Sfântul Ierarh Artemon, episcopul Seleuciei

0

Sfântul Ierarh Artemon, episcopul Seleuciei, este pomenit în calendarul creștin ortodox la 24 martie.
Sfântul Artemon a fost unul din cei șaptezeci de apostoli ai Mântuitorului şi ucenic apropiat al Sfântului Aposf._artemonstol Pavel.
Acesta s-a născut în Seleucia Pisidiei din Asia Mică și a fost hirotonit episcop de Sfântul Apostol Pavel, când acesta a ajuns în Seleucia — o zona muntoasă din Asia Mică.
A fost episcopul acelei comunități creștine întemeiată și a murit la adânci bătrâneți.
A fost apreciat ca un mare purtător de grijă al văduvelor, al orfanilor și al săracilor, doctor al sufletelor și trupurilor.

Tot astăzi, Biserica serbează Înainteprăznuirea Bunei Vestiri.
Pentru pregătirea sufletească a credincioşilor toate sărbătorile împărăteşti sunt precedate de un timp de pregătire, de anticipare sau introducere, numit „pre-serbare”, „înainte-serbare” sau „înainte-prăznuire”, precizează basilica.ro.
Ele au, de asemenea, şi o perioadă de continuare sau prelungire a serbării, numită „după-serbare” sau „după-prăznuire”. Prin aceste perioade de pregătire şi de prelungire, sărbătorile mari sunt ca soarele care, înainte de a răsări el însuşi, îşi trimite razele, iar după ce apune, lumina lui stăruie încă pe culmi. Ziua cea dintâi a înainte-serbării se numeşte „începutul sărbătoririi”, iar ziua ultimă a după-serbării se numeşte „odovania”, adică sfârşitul, dezlegarea sau încheierea sărbătorii.
Biserica Ortodoxa sărbătorește mâine, 25 martie, Buna Vestire. Sărbătoarea marchează momentul în care Fecioara Maria primește vestea că Îl va naște pe Mesia Cel așteptat de veacuri. Buna Vestire sau Blagoveștenia este prima sărbătoare confirmată în documente dintre sărbătorile închinate Maicii Domnului.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate