L. Viorel fiind retinut pe bază de ordonantă pentru 24 de ore. În aceeasi zi, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunere de arestare preventivă, D. Ciprian, de 24 ani, din comuna Săbăoani, judetul Neamt, sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat.

În noaptea de 12/13 iunie, în timp ce se afla într-un bar din comună, tânărul ia sustras lui B. Laurentiu, de 41 ani, din aceeasi comună, suma de 300 lei pe care acesta din urmă îi avea într-un buzunar la pantaloni. B. Laurentiu câstigase banii la aparatele electronice de noroc. După ce a sustras banii, D. Ciprian a mers în curtea barului si i-a ascuns sub niste materiale de constructie. Suma de bani a fost recuperată în întregime si restituită părtii vătămate. Fată de D. Ciprian s-a luat măsura retinerii pentru 24 de ore în ziua de 17 iunie, iar a doua zi tânărul a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, fiind încarcerat în arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt.

Accidente de circulatie
În ziua de 18 iunie, în jurul orei 15, în interiorul localitătii Izvoare, judetul Neamt a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea gravă a unei persoane. Din primele cercetări, politistii au stabilit că în timp ce O. Răzvan, de 21 ani, din Piatra-Neamt conducea un autoturism pe un drum sătesc din comuna Bahna, judetul Neamt, nu a adaptat viteza la conditiile de drum si, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra volanului părăsind partea carosabilă si  răsturnându-se în pârâul Precista.
În urma evenimentului a rezultat rănirea gravă a pasagerului de pe locul din dreapta spate al autoturismului, care a fost transportat la unitatea medicală, fiind diagnosticat cu traumatism craniocerebral acut deschis, fractură cranio occipitală stânga.
Tot la unitatea medicală i s-au recoltat probe biologice de sânge conducătorului auto, pentru care aparatul etilotest a indicat o concentratie de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cercetările sunt continuate de Politia municipiului Roman.

În ziua de 19 iunie, în jurul orei 16.40, pe drumul comunal din localitatea Băltătesti, judetul Neamt, a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea usoară a unei persoane.
Din primele verificări, politistii au stabilit că în timp ce M. Cosmin, de 22 ani, din comuna Băltătesti, judetul Neamt conducea un atelaj hipo a surprins si a accidentat usor pe C. Verona, de 58 ani, din aceeasi comună, care se angajase în
traversarea drumului fără să se asigure. Cercetările sunt continuate de Politia oras Tg. Neamt.
În ziua de 19 iunie, în jurul orei 15.40, pe DN 15D, a avut loc un eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală usoară a unei persoane. Din primele verificări, politistii au stabilit că în timp ce V. Jiri, de 45 ani, din localitatea Brno-Mesto, Republica Cehă, conducea un autoturism ce tracta o semiremorcă, pe DN 15D, pe directia de mers Piatra-Neamt – Roman, nu a păstrat distanta corespunzătoare în mers si a intrat în coliziune cu un autoturism, condus regulamentar de J. Mariana, de 47 ani, din Piatra-Neamt, care la rândul său a intrat în coliziune laterală cu un alt autoturism care circula în fata sa si care a oprit pentru a acorda prioritate vehiculelor ce se deplasau din sens opus în vederea schimbării
directiei de mers spre stânga, pe drumul comunal spre Gura Văii. În urma impactului autoturismul condus de J. Mariana a fost proiectat pe contrasens, moment în care din sens opus venea un alt autovehicul, care, pentru a evita coliziunea frontală, a intrat în santul din dreapta al părtii carosabile. În urma evenimentului a rezultat rănirea usoară a lui M. Stefan, de 72 ani, din Piatra Neamt, pasager în auto condus de J. Mariana. Bărbatul a fost diagnosticat cu traumatism craniocerebral acut minor si contuzie lombară. Cercetările sunt continuate de Serviciul Politiei Rutiere Neamt.
În ziua de 19 iunie, în jurul orei 17.45, în comuna Pipirig, judetul Neamt, avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea a două persoane. Din primele verificări a rezultat faptul ca, în timp ce L. Ioan, de 29 ani, din comuna Pipirig, judetul Neamt conducea un autoturism pe DN 15B, în afara localitătii Stânca, judetul Neamt, nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de schimbare a directiei de mers spre stânga si a intrat în coliziune cu o motocicletă condusă regulamentar de C. Ioan, de 57 ani, din comuna Vânători Neamt. În urma impactului a rezultat rănirea gravă a conducătorului motocicletei, diagnosticat cu fractură epifiză radială distală dreapta, plagă contuză mandibulară dreapta si contuzie genunchi stâng si a pasagerului de pe motocicletă, C. Gheorghe, de 51 ani, din comuna Vânători Neamt, diagnosticat cu fractură diafizală de femur stâng. Cercetările sunt continuate de Politia oras Tg. Neamt.
În dimineata de 20 iunie, în jurul orei 05.15, în timp ce P. Ionel, de 24 ani, din comuna Miroslovesti, judetul Iasi, conducea un autoturism pe DN 15D, având directia de mers Roman – Piatra-Neamt, nu a adaptat viteza la conditiile de carosabil alunecos acoperit cu aluviuni si pietris, a pierdut controlul asupra volanului, a derapat si a căzut în albia pârâului Balaur. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea gravă a pasagerului de pe locul din dreapta fată a autoturismului, diagnosticat cu traumatism craniocerebral acut închis minor si traumatism toracic – fractură C11 dreapta. Cercetările sunt continuate de Serviciul Politiei Rutiere Neamt.

Cercetat pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice

În ziua de 18 iunie, în jurul orei 15.30, în urma unei sesizări primite la Politia oras Bicaz, un echipaj de politisti  impreună cu un cadru al Postului de Jandarmi montani Bicaz s-au deplasat pe strada Păltinis, din Bicaz pentru aplanarea unui conflict. Ajunsi la fata locului, politistii l-au identificat pe M. Florin, de 20 ani, din Bicaz, judetul Neamt, care a provocat scandal în fata blocului unde locuieste si a amenintat mai multe persoane cu un topor pe care îl purta asupra sa. I s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice si de port ilegal de armă albă.

Reclamatii de furt
În noaptea de 18/19 iunie, la Politia municipiului Roman s-a prezentat L. Ioan, de 54 ani, din Roman care a reclamat faptul că, în aceeasi noapte, persoane necunoscute i-au sustras din portbagajul autoturismului 4 lansete de pescuit diferite modele si 3 suporti metalici pentru lansete. În urma verificărilor efectuate, politistii i-au identificat pe autorii furtului. Acestia sunt M. Gabriel, de 20 ani si P. Vasile, de 18 ani, ambii din Roman, judetul Neamt, care se ascundeau între blocuri, la aproximativ 50 de metri de locul faptei. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate si restituit părtii vătămate. Pe numele tinerilor au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat.

Dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de lovire
În noaptea de 18/19 iunie, în jurul orei 02.20, Politia municipiului Piatra-Neamt a fost sesizată, prin 112, despre faptul că într-un bar din oras a izbucnit un conflict între mai multi tineri. La fata locului s-a deplasat un echipaj de politisti care i-a identificat pe P. Andrei, de 23 ani, P. Petru, de 22 ani, R. Gabriel, de 29 ani si pe M. Mihai, de 23 ani, toti din Piatra-Neamt, care, pe fondul unui conflict spontan, s-au deplasat pe ringul de dans si l-au lovit pe M. Alexandru, de 23 ani, tot din Piatra-Neamt. Cei patru tineri au fost condusi la sediul Politiei municipiului Piatra-Neamt, împotriva lor fiind începută urmărirea penală sub aspectul comiterii infractiunii de lovire sau alte violente.

Piatra Neamt, luni,21 iunie 2010

Urmărit international predat de autoritătile din Olanda
Vineri, 18 iunie 2010, a fost predat de autoritătile din Olanda si încarcerat în Arestul Sectiei 5 Politie Bucuresti, Asavei Ioan, de 28 de ani, din Roman, care era dat în urmărire internatională si poseda un mandat european de arestare, deoarece se sustrăgea de la executarea unei pedepse cu închisoarea de 5 ani pentru comiterea de infractiuni la regimul stupefiantelor. În fapt, în mai 2006, tânărul a plecat în străinătate pentru a cumpăra droguri. În iulie 2006, a trimis din Germania un colet ce continea droguri. Asavei Ioan a fost arestat în Olanda la data de 9 aprilie 2010.
Infractiuni la regimul circulatiei
În ziua de 20 iunie, în jurul orei 12.05, un echipaj de politie din cadrul Biroului Rutier Roman l-a depistat, pe str. Mihai Viteazu, din Roman, pe B. Vănel, de 46 de ani, din Roman, care conducea un autoturism, având în aerul expirat o
concentratie de 1,51 mg/l alcool pur. Bărbatul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea îmbibatiei de alcool în sânge. În cauză a fost întocmit dosar penal.

În ziua de 20 iunie, în jurul orei 18.30, un echipaj de politie din cadrul Serviciului Rutier l-a depistat, pe DN 15 D, în localitatea Bârgăuani, pe G.Constantin, de 19 ani, din comuna Mărgineni, judetul Neamt, care conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere. În cauză a fost întocmit dosar penal..
În ziua de 20 iunie, în jurul orei 17.50, o patrulă de sigurantă publică din cadrul Politiei municipiului Piatra Neamt l-a depistat, pe str. Izvoare, din Piatra Neamt, pe N. Gheorghe, de 47 de ani, din Piatra Neamt, care conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere. În cauză a fost întocmit dosar penal.
În ziua de 20 iunie, în jurul orei 20.15, pe str. Mărăsti, din Piatra Neamt, o patrulă de sigurantă publică din cadrul  Politiei municipiului Piatra Neamt l-a depistat pe H. Constantin, de 28 de ani, din comuna Dumbrava Rosie, judetul  Neamt, care conducea un autoturism, având în aerul expirat o concentratie de 0,59 mg/l alcool pur. Bărbatul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea îmbibatiei de alcool în sânge. În cauză a fost întocmit dosar penal.
Accidente de circulatie
În ziua de 20 iunie, în jurul orei 13.30, pe DJ 207 C, în localitatea Horia, judetul Neamt, s-a produs un accident rutier din care a rezultat rănirea gravă a unei persoane.
În urma primelor verificări efectuate, politistii au stabilit că în timp ce P. Crenguta, de 52 de ani, din Roman, conducea un autoturism, pe DJ 207 C, în localitatea Horia, a surprins si accidentat grav un minor, în vârstă de 8 ani, din comuna Horia, judetul Neamt, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis si fără să se asigure. Minorul a suferit un traumatism cranio – cerebral acut închis, o fractură parietalo – occipitală dreapta, un hematom epicranian si excoriatii genunchi drept si umăr stâng.
Cercetările sunt continuate de Politia municipiului Roman.
În ziua de 20 iunie, în jurul orei 13.15, pe DN 15 F, în localitatea Agapia, judetul Neamt, s-a produs un accident rutier din care a rezultat rănirea usoară a unei persoane. În urma primelor cercetări efectuate, politistii au stabilit că în timp ce B. Maria, de 18 ani, din comuna Podoleni, judetul Neamt, conducea un autoturism, pe DN 15 F, din cauza neatentiei în conducere, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă si s-a răsturnat într-un sant. Din accident a rezultat rănirea usoară a unei pasagere B. Daniela, de 50 de ani, din Piatra Neamt, care a suferit o contuzie craniană. Cercetările sunt continuate de Politia orasului Tg. Neamt.
În noaptea de 20/21 iunie, în jurul orei 03.30, în localitatea Adjudeni, comuna Tămăseni, judetul Neamt, s-a produs un accident rutier din care a rezultat rănirea gravă a unei persoane. În urma primelor verificări efectuate, politistii au stabilit că în timp ce o minoră, în vârstă de 15 ani, din comuna Tămăseni, judetul Neamt, conducea un moped neînregistrat, în localitatea Adjudeni, pe un sector de drum în curbă la stânga, nu a adaptat viteza de deplasare, a derapat si a intrat cu roata din fată în bordura unui trotuar. În urma impactului, minora a fost proiectată în gardul unei biserici. Fata a suferit o tasare vertebră T9 si paraplegie membre inferioare. Minora nu detinea certificat de absolvire a unor cursuri de legislatie rutieră si nu purta cască de protectie. Cercetările sunt continuate de Politia municipiului Roman.
Tânăr dispărut în Lacul Cuiejdel

Postul de Politie Gârcina a fost sesizat în dimineata de 20 iunie, în jurul orei 08.30, despre faptul că C. Mihai, de 32 de ani, din comuna Dobreni, judetul Neamt, în jurul orei 07.30, a intrat în apa Lacului Cuiejdel, din comuna Gârcina, judetul Neamt, pentru a înota, iar după circa 60 de metri de înot, s-a scufundat si nu a mai iesit la suprafată. La fata locului s-a deplasat si un echipaj din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentă care a procedat la căutarea tânărului, însă acesta nu a fost găsit. Cercetările continuă pentru găsirea tânărului.

Autoaccidentare
În seara de 20 iunie, în jurul orei 22.50, în timp ce L. Gheorghe, de 59 de ani, din Roman, judetul Neamt, se deplasa pe bicicletă, pe str. Islazului, din localitatea Averesti, comuna Ion Creangă, la intersectia cu DC 79, s-a dezechilibrat, a căzut în sant si s-a lovit de un capăt de podet din beton. În urma leziunilor suferite a decedat. S-a luat măsura transportării cadavrului la morga Spitalului Roman în vederea efectuării necropsiei si stabilirii cauzei decesului. Cercetările sunt continuate de Politia municipiului Roman.

Piatra Neamt, marti, 22 iunie 2010

Cercetat pentru distrugere
În dimineata de 21 iunie, în jurul orei 07.05, Postul de Politie Valea Ursului a fost sesizat, prin 112, despre faptul că la locuinta lui G. Romel, de 40 de ani, din localitate,s-a produs un incendiu. La fata locului s-a deplasat Formatiunea de
Pompieri Oniceni care a localizat si stins incendiul. În urma primelor verificări efectuate, politistii au stabilit că în dimineata de 21 iunie, în jurul orei 06.00, C. Mariana ( persoană care locuieste împreună cu G. Romel – proprietarul locuintei) se deplasa împreună cu alte persoane la câmp, moment în care s-a întâlnit cu fostul sot V. Ionel, de 39 de ani, din comuna Valea Ursului, judetul Neamt. Acesta, fiind sub influenta băuturilor alcoolice, a amenintat-o că se va duce si va da foc locuintei lui G. Romel. Astfel, bărbatul s-a deplasat la locuinta lui G. Romel, a pătruns în imobil, fortând usa de acces, a adunat mai multe haine, pe care le-a scos în fata casei si le-a dat foc. Focul s-a extins si a cuprins acoperisul casei. În urma incendiului au fost distruse: acoperisul în proportie de 75%, haine si alte bunuri, prejudiciul cauzat fiind
estimat la suma de circa 8.000 de lei. În cauză a fost întocmit dosar penal, V. Ionel fiind cercetat sub aspectul
comiterii infractiunii de distrugere.
Politistii efectuează cercetări în cazul a două dosare de moarte suspectă
În ziua de 20 iunie, în jurul orei 18.30, Postul de Politie Pipirig a fost sesizat de C. Constantin, de 56 de ani, din comuna Pipirig, judetul Neamt, despre faptul că a găsit un cadavru în pădure, în apropierea Vârfului Bivolu, din comuna Pipirig.
Politistii s-au deplasat la fata locului, unde au găsit cadavrul unui bărbat, aflat în stare avansată de putrefactie. La examinarea sumară a cadavrului nu au fost identificate urme vizibile de violentă, cu exceptia lipsei părtii inferioare de la cotul mâinii stângi, unde se evidentiau urme specifice de muscături de animale. Din verificările efectuate, bărbatul a fost identificat ca fiind F. Ioan, de 42 de ani, din orasul Podu Iloaiei, judetul Iasi, care în data de 1 iunie 2010 a plecat de la o stână, din comuna Borca , judetul Neamt, fiind nemultumit de conditiile oferite. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Neamt, în vederea efectuării necropsiei si stabilirii cauzei decesului. Cercetările sunt continuate de Postul de Politie Pipirig.
În dimineata de 22 iunie, în jurul orei 05.15, Postul de Politie Transporturi Feroviare a fost sesizat despre faptul că pe linia de cale ferată Bacău – Bicaz, în zona Pieței Centrale din Piatra Neamt, se află un cadavru. Politistii s-au deplasat la fata locului si au constat că la km 59+100 al liniei de cale ferată Bacău –Bicaz (509), în municipiul Piatra Neamț, între firele căii, se află cadavrul unei persoane de sex masculin, prezentând multiple leziuni și laba piciorului drept secționată. Bărbatul a fost identificat în persoana lui D. Mihai, de 41 de ani, din comuna Poiana Teiului, jud. Neamț.
Din primele cercetări efectuate a rezultat faptul că mecanicul trenului IC 558 (Bicaz-București), la trecerea prin zona menționată, în condiții de ploaie torențială și întuneric, a auzit un zgomot, precizând că este posibil ca acest tren să fi trecut peste victima culcată între firele căii. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Neamt, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor morții. Postul de Politie de Transporturi Feroviare Piatra Neamț, continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor producerii accidentului.

Accidente rutiere
În ziua de 21 iunie, în jurul orei 13.00, pe DC ce face legătura între DJ 155 N si un schit din comuna łibucani, judetul Neamt, s-a produs un accident rutier din care a rezultat rănirea usoară a unei persoane. În urma primelor verificări efectuate, politistii au stabilit că în timp ce P. Tiberiu, de 40 de ani, din comuna łibucani, judetul Neamt, conducea un autoturism pe DC în localitatea łibucani, a surprins si accidentat usor o minoră, în vârstă de 3 ani, din comuna Mogosoaia, judetul Ilfov, care nu era supravegheată si care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis si fără să se asigure. Minora a suferit un traumatism buza superioară si o plagă excoriată la nivelul genunchiului
drept. Cercetările sunt continuate de Politia orasului Tg. Neamt.
În ziua de 21 iunie, în jurul orei 17.30, pe DJ 156 E, în localitatea Piatra Soimului, s-a produs un accident rutier din care a rezultat rănirea usoară a unei persoane. În urma primelor verificări efectuate, politistii au stabilit că în timp ce L.
Mihai, de 26 de ani, din Piatra Neamt, conducea un autoturism pe DJ 156 E, în localitatea Piatra Soimului, a pătruns pe contrasens, unde a surprins si accidentat usor pe G. Rozina, de 55 de ani, din Piatra Soimului, care era angajată în  traversarea străzii prin loc nemarcat. Pietonul a suferit un traumatism cranio – cerebral acut minor, o contuzie
simplă toracico – abdominală, o contuzie simplă coloană cervicală si lombară si o contuzie de bazin.
Cercetările sunt continuate de Politia municipiului Piatra Neamt.
În ziua de 21 iunie, în jurul orei 19.25, pe DJ 156 A, în localitatea Căciulesti, comuna Girov, s-a produs un accident rutier din care a rezultat rănirea gravă a unei persoane si rănirea usoară a alteia. În urma primelor verificări efectuate, politistii au stabilit că în timp ce A. Florin, de 29 de ani, din Bicaz, conducea o autoutilitară pe DJ 156 A, în localitatea
Căciulesti, a pătruns în intersectia cu DN 15 D, nu a acordat prioritate de trecere unui moped, condus regulamentar de P. Costel, de 24 de ani, din comuna Dragomiresti, judetul Vaslui si a intrat în coliziune cu acesta, proiectându-l în afara
părtii carosabile. Din accident a rezultat rănirea gravă a unei pasagere de pe moped C. Marilena, de 23 de ani, din comuna Ivănesti, judetul Vaslui, care a suferit o fractură cominutivă treimea externă clavicula dreaptă si o contuzie gamba stângă si rănirea usoară a conducătorului mopedului care a suferit o plagă tăiată cot stâng. Cercetările sunt continuate de Serviciul Rutier Neamt.

Piatra Neamt, marti, 22 iunie 2010

Proiectul „ DEPENDENTI DE LIBERTATE”
Agentia Natională Antidrog, în parteneriat cu Institutul de Prevenire si Psihosociologie si Directia de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române a initiat, la nivel national, proiectul de prevenire „ DEPENDENTI
DE LIBERTATE”, care s-a derulat în perioada 3 mai – 15 iunie 2010. Scopul acestui proiect a fost „ întărirea factorilor de protectie si reducerea influentei factorilor de risc prin informarea si implicarea populatiei, în special a copiilor si tinerilor, în programe de prevenire a consumului de substante psihoactive nou apărute (denumite generic „etnobotanice”)”.
Obiectivul general al proiectului a fost informarea elevilor de gimnaziu, liceu si a altor categorii de tineri, a familiilor acestora si a comunitătii, cu privire la efectele nocive ale substantelor si plantelor „etnobotanice”, prin folosirea tuturor canalelor de comunicare către aceste categorii de populatie, urmărindu-se schimbarea perceptiei false promovate de comerciantii acestor produse. La nivelul judetului Neamt, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere
Antidrog Neamt, Compartimentul de Analiză si Prevenire a Criminalitătii si Serviciul de Ordine Publică Neamt au elaborat un plan de actiune, partenerii atrasi în derularea activitătilor specifice de informare fiind: Institutia Prefectului Neamt, Directia de Sănătate Publică Neamt – Compartimentul de Promovare a Sănătătii, Inspectoratului
Scolar Judetean, Centrul Judetean de Resurse si Asistentă Psihopedagogică, Inspectoratul Judetean de Jandarmi precum si Colegiul Tehnic „ Ghe. Cartianu” Piatra Neamt, Colegiul National de Informatică Piatra Neamt, Colegiul Comercial „ Spiru Haret” Piatra Neamt si Colegiul Tehnic „ Ion Creangă” Tg. Neamt. În perioada 3 mai – 15 iunie a.c., peste 600 de elevi din liceele judetului au fost informati cu privire la consecintele consumului de plante „etnobotanice”, iar prin intermediul unitătilor scolare au fost distribuite peste 1.000 de scrisori de informare a
părintilor.
Proiectul „DEPENDENTI DE LIBERTATE” a constituit o primă etapă de interventie urmând ca activitătile să fie continuate în anul scolar 2010 – 2011.

Piatra Neamt, miercuri, 23 iunie 2010

Retinuti pentru furt de cabaline
În data de 22 iunie a.c., au fost retinuti pe bază de ordonantă de retinere, pe o perioadă de 24 de ore, B. Sebastian, de 23 de ani si G. Constantin, de 22 de ani, ambii din comuna Blăgesti, judetul Bacău, care împreună cu G. Virgil, de 22 de ani, G. Vasile, de 21 de ani si B. Petru, de 18 ani, toti din comuna Blăgesti, judetul Bacău sunt suspecti de comiterea infractiunii de furt calificat. În urma cercetărilor efectuate, politistii au stabilit că cei cinci suspecti s-au deplasat cu o cărută în comuna Moldoveni, judetul Neamt, iar în noaptea de 20/21 iunie, au sustras de pe un izlaz 4 cabaline proprietatea a două persoane din localitatea Moldoveni. În timp ce se îndreptau spre domiciliul lor, în localitatea Bahna, au scăpat o cabalină, pe care au abandonat-o si care ulterior a fost recuperată de politisti si restituită părtii vătămate.
În comuna Români, cei cinci au sustras de pe islazul satului Silistea un alt cal, apartinând unei persoane din comuna Români. Pe parcursul efectuării investigatiilor, politistii au recuperat un cal de la un cumpărător din comuna Blăgesti, judetul Bacău, iar alte două cabaline au fost găsite, ascunse, într-o zonă cu vegetatie forestieră, din apropierea unui sat din comuna Blăgesti. În timp ce politistii efectuau cercetări în vederea depistării lui G. Virgil, de 22 de ani, a lui G. Vasile, de 21 de ani si a lui B. Petru, de 18 ani, care se sustrag cercetărilor, pe o ulită din apropierea locuintei acestora a mai fost găsită o cabalină apartinând uneia dintre părtile vătămate din comuna Moldoveni. Cele 5 cabaline au fost recuperate si restituite părtilor vătămate. Pe parcursul cercetărilor politistii au mai găsit un cal, sustras în dimineata de 21 iunie, de la o persoană din orasul Buhusi, judetul Bacău. Politistii continuă cercetările în vederea depistării celor trei tineri care se sustrag de la cercetări. Astăzi, B. Sebastian, de 23 de ani si G. Constantin, de 22 de ani vor fi prezentati Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunere de arestare preventivă.

Infractiuni la regimul circulatiei
În ziua de 22 iunie, în jurul orei 17.05, un echipaj de politie din cadrul Serviciului Rutier l-a depistat, pe DN 15, în localitatea Tarcău, pe C. Cristian, de 20 de ani, din comuna Tarcău, judetul Neamt, care conducea un autoturism, având
autorizatia de circulatie provizorie expirată din data de 8 iunie a.c. În cauză a fost întocmit dosar penal. În seara de 22 iunie, în jurul orei 22.00, în timp ce P. Ioan, de 21 de ani, din comuna Farcasa, judetul Neamt, conducea un autoturism, pe str. Mihai Viteazu, având directia de deplasare Calea Romanului – Orion, a pierdut controlul asupra volanului în zona unei statii peco, a pătruns pe contrasens si a intrat în coliziune cu două autoturisme, parcate regulamentar.
Echipajul de politie, care s-a deplasat la fata locului, l-a testat pe sofer cu aparatul etilotest, rezultatul indicând că acesta avea în aerul expirat o concentratie de 1,19 mg/l alcool pur. Tânărul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea îmbibatiei de alcool în sânge. În cauză a fost întocmit dosar penal.
În seara de 22 iunie, în jurul orei 22.30, în timp ce T. Iulian, de 33 de ani, din Piatra Neamt, conducea un autoturism, pe str. Ozana, din Piatra Neamt, la intersectia cu str. Dimitrie Leonida, a pierdut controlul asupra volanului si a intrat în coliziune cu un stâlp de semafor, după care a ricosat într-un autoturism, parcat pe str. Dimitrie Leonida.
Echipajul de politie, care s-a deplasat la fata locului, l-a testat pe sofer cu aparatul etilotest, rezultatul indicând că acesta avea în aerul expirat o concentratie de 1,04 mg/l alcool pur. Bărbatul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea îmbibatiei de alcool în sânge. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Cercetat pentru lovire sau alte violente
Politia orasului Roznov a fost sesizată, în ziua de 22 iunie, în jurul orei 14.40, despre faptul că, în noaptea de 21/22 iunie, în jurul orei 01.00, pe fondul unui conflict spontan, în apropierea unui bar din orasul Roznov, C. Andrei, de 25 de ani, din comuna Săvinesti, judetul Neamt, a fost lovit cu pumnii si picioarele de G. Dinu, de 25 de ani, din comuna Săvinesti, judetul Neamt. Victima a fost internată în Spitalul Judetean Neamt, cu diagnosticul „ traumatism cranian, traiect fractură arc costal C6”. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de
lovire sau alte violente.
Accident rutier
În ziua de 22 iunie, în jurul orei 10.25, pe str. Cuza Vodă, din Roman, s-a produs un accident rutier din care a rezultat rănirea gravă a unei persoane. În urma primelor verificări efectuate, politistii au stabilit că în timp ce B.
Ciprian, de 31 de ani, din Roman, conducea un autoturism, pe str. Oituz, a pătruns în intersectia cu str. Cuza Vodă, pe culoarea verde a semaforului, a efectuat viraj stânga, moment în care a surprins si accidentat grav pietonul O. Stan, de 76 de ani, din Roman, care se angajase în traversarea străzii, regulamentar pe trecerea pentru pietoni, pe culoarea verde a semaforului. Pietonul a suferit politraumatism cu traumatism cranio – cerebral acut comotional, traumatism piramidă nazală, traumatism coloană cervicală, traumatism toracico – abdominal, traumatism treimea inferioară gambă si gleznă bilaterală, suspect de fractură glezne. Cercetările sunt continuate de Politia municipiului Roman.

Cercetat pentru violare de domiciliu
Politia orasului Bicaz a fost sesizată, prin 112, în ziua de 22 iunie, în jurul orei 08.10, de P. Elena, de 50 de ani, din Bicaz, despre faptul că, în momentul în care a intrat în garsoniera proprietate, l-a surprins în interior pe T. Dumitru, de 18 ani, din orasul Bicaz, care dormea pe patul din dormitor. Din cercetările efectuate, politistii au stabilit că, în noaptea de 21/22 iunie, tânărul a pătruns în garsonieră, pe geamul de la baie lăsat deschis, având cunostintă de faptul că proprietara locuieste în alt apartament, situat în aceeasi scară de bloc. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infractiunii de violare de domiciliu.

Piatra Neamt, joi, 24 iunie 2010

Dosare penale finalizate cu propunere de trimitere în judecată
Ofiterii de cercetare penală din cadrul Politiei municipiului Roman au finalizat mai multe dosare si au propus trimiterea în judecată a următoarelor persoane: T. Ion, de 35 de ani, din comuna Doljesti, judetul Neamt, care a fost cercetat sub aspectul comiterii infractiunii de vătămare corporală. În fapt, în ziua de 3 iulie 2009, în jurul orei 12.30, în statia de autobuz din comuna Doljesti, judetul Neamt, pe fondul unui conflict mai vechi, partea vătămată a fost acostată de T. Ion, care i-a adresat cuvinte jignitoare, injurii si amenintări. În timpul altercatiei, T. Ion a lovit victima cauzându-i leziuni. Fiind examinată din punct de vedere medico-legal, s-a stabilit că victima a suferit o fractură metacarp I
mâna dreaptă, leziuni ce au necesitat pentru vindecare 35 – 40 de zile de îngrijiri medicale.
M. Daniel, de 41 de ani, din Roman, care a fost cercetat sub aspectul comiterii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o alcoolemie peste limita legală.
În fapt, în data de 2 septembrie 2009, în jurul orei 20.50, un echipaj de politie rutieră l-a depistat pe M. Daniel, în timp ce conducea un autoturism, având în aerul expirat o concentratie de 0,61 mg/l alcool pur. Rezultatele analizelor de laborator au relevat faptul că acesta avea în sânge o alcoolemie de 1,25 g ‰, respectiv 1,10 g ‰.
R. Mircea, de 39 de ani, din Roman, care a fost cercetat sub aspectul comiterii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

În ziua de 6 aprilie 2010, în jurul orei 10.30, un echipaj de politie rutieră l-a depistat pe R. Mircea, în timp ce conducea, pe str. Oituz, un autoturism fără a poseda permis de conducere, acesta motivând că era necesar să se deplaseze cu
autoturismul firmei la un service, pentru repara o defectiune. B. Iosif, de 59 de ani, din Roman, care a fost cercetat sub aspectul comiterii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o alcoolemie peste limita legală. În fapt, în data de 6 octombrie 2009, politistii au fost sesizati despre faptul că
pe str. Stefan cel Mare, din satul Gherăesti, comuna Gherăesti, judetul Neamt, s-a produs un eveniment rutier din care au rezultat doar pagube materiale. La fata locului au fost identificate două autoturisme si anume un autoturism condus de B. Iosif si un altul condus de o altă persoană. Din verificările efectuate a reiesit faptul că B. Iosif a pierdut controlul
volanului, a pătruns pe contrasens si a intrat în coliziune cu celălalt autoturism care circula regulamentar.
B. Iosif a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul indicând că acesta avea în aerul expirat o concentratie de 1,27 mg/l alcool pur. Rezultatele analizelor de laborator au relevat faptul că acesta avea în sânge o alcoolemie de 2,20 g ‰,
respectiv 2,05 g ‰.

Arestat pentru furt de cabaline
În data de 23 iunie a.c., B. Sebastian, de 23 de ani si G. Constantin, de 22 de ani, ambii din comuna Blăgesti, judetul Bacău au fost prezentati Parchetului de pe lână Judecătoria Roman cu propunere de arestare preventivă.
Parchetul a promovat la instantă propunere de arestare preventivă pentru B. Sebastian, pe numele căruia a fost emis mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 29 de zile, sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat.

Urmărit international predat de autoritătile din Italia
În data de 23 iunie a.c., a fost predat de autoritătile din Italia si încarcerat în Arestul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, Bota Adrian, de 26 de ani, din Piatra Neamt, care era dat în urmărire internatională si poseda mandat european de arestare, deoarece se sustrăgea de la executarea unei pedepse cu închisoarea de 1 an si 6 luni pentru comiterea infractiunii de vătămare corporală. În fapt, în decembrie 2005, tânărul împreună cu o altă persoană au lovit partea vătămată, cauzându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare 28 – 30 de zile de îngrijiri medicale.
Bota Adrian a fost arestat în Italia la data de 25 aprilie 2010.
Reclamatie de furt din auto
În dimineata de 23 iunie, în jurul orei 09.00, Politia orasului Tg. Neamt a fost sesizată de S. Constantin, de 47 ani, din Tg. Neamt, judetul Neamt, despre faptul că în noaptea de 22/23 iunie, persoane necunoscute au pătruns, prin efractie, într-o autoutilitară, apartinând unei societăti comerciale din oras, de unde au sustras un bax  de cafea, 5 cartuse de tigări si o sticlă cu băuturi alcoolice. Prejudiciul creat a fost estimat la suma de 800 lei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat, politistii continuând cercetările în vederea identificării autorilor si recuperării prejudiciului.

Victima evenimentului rutier din localitatea Poiana Teiului a decedat

În ziua de 22 iunie, G. Gavril, de 75 ani, din comuna Poiana Teiului, judetul Neamt, victimă a accidentului rutier produs în ziua de 16 iunie, din localitatea Galu, comuna Poiana Teiului, a decedat la spital, în urma complicatiilor survenite.
Vă reamintim că, în dimineata de 16 iunie, în jurul orei 06.45, G. Gavril în timp ce se deplasa cu bicicleta pe DN 17B, în localitatea Poiana Teiului, din cauza neatentiei la schimbarea directiei de mers către stânga, a fost surprins si accidentat de către un autoturism condus în aceeasi directie de mers de către L. Valer, de 71 ani, din comună.
În urma impactului, G. Gavril a fost diagnosticat cu multiple hematoame intracraniene, fractură fronto – temporalo- parietală stânga, multiple fracturi costale si fractură os zigomatic.
Cercetările sunt continuate de Serviciul Politiei Rutiere Neamt.

Accident de circulatie
În ziua de 23 iunie, în jurul orei 13.10, pe strada Cuza Vodă, din Roman a avut loc un eveniment rutier din care a rezultat rănirea usoară a unei persoane. Din primele verificări efectuate, politistii au stabilit că în timp ce M. Gratiela,
de 36 ani, din Roman, conducea un autoturism, pe strada Cuza Vodă, la efectuarea virajului stânga pe strada Libertătii, surprinde si accidentează pe S. Mirela, de 31 ani, din Roman, care se angajase regulamentar în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni marcată corespunzător.
Pietonul a suferit traumatism de bazin, de torace si de coloană. Cercetările sunt continuate de Politia municipiului Roman.

Piatra Neamt,vineri, 25 iunie 2010

Infractiune la regimul circulatiei constatată de politisti
În seara de 24 iunie, în jurul orei 23.30, o patrulă de sigurantă publică din cadrul Politiei orasului Bicaz, care efectua serviciul de patrulare pe Aleea Teilor, din oras, a oprit un autoturism, deoarece se deplasa în zigzag. Politistii au identificat la volanul masinii pe B. Marin, de 36 de ani, din orasul Bicaz, care emana halenă alcoolică, astfel încât a fost suspus testării cu aparatul etilotest. Rezultatul a indicat că soferul avea în aerul expirat o concentratie de 0,93
mg/l alcool pur. Bărbatul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea îmbibatiei de alcool în sânge. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Politistii efectuează cercetări în cazul unei reclamatii de furt din societate comercială
În ziua de 24 iunie, în jurul orei 11.10, Postul de Politie Dumbrava Rosie a fost sesizat despre faptul că, în noaptea de 23/24 iunie, persoane necunoscute au pătruns, prin efractie, în interiorul unei societăti comerciale din comună si au sustras un compresor pentru aer, 3 bormasini electrice si o bormasină cu percutie. Valoarea prejudiciul creat a fost estimată la suma de circa 10.000 de lei. Politistii continuă cercetările în vederea identificării autorilor si recuperării
prejudiciului.

Accident rutier
În ziua de 24 iunie, în jurul orei 12.00, pe DJ 157 D, din comuna Gârcina, s-a produs un accident rutier din care a rezultat rănirea gravă a unei persoane. În urma primelor cercetări efectuate, politistii au stabilit că în timp ce R. Gheorghe, de 60 de ani, din comuna Gârcina, judetul Neamt, se deplasa cu bicicleta, pe DJ 157 D, a pătruns pe  contrasens si a intrat în coliziune frontală cu un autoturism, care era stationat. Din accident a rezultat rănirea gravă a biciclistului, care a suferit o fractură clavicula stânga treimea exterioară si un traumatism toracico – abdominal. Cercetările sunt continuate de Politia municipiului Piatra Neamt.

Piatra Neamt, vineri, 25 iunie 2010

Ati văzut-o?
Minoră în vârstă de 13 ani semnalată ca dispărută de la domiciliu La data de 6 iunie a.c., C. Nicoleta, în vârstă de 30 de ani, din comuna Bârgăuani, judetul Neamt, a sesizat Postul de Politie din localitate, despre faptul că fiica sa Dumitru
Nina Iulica, în vârstă de 13 ani, a plecat de la domiciliu în data de 5 iunie 2010, în jurul orei 17.00, si nu a mai revenit.
Politistii au stabilit că minora a plecat de acasă în urma unor neîntelegeri în familie, iar din verificările efectuate a reiesit că minora a plecat din satul Hârtop, comuna Bârgăuani si s-a îndreptat spre municipiul Piatra Neamt.
SEMNALMENTE: înăltime 1,60 metri, greutate aproximativ 70 de kg, păr lung, drept, de culoare închisă, prins la spate, ochi negri, fată ovală, frunte lată, ca semn particular are o cicatrice la tibia piciorului stâng.
ERA ÎMBRĂCATĂ LA MOMENTUL DISPARIłIEI cu o bluză de trening de culoare albastră, pantaloni din lycra de culoare gri cu picătele albe, iar în picioare purta slapi de culoare rosie. Persoanele care pot da relatii cu privire la minoră sunt rugate să contacteze cea mai apropiată unitate de politie sau să apeleze gratuit 112!

Piatra Neamt, vineri, 25 iunie 2010

Măsuri dispuse pentru desfăsurarea în conditii optime a examenului de bacalaureat
În data de 24 iunie, la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Neamt a avut loc o întâlnire între conducerea acestei institutii si conducerile Inspectoratului judetean de Politie si Inspectoratului Judetean de Jandarmi, ocazie cu care au fost stabilite de comun acord măsurile ce urmează a fi luate pentru asigurarea unui climat de sigurantă necesar desfăsurării în conditii optime a examenului de bacalaureat. Astfel, în perioada 28 iunie – 8 iulie 2010, centrele de examinare si de evaluare vor fi în atentia patrulelor de ordine si sigurantă publică, efectivele de politisti, actionând în sistem integrat cu cele de jandarmi. De asemenea, pe toată perioada de desfăsurare a bacalaureatului, presedintii
comisiilor de examinare vor fi însotiti de politisti sau jandarmi, pe timpul transportului lucrărilor scrise de la centrele de examinare la centrele de evaluare. Le dorim succes tuturor celor care participă la acest important examen!

Piatra Neamt, vineri, 25 iunie 2010

Activităti desfăsurate în cadrul Campaniei de prevenire „ Traficul de persoane nu iartă!”
Astăzi, 25 iunie 2010, specialistii Agentiei Nationale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Bacău, împreună cu politisti de proximitate din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt, vor fi prezenti în tabăra Cozla din Piatra Neamt, unde vor continua activitătile de informare cu privire la riscurile traficului de persoane, în cadrul Campaniei „ Traficul de persoane nu iartă!” Inspectoratul General al Politiei Române prin Agentia Natională Împotriva Traficului de Persoane, în cadrul proiectului „Reducerea numărului de victime române si bulgare traficate în Spania si Italia” co-finantat de Comisia Europeană, a lansat campania de prevenire a traficului de persoane cu mesajul „Traficul de persoane nu iartă”. Proiectul urmăreste implementarea obiectivului nr.3.2. al Planului UE pentru bune practici, standarde si proceduri de combatere si prevenire a traficului de fiinte umane: „în scopul prevenirii traficului în tările de origine, tranzit si destinatie, prin constientizarea riscurilor pe care le implică, precum si mediatizarea în Uniunea Europeană, a activitătilor de prevenire si justitie penală, inclusiv condamnările definitive, pentru stoparea
traficantilor”.
Campania de prevenire se desfăsoară în perioada 16 februarie – 15 octombrie 2010, prin intermediul celor 15 Centre Regionale ale A.N.I.T.P. si constă în diseminarea spoturilor video si audio la posturile de televiziune nationale si locale, precum si a diferitelor tipuri de materiale de informare a grupului tintă – afise, fluturasi, brosuri.

La nivelul judetului Neamt, această campanie a fost lansată în martie 2010, de către Agentia Natională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Bacău partenerii locali cooptati fiind:
– Institutia Prefectului Neamt, – Biroul Judetean de Transporturi Neamt,
– Consiliul Judetean Neamt, – I.S.J. Neamt,
– D.G.A.S.P.C. Neamt, – Directia jud. pentru Tineret Neamt,
– I.P.J. Neamt, – A.J.O.F.M. Neamt,
– I.J.J. Neamt, – I.T.M. Neamt,
– D.I.I.C.O.T. Neamt, – Fundatia Columna Neamt,
– S.C.C.O. Neamt, – A.R.A.S. Neamt,
– Serviciul pentru Imigrări Neamt, – Directia de Sănătate Publică Neamt,
– Serviciul de Probatiune Neamt,
În perioada martie – iunie 2010, institutiile implicate în această campanie au desfăsurat actiuni de informare cu privire la fenomenul traficului de persoane, la care au participat peste 7800 de elevi din institutiile de învătământ din judetul Neamt, actiuni de instruire a cadrelor didactice din unitătile scolare, actiuni de instruire pe tema traficului de persoane si a riscurilor asociate acestui fenomen cu personalul cu atributii de primire a publicului din cadrul serviciilor publice comunitare, precum si din cadrul altor institutii publice din judet. La toate aceste actiuni au fost distribuite materiale de suport ( pliante, fluturasi, brosuri).

Piatra Neamt,duminică, 27 iunie 2010

Confiscare tigări
În data de 25 iunie, în urma unui control efectuat la un magazin mixt din localitatea Bârjoveni, comuna Secuieni, judetul Neamt, politistii Biroului de Investigare a Fraudelor Roman l-au depistat pe M. Gheorghită, de 30 de ani, din
comuna Secuieni, judetul Neamt, care detinea în magazin 103 pachete de tigări, cu banderolă de Republica Moldova, fără a detine documente de provenientă. Directia Judeteană de Accize si Operatiuni Vamale Neamt i-a aplicat bărbatului o sanctiune în valoare de 20.000 de lei, iar cantitatea de tigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Cercetati pentru furt de material feros
În noaptea de 25/26 iunie a.c., în jurul orei 03.00, o patrulă de sigurantă publică din cadrul Politiei municipiului Piatra Neamt, i-a depistat pe B. Lucian, de 29 de ani si D.C., de 16 ani, ambii din Piatra Neamt, care transportau, cu o cărută, 25 bucăti fier beton, în lungime de 4 metri fiecare. Din cercetările efectuate, s-a stabilit că cei doi au sustras materialul feros din incinta unei societăti comerciale din Piatra Neamt. Prejudiciul în valoare de 250 de lei a fost recuperat. În cauză cercetările continuă sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat.

Cercetat pentru furt de auto, conducere fără permis si sub influenta băuturilor alcoolice
Politia orasului Tg. Neamt a fost sesizată, prin 112, în seara de 26 iunie, în jurul orei 21.55, de M. Mihai, de 29 de ani, din Tg. Neamt, despre faptul că la intersectia Humulesti, a retinut o persoană necunoscută care i-a sustras autoturismul, ce era parcat pe str. Garoafelor din Tg. Neamt. Din cercetările efectuate, politistii au stabilit că A. Mihai, de 22 de ani, din Tg. Neamt a sustras autoturismul lui M. Mihai, profitând de faptul că acesta a lăsat cheile în contact. Suspectul a condus autoturismul până în intersectia Humulesti, unde a fost depistat de proprietarul masinii.
Politistii au stabilit că A. Mihai nu posedă permis de conducere si fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat că avea în aerul expirat o concentratie de 1,04 mg/l alcool pur.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere si având în sânge o îmbibatie alcoolică peste limita legală.

Infractiuni la regimul circulatiei
În ziua de 25 iunie, în jurul orei 15.45, un echipaj de politie din cadrul Formatiunii Politiei Rutiere Tg. Neamt, l-a depistat, pe str. Mihail Sadoveanu, din Tg. Neamt, pe C. Gheorghe, de 46 de ani, din comuna Petricani, judetul Neamt, care conducea un autoturism, având în aerul expirat o concentratie de 1,26 mg/l alcool pur. Bărbatul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea îmbibatiei de alcool în sânge. În cauză a fost întocmit dosar penal.
În noaptea de 25/26 iunie, în jurul orei 00.05, un echipaj mixt din cadrul Politiei municipiului Piatra Neamt l-a depistat pe str. Mihai Viteazu, din Piatra Neamt, pe R. Alin, de 33 de ani, din Piatra Neamt, care conducea un  autoturism având permisul de conducere suspendat. În cauză a fost întocmit dosar penal.
În seara de 26 iunie, în jurul orei 22.30, un echipaj de politie din cadrul Biroului Rutier Roman l-a depistat, pe DC 51, în localitatea Pildesti, comuna Cordun, pe C. Gabriel, de 25 de ani, din comuna Cordun, judetul Neamt, care conducea un autoturism, având în aerul expirat o concentratie de 0,95 mg/l alcool pur. Tânărul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea îmbibatiei de alcool în sânge. În cauză a fost întocmit dosar penal.
În noaptea de 26/27 iunie, în jurul orei 00.40, un echipaj de politie din cadrul Serviciului Rutier Neamt l-a depistat, pe DN 15, în localitatea Săvinesti, pe C. Florin, de 24 de ani, din comuna Tupilati, judetul Neamt, care conducea un autoturism radiat din circulatie si având numere false de înmatriculare. În cauză a fost întocmit dosar penal.
În noaptea de 26/27 iunie, în jurul orei 00.15, un echipaj de politie din cadrul Serviciului Rutier Neamt l-a depistat, pe str. Petru Movilă, din Piatra Neamt, pe P. Alin, de 27 de ani, din Piatra Neamt, care conducea un autoturism, având în aerul expirat o concentratie de 0,85 mg/l alcool pur. Tânărul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea îmbibatiei de alcool în sânge. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Politistii efectuează cercetări în cazul unei agresiuni
Politia municipiului Roman a fost sesizată, în ziua de 26 iunie, în jurul orei 10.00, de Spitalul Municipal despre faptul că a fost adus cu ambulanta R. Mădălin, de 20 de ani, din comuna Secuieni, judetul Neamt, care a fost diagnosticat cu
„ traumatism cranio – cerebral acut închis comotional, traumatism piramidă nazală, epistaxis post traumatism, traumatism coloană cervicală, otoragie ureche stângă si fractură temporală stânga”, si care a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie Iasi. Din primele cercetări efectuate, politistii au stabilit că în seara de 25 iunie, în jurul orei 22.30, pe fondul consumului de alcool, între C. Cristian, de 19 ani, din comuna Secuieni, judetul Neamt si R. Mădălin a izbucnit un conflict spontan, pe terasa unui bar din satul Butnăresti, comuna Secuieni. C. Cristian l-a lovit pe R.
Mădălin cu palma si piciorul în zona fetei, iar în cădere acesta s-a lovit cu capul de un rastel de butelii. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar în functie de concluziile medico – legale se va face încadrarea juridică a faptei.

Accidente rutiere
În ziua de 25 iunie, în jurul orei 12.15, pe DJ 207 B, în localitatea Simionesti, comuna Cordun, judetul Neamt, s-a produs un accident rutier din care a rezultat rănirea usoară a unei persoane. În urma primelor cercetări efectuate, politistii au stabilit că în timp ce I. Mihai, de 39 de ani, din Roman, conducea o autoutilitară, pe DJ 207 B, în localitatea
Simionesti, nu s-a asigurat la efectuarea virajului stânga, pentru a intra în curtea fostului CAP, si a pătruns pe  contrasens, unde a intrat în coliziune cu un autoturism, condus regulamentar din sens opus de F. Gheorghe, de 46 de ani, din Roman. Din accident a rezultat rănirea usoară a conducătorului celui de-al doilea autoturism, care a suferit un traumatism cranio – cerebral acut deschis, un traumatism toracic si un traumatism gamba stângă. Cercetările sunt continuate de Politia municipiului Roman. În ziua de 25 iunie, în jurul orei 07.55, pe str. Dimitrie Leonida, din Piatra
Neamt, s-a produs un accident rutier din care a rezultat rănirea usoară a unei persoane. În urma primelor cercetări efectuate, politistii au stabilit că în timp ce A. Alexandru, de 28 de ani, din Piatra Neamt, conducea un autoturism pe banda I a străzii Dimitrie Leonida, din cauza neadaptării vitezei de deplasare la conditiile de drum si din cauza neatentiei în conducere, a intrat în coliziune cu un autoturism al cărui sofer P. Vasile, de 58 de ani, din Piatra Neamt, efectua, fără a se asigura corespunzător, manevra de mers înapoi. În urma impactului airbag-ul primului autoturism s-a declansat, rănind usor pasagera M. Geanina, de 22 de ani, din Piatra Neamt, care a suferit un traumatism cranio – facial.
Cercetările sunt continuate de Politia municipiului Piatra Neamt.

În ziua de 26 iunie, în jurul orei 17.15, pe DN 15 D, în afara localitătii Trifesti, judetul Neamt, s-a produs un accident rutier din care a rezultat rănirea usoară a două persoane. În urma primelor cercetări efectuate, politistii au stabilit că în timp ce C. Constantin, de 28 de ani, din municipiul Iasi, conducea un autoturism pe DN 15 D, în afara localitătii Trifesti, nu a adaptat viteza la conditiile de drum ( carosabil umed), a pierdut controlul asupra volanului, a părăsit  partea carosabilă prin dreapta directiei de mers si a intrat în coliziune, cu partea stânga spate a autoturismului, cu un copac. Din accident a rezultat rănirea usoară a conducătorului auto care a suferit o plagă parietalo – occipitală stânga si rănirea usoară a unei pasagere din auto A. Oana, de 30 de ani, din Piatra Neamt, care a suferit un traumatism cranio – cerebral, o contuzie coloană cervicală si un traumatism umăr stâng. Cercetările sunt continuate de Politia municipiului Roman. În ziua de 26 iunie, în jurul orei 17.15, pe DN 2, în afara localitătii Tupilati, s-a produs un accident rutier din care a rezultat rănirea usoară a două persoane. În urma primelor cercetări efectuate, politistii au stabilit că în timp ce P. Adnana, de 20 de ani, din Roman, conducea un autoturism, pe DN 2, în afara localitătii Tupilati, pătrunde pe o portiune de drum acoperită cu aluviuni si apă provenită de ploi, pierde controlul asupra volanului si se răstoarnă în afara părtii carosabile, în apropierea indicatorului ce delimitează judetul Neamt de judetul Iasi. Din accident a rezultat rănirea usoară a conducătoarei auto, care a suferit un traumatism coloană cervicală si un traumatism umăr stâng si a unei pasagere din auto P. Retuta, de 40 de ani, din Roman care a suferit un traumatism coloană cervicală si un  traumatism de stern. Cercetările sunt continuate de Politia municipiului Roman.

Piatra Neamt,luni, 28 iunie 2010

Dosare penale pentru tentative la furt
În ziua de 27 iunie, în jurul orei 16.35, Politia municipiului Piatra Neamt a fost sesizată despre faptul că o persoană necunoscută a demontat un calorifer, dintr-un grup sanitar al unei statii de carburanti, si încearcă să-l sustragă.
Politistii s-au deplasat la fata locului si l-au identificat pe B. Petru, de 19 ani, din Piatra Neamt. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de tentativă la furt.
În seara de 27 iunie, în jurul orei 22.40, o patrulă de sigurantă publică din cadrul Politiei municipiului Piatra Neamt, a fost sesizată, prin 112, despre faptul că o persoană a pătruns într-un autoturism, parcat pe str. Bistritei. Politistii s-au deplasat la fata locului, unde l-au identificat pe T. Vasile, de 21 de ani, din comuna Băltătesti, judetul Neamt. Acesta, fiind sub influenta băuturilor alcoolice, a pătruns în autoturism, cu intentia de a sustrage bunuri. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de tentativă la furt calificat.
Infractiuni la regimul circulatiei
În seara de 27 iunie, în jurul orei 22.50, un echipaj de politie din cadrul Serviciului Rutier Neamt l-a depistat, pe DN 15 C, în localitatea Oslobeni, comuna Bodesti, judetul Neamt, pe S. Viorel, de 45 de ani, din Piatra Neamt, care conducea
un autoturism, având în aerul expirat o concentratie de 0,63 mg/l alcool pur. Bărbatul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea îmbibatiei de alcool în sânge. În cauză a fost întocmit dosar penal.
Un echipaj de politie din cadrul Serviciului Rutier Neamt l-a depistat, pe DN 15 D, în localitatea Baratca, comuna  Bârgăuani, pe N. Vasile, de 42 de ani, din comuna Bârgăuani, judetul Neamt, care conducea un autoturism, având în aerul expirat o concentratie de 1,00 mg/l alcool pur. Bărbatul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea îmbibatiei de alcool în sânge. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Cercetat pentru distrugere
Politia municipiului Piatra Neamt a fost sesizată, prin 112, despre faptul că o persoană a distrus, cu o drujbă, un gard.
O patrulă de sigurantă publică s-a deplasat la fata locului si a stabilit că pe fondul consumului de alcool si a unui conflict mai vechi, D. Valentin, de 32 de ani, din Piatra Neamt, s-a certat cu vecinul său N. Ilie, de 73 de ani, din Piatra Neamt, si
cu o drujbă a distrus gardul dintre cele două proprietăti. Valoarea prejudiciului creat a fost estimată la suma de 200 de lei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de distrugere.

Accidente rutiere
În ziua de 27 iunie, în jurul orei 17.50, pe DJ 157 E, în localitatea Gârcina, s-a produs un accident rutier din care a rezultat rănirea gravă a unei persoane. În urma primelor cercetări efectuate, politistii au stabilit că în timp ce D.
Mihai, de 21 de ani, din comuna Gârcina, judetul Neamt, conducea un autoturism pe DJ 157 E, a surprins si accidentat grav pe S. Alexandru, de 22 de ani, din comuna Gârcina, judetul Neamt, care se afla în traversarea străzii, prin loc nepermis, în fugă si fără să se asigure. Soferul a părăsit locul faptei, autoturismul fiind găsit în curtea unei pensiuni.
Victima a suferit o fractură maleolă tibia piciorului stâng. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii  infractiunilor de vătămare corporală din culpă si părăsirea locului accidentului, fără încuviintarea organelor de politie.
În ziua de 27 iunie, în jurul orei 20.15, pe DJ 155I, în satul Budesti, comuna Făurei, judetul Neamt, s-a produs un accident rutier din care a rezultat rănirea gravă a unei persoane. În urma primelor cercetări efectuate, politistii au stabilit că în timp ce B. Marian, de 25 de ani, din Roman, conducea o motocicletă neînmatriculată, pe DJ 155 I, în localitatea Budesti, nu a adaptat viteza la conditiile de drum, a pierdut controlul asupra directiei, s-a dezechilibrat si a căzut pe partea carosabilă. Motocicleta l-a acrosat pe C. Romită, de 44 de ani, din comuna Făurei, judetul Neamt, care stationa pe acostamentul de pe partea dreaptă a drumului. Pietonul a suferit o fractură deschisă gamba dreaptă, o plagă contuză frontalo – parietală si un traumatism toracico – abdominal. Cercetările sunt continuate de Politia municipiului Roman sub aspectul comiterii infractiunii de vătămare corporală din culpă si conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.

Piatra Neamt,marti, 29 iunie 2010

Politistii efectuează cercetări într-un dosar de moarte suspectă
În noaptea de 27/28 iunie, în jurul orei 04.30, Postul de Politie Bicazu Ardelean a fost sesizat, prin 112, despre faptul că, în jurul orei 02.30, în incinta unei statii peco din comună, T. Nica, de 58 ani, din comuna Bicazu Ardelean, judetul
Neamt, după ce a alimentat cu motorină autocamionul, a căzut din picioare lângă vehicul si a decedat.
La examinarea sumară a cadavrului nu au fost descoperite urme vizibile de violentă si s-a luat măsura transportării acestuia la Serviciul de Medicină Legală Neamt în vederea efectuării necropsiei si stabilirii cauzei decesului. Cercetările sunt continuate de Politia orasului Bicaz.
Mandat executat de politisti
În ziua de 28 iunie, în jurul orei 10.00, politistii Postului de Politie Crăcăoani l-au depistat, în satul Crăcăoani, pe Grumăzescu Vasile, de 46 ani, din comuna Crăcăoani, judetul Neamt, pe numele căruia exista un mandat de executare a
pedepsei cu închisoarea de 8 luni pentru comiterea infractiunii de vătămare corporală. În fapt, în seara de 25 octombrie 2009, Grumăzescu Vasile a lovit partea vătămată cu palmele peste fată si cu picioarele peste corp, provocându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare 45 – 50 de zile de îngrijiri medicale. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul de Maximă Sigurantă Bacău.

Accidente de circulatie
În ziua de 28 iunie, în jurul orei 12.45, pe strada Aleea Ulmilor, din Piatra Neamt, a avut loc un eveniment rutier din care a rezultat rănirea unei persoane. Din primele verificări efectuate, politistii au stabilit că în timp ce B. Nelu, de
43 ani, din Piatra-Neamt conducea un autoturism, pe strada Aleea Ulmilor, a surprins si a accidentat o minoră, în vârstă de 15 ani, din Piatra-Neamt, care se angajase neregulamentar în traversarea străzii, fără să se asigure. Minora a suferit un traumatism cranio-cerebral acut minor. Cercetările sunt continuate de Politia municipiului Piatra-Neamt.
În seara de 28 iunie, în jurul orei 19.15, pe DJ 207A, în localitatea Sagna, judetul Neamt a avut loc un eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală gravă a unei persoane. Din primele verificări efectuate, politistii au stabilit că în timp ce M. Loredana, de 25 ani, din municipiul Roman, conducea un autoturism, pe DJ 207A, nu a adaptat viteza la conditiile de drum si, la iesirea de pe un sector de drum în curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra volanului, a pătruns pe contrasens si apoi pe acostament, unde a surprins si a accidentat pe E. Iosefina, de 26 ani, din comuna Sagna, judetul Neamt, care se deplasa regulamentar pe marginea drumului. E. Iosefina a fost transportată la unitatea medicala pentru acordarea de îngrijiri medicale, unde a fost diagnosticată cu fractură de vârf piramidă nazală, politraumatism, traumatism cranio – facial minor si epistaxis anterior spontan. Cercetările sunt continuate de Politia municipiului Roman.

În seara de 28 iunie a.c., în jurul orei 22.45, pe DN 15C, în afara localitătii Crăcăoani, judetul Neamt, a avut loc un eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane. Din primele verificări, politistii au stabilit că în timp ce S. Badea, de 30 ani, din comuna Săvinesti, judetul Neamt, conducea un autoturism, pe DN15C, având directia de mers Tg. Neamt – Piatra-Neamt, nu a adaptat viteza la conditiile unui carosabil acoperit cu apă, a pierdut controlul asupra volanului ( intrând în fenomenul de acvaplanare) si a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu o cioată aflată în afara părtii carosabile. În urma impactului a rezultat rănirea usoară a conducatorului auto care a fost diagnosticat cu tasare coloană lombară L1. Cercetările sunt continuate de Politia oras Tg. Neamt.

Doi tineri sunt cercetati sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat
În noaptea de 28/29 iunie, în jurul orei 03.20, un echipaj de politisti din cadrul Politiei municipiului Roman i-a depistat, pe strada Soldat N. Porojan, din Roman, pe I. Ioan, de 21 ani si B. Lucian, de 18 ani, ambii din Roman, în timp ce transportau într-un cărut tras de mână 4 calorifere din fontă. În urma verificărilor efectuate, politistii au stabilit că cei doi tineri au pătruns, prin efractie, într-o locuintă aflată în constructie, de unde au sustras caloriferele cu intentia de a le valorifica. Valoarea prejudiciului creat a fost estimată la suma de 200 lei.
În cauză a fost întocmit dosar penal, cei doi fiind cercetati sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat.

Piatra Neamt,miercuri, 30 iunie 2010

Încă un suspect depistat si retinut în cazul furtului de cabaline înregistrat în comuna Moldoveni
În continuarea cercetărilor privind depistarea celor trei persoane suspecte de comiterea infractiunii de furt de cabaline, înregistrat în noaptea de 20/21 iunie a.c., politistii s-au deplasat în ziua de 29 iunie, în localitatea Blăgesti, judetul Bacău, unde l-au depistat pe B. Petru, de 19 ani, din localitate. Tânărul a fost retinut, pe bază de ordonantă de retinere, pe o perioadă de 24 de ore si a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunere de arestare preventivă. Parchetul a dispus cercetarea acestuia în stare de libertate.

Accidente de circulatie
În ziua de 29 iunie, în jurul orei 13.30, în localitatea Săvinesti, judetul Neamt a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea usoară a unei persoane. Din primele cercetări efectuate, politistii au stabilit că în timp ce N. Mihai, de 52 ani, din comuna Săvinesti, judetul Neamt, conducea un autoturism pe strada Tineretului din comună, la intersectia cu DN 15, a efectuat manevra de viraj către stânga, fără a se asigura corespunzător, a ajuns pe sensul de mers Bacău – Piatra-
Neamt, unde a surprins si a accidentat pe D. Lenuta, de 54 ani, din comuna Săvinesti, care se angajase în traversarea străzii neregulamentar. Pietonul a fost transportat la Spitalul Judetean Neamt, unde a fost diagnosticat cu traumatism cranio – cerebral cu plagă parietalo-occipitală si traumatism umăr stâng. Cercetările sunt continuate de Serviciul Rutier Neamt. În ziua de 29 iunie, în jurul orei 11.50, în municipiul Piatra-Neamt a avut loc un eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală usoară a unei persoane. Din primele verificări efectuate, politistii au stabilit că în timp ce D. Stefan, de 61 ani, din Piatra-Neamt, conducea un autoturism pe strada Rodnei, ajuns la intersectia cu strada Mihai Eminescu, nu a acordat prioritate de trecere unui alt autoturism condus regulamentar pe drumul cu prioritate de către C. Cătălin, de 32 ani, din Piatra-Neamt, intrând în coliziune cu acesta. Imediat după producerea evenimentului, D Stefan a părăsit locul faptei, fiind depistat ulterior de către politisti. În urma impactului, pasagerul din dreapta spate din cel de-al doilea autoturism, B. Paris, de 18 ani, din Piatra-Neamt a suferit un traumatism craniocerebral
acut închis minor. Cercetările sunt continuate de Politia municipiului Piatra-Neamt.
Cercetat sub aspectul comiterii infractiunii de distrugere
În seara de 29 iunie a.c., în jurul orei 19.15, Politia municipiului Piatra-Neamt a fost sesizată, prin 112, de către B. Neculai, de 56 ani, din Piatra-Neamt, care a reclamat că B. Neculai, de 29 ani, din Piatra-Neamt, pe fondul unui conflict spontan, i-a distrus, cu un lant, un geam si usa de acces în modulul în care locuieste. În continuare politistii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infractiunii de distrugere.

Infractiuni la regimul circulatiei
În ziua de 29 iunie, în jurul orei 15.00, un echipaj de politie din cadrul Biroului Rutier Piatra Neamt l-a depistat pe T. Sevastian, de 59 ani, din Piatra-Neamt, judetul Neamt, care conducea un autoturism, pe strada Aleea Margaretelor,din Piatra-Neamt, având o concentratie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul judetean Neamt unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea îmbibatiei de alcool în sânge. I s-a întocmit dosar penal.
Politistii efectuează cercetări în cazul unei agresiuni
Postul de Politie Hangu a fost sesizat, prin 112, în ziua de 29 iunie a.c., în jurul orei 19.15, despre faptul că în locuinta comună, între D. Ancuta, de 22 de ani si sotul său D. Constantin, de 44 de ani, a izbucnit o ceartă. Pe fondul acestui conflict spontan D. Ancuta i-a aplicat, sotului său, o lovitură cu un cutit, în zona omoplatului stâng.
Bărbatul a fost transportat la Spitalul Judetean Neamt, iar în functie de concluziile medico-legale se va face încadrarea juridică a faptei.
Actiune pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale
În perioada 24 – 29 iunie 2010, ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor Neamt împreună cu specialistii Directiei pentru Agricultură si Dezvoltare Rurală Neamt, au actionat, în judetul Neamt, pe linia prevenirii si descoperirea ilegalitătilor din domeniul importului, achizitiilor intracomunitare, transportului, depozitării si comercializării legumelor si fructelor. În urma controalelor efectuate au fost verificate 15 societăti comerciale, iar cu privire la doi administratori de firme se continuă verificările existând suspiciuni de comitere a infractiunii de evaziune fiscală.

Piatra Neamt, miercuri, 30 iunie 2010

Politistii actionează pentru prevenirea furturilor din locuintele în situatia persoanelor evacuate Peste 45 de politisti din structurile de ordine publică urban si rural, actionează în această perioadă pentru prevenirea furturilor din gospodării si locuinte, în situatia persoanelor evacuate din anumite zone ale comunelor: Tămăseni, Doljesti, Sagna, Gâdinti, Horia, Icusesti si Ion Creangă, precum si din Cartierul Nicolae Bălcescu din municipiul Roman. Politistii sunt prezenti la  datorie pentru asigurarea ordinii si linistii publice si paza bunurilor în localitătile mentionate, iar sub coordonarea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgentă si împreună cu personalul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentă Neamt si autorităti locale monitorizează evolutia fenomenelor hidro – meteorologice. În cazul producerii de inundatii echipe de interventie formate din politisti sunt pregătite să intervină în sprijinul populatiei si pentru limitarea pagubelor.

Accidente de circulaŃie
În ziua de 06 iunie, în jurul orei 16.30, în interiorul localităŃii Averesti,
comuna I. Creangă, a avut loc un eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală
gravă a unei persoane.
În urma primelor verificări, poliŃistii au stabilit că în timp ce M. Constantin,
de 35 ani, din comuna I. Creangă, judeŃul NeamŃ conducea un autoturism pe DJ
207C, în interiorul localităŃii Averesti, a surprins si a accidentat cu partea lateral
stânga faŃă a autovehiculului pe O. D., de 4 ani, din Roman, care, fiind
nesupravegheat, s-a angajat în traversarea în traversarea străzii. Minorul a fost
diagnosticat cu fractură treime inferioară a tibiei si peroneu drept, rămânând internat.
După producerea evenimentului, conducătorul auto a părăsit locul accidentului
fără încuviinŃarea organelor de poliŃie, fiind depistat, ulterior, la domiciliul său.
Acesta a declarat că a părăsit locul faptei la îndemnul părinŃilor minorului, motiv
pentru care nu a mai anunŃat organele de poliŃie despre producerea acestuia.
M. Constantin a fost condus la Spitalul municipal Roman unde i s-au recoltat
probe biologice pentru stabilirea îmbibaŃiei de alcool din sânge.
Cercetările sunt continuate de PoliŃia municipiului Roman.
În seara de 06 iunie, în jurul orei 19.30, pe DN 15, în interiorul localităŃii
Costisa, a avut loc un eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală gravă a unei
persoane. Din primele cercetări, poliŃistii au stabilit că în timp ce C. Mihai, de 20 ani,
din orasul Buhusi, judeŃul Bacău, conducea un moped în interiorul localităŃii Costisa,
judeŃul NeamŃ, pe direcŃia de mers Piatra-NeamŃ – Bacău, a pierdut controlul asupra
acestuia, a părăsit partea carosabilă si a căzut pe spaŃiul verde de la marginea
drumului. Conducătorul mopedului a fost transportat la Spitalul judeŃean NeamŃ
unde a fost diagnosticat cu hemoragie subarahnoidiană stângă, fractura biparietală,
fractură omoplat stâng, comă de gradul II – III.
Cercetările sunt continuate de FormaŃiunea Rutieră NeamŃ.

ReclamaŃie de furt
În ziua de 06 iunie, în jurul orei 17.30, Postul de PoliŃie Drăgănesti a fost
sesizat, prin 112, de către P. Niculina, de 46 ani, din mun. RădăuŃi, judeŃul Suceava,
despre faptul că în timp ce se deplasa pe raza comunei Drăgănesti, a fost acostată de
două persoane care i-au sustras o sacosă în care avea trei găini, în valoare de
aproximativ 70 lei.
În urma verificărilor efectuate, poliŃistii i-au identificat pe L. Gheorghe, de 21
ani, C. Mihai, de 32 ani, D. DănuŃ, de 26 ani si pe M. Virgil, de 26 ani, toŃi din
comuna Drăgănesti, judeŃul NeamŃ, care i-au sustras femeii sacosa cu găini în timp
ce aceasta se afla într-un bar de pe raza comunei.
În cauză a fost întocmit dosar penal.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. vasile spune

    Buna ziua ! in nici intr-un caz la capitolul economie subterana, si evaziune fiscala cei responsabili au alte….prioritati ei se ocupa cu tergiversari , musamalizari si in sfirsit acorda abuziv si ilegal generoase NUPuri , pe valea muntelui economia subterana functioneaza de ani buni chiar sub nasul Parchetului si Politiei din Bicaz care se ocupa de infractiuni marunte pentru a justifica existenta si chipurile ca functioneaza acoperind si mascind marile jafuri silvice, economia subterana , evaziunea fiscala si coruptia. dispun de o arhiva intreaga de documente cu care pot dovedi ilegalitati grave savirsite de catre magistrati , politisti , avocati tradatori, notar public etc. sper ca in 2012 sa se schimbe Puterea in Romania si sa inceapa curatirea sistemului si tragerea exemplara la raspundere a factorilor responsabili care au protejat si acoperit crimele ecologice din zona cu urmari deosebit de grave pentru viitorul tuturor.!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate