Piatra Neamţ 16.12.2010, ora 14.00

0

Pe teritoriul judeţului Neamţ nu sunt drumuri naţionale, judeţene sau comunale blocate. Nu sunt linii electrice afectate.

Secţia Drumuri Naţionale Neamţ  are utilajele în baze pregătite pentru a interveni conform planurilor operative.

S.C. Drupo Neamţ S.A acţionează  cu 8 lucrători şi 4 utilaje, pentru deszăpezire şi împrăştierea de material antiderapant.

Drumuri judeţene cu circulaţie îngreunată:

–          DJ 155 C Mănăstirea Neamţ,

–          DJ 127 A Bicaz Ardelean – Toşorog,

–          DJ 207 C Horia – Valea Ursului,

–          DJ 158 Secuieni  Siliştea.

Cota în lacul de acumulare Izvorul Muntelui a crescut, fapt care conduce la acumularea formaţiunilor de gheaţă în zona viaductului Poiana Largului. La această dată cursul Bistriţei este blocat până în zona coloniei şantierul Antrepriza de Construcţii Hidrotehnice.

Având în vedere că acest subiect a fost pe ordinea de zi a şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din luna octombrie a acestui an, când s-a stabilit scăderea cotei cu 17 mc/zi şi ţinând cont şi de temperaturile scăzute care sunt prognozate pentru viitor, domnul prefect Mihai Archip, în calitate de Preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgentă a cerut conducerii companiei SC Hidroelectrica SA – Hidrocentrale Bistriţa – Sucursala Piatra Neamţ, analiza şi luarea, cât mai urgent, a tuturor măsurilor care se impun pentru a preveni, pe cât posibil, apariţia fenomenului de zăpor.

,,Pentru scăderea nivelului în lacul Izvorul  Muntelui, în vederea evitării apariţiei unor  situaţii de urgenţă, în amonte de Poiana Largului, conducerii companiei SC Hidroelectrica SA – Hidrocentrale Bistriţa – Sucursala Piatra Neamţ a luat în primul rând măsura de a trece la funcţionare cu Centrala Hidroelectrică Stejaru la maxim, pentru evacuarea unui debit de 140 mc/sec din lac, permanent. S-a reuşit impunerea  acestui regim instituţiile  cu putere de decizie din domeniu. Funcţionarea cu Centrala Hidroelectrică Stejaru la maxim impune deversării la amenajările din aval. Se asigură în acest fel scăderea nivelului în lacul Izvorul Muntelui  într-un ritm bun, chiar în condiţiile  în care debitul afluent are valori mult mai mari decât cele normale  pentru această perioadă.” a spus domnul prefect Mihai Archip.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate