Edili locali la Festivalul International al Copiilor din Bergama – Turcia

0

Ca urmare a invitaţiei Primăriei orasului Bergama – Turcia adresată Primăriei Municipiului Piatra Neamt, de a participa la Festivalul International al Copiilor, o delegatie oficiala formata din doi membri ai legislativului pietrean si un grup de copii cu varste cuprinse intre 10 si 14 ani, a participat in perioada 18-25 aprilie la manifestarile organizate cu acest prilej.
Din delegatie au facut parte viceprimarul desemnat Vasile Popescu si consilierul local Ion Cazacu, care au insotit grupul de elevi ce a prezentat un program artistic traditional. Festivalul a ajuns la a 19-a editie. Copiii participanti la festival au fost gazduiti in casele scolarilor din Bergama, in functie de varsta si sex.
In cadrul festivalului au participat copii din Romania, Albania, Grecia si Turcia. Romania a fost reprezentata de copii ai Ansamblului de dansuri populare ai Centrului pentru Cultura si Arta “Carmen Saeculare“.
În cadrul deplasării, delegația pietreană a avut întâlniri cu guvernatorul districtului, dl. Ugur Kolsuz, comandantul garnizoanei Bergama, dl. Zeynel Abidin Demirtaș, primarul orașului Bergama, dl. MEHMET GÖNENÇ, inspectorul școlar general districtual, dl. Nuri Kiraz.
Primaria Piatra Neamt a stabilit relatii de infratire si colaborare cu orasul Bergama din Turcia, din anul 1998. In baza acestor relatii au avut loc schimburi de experienta, schimburi culturale si vizite reciproce.
Ultima vizita a unei delegatii din orasul infratit Bergama a avut loc in anul 2014, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

ediliPrimăria Piatra Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate