Festivalul European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești (FEST-FDR), ediția a XX-a

0

Între 15-22 aprilie și 6-13 iunie, se desfășoară la Timișoara Festivalul European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești (FEST-FDR), ediția a XX-a. Festivalul este organizat de Teatrul Național din Timișoara cu sprijinul Ministerului Culturii, al Primăriei Municipiului și Consiliului Local Timișoara.

Ediția din acest an a FDR înglobează un alt eveniment în care Teatrul Național este organizator, „The Art of Ageing — 1st European Theatre and Science Festival”, creat în cadrul Convenției Teatrale Europene.

Secțiunea FDR se deschide cu spectacolul Teatrului „Tomcsa Sandor” din Odorheiul Secuiesc, „Viața-i mai frumoasă după ce mori”, pus în scenă de Mihai Măniuțiu, programat miercuri, 15 aprilie, de la ora 19.30, în Sala Mare a Teatrului Național din Timișoara.

Ce de-al doilea spectacol al serii este „Organic” de Saviana Stănescu, în regia lui Andrei Măjeri, producție a Teatrului Național din Capitală, care va începe la ora 21,00, în Sala 2.

Dintre spectacolele care vor fi prezentate în primul modul al Festivalului Dramaturgiei Românești fac parte: „Amalia respiră adânc” de Alina Nelega, regia Tudor Lucanu, producție a Teatrului Național Cluj — 19 aprilie, ora 17,00, studio Uțu; „Cel care închide noaptea”, spectacol de Nona Ciobanu, realizat la Teatrul Maghiar din Cluj — 19 aprilie, ora 19,00, sala mare a TNTm; „În trafic” spectacol de Alina Nelega, realizat la Teatrul Național Târgu Mureș — 19 aprilie, ora 21,00, Sala 2; „Amintiri din epoca de școală” de Mihaela Michailov, realizat la Asociația ADO București, — 20 aprilie, ora 17,00, studio Uțu; „Noul locatar” de Eugene Ionesco, regia Tompa Gabor, producție a Teatrului Nottara din București — 29 aprilie, ora 18,00, sala Mare a TNTm; „Mobilă și durere” de Teodor Mazilu, regia Victor Ioan Frunză, producție a Centrului Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” din București — 20 aprilie, ora 20,00, Sala 2; „În parc” spectacol de Radu Iacoban, realizat la Godot Cafe-Teatru din București — 21 aprilie, ora 17,00, studio Uțu; „Copiii foametei. Mărturii” de Alexei Vakulovski, regia Luminița Țîcu, producție a Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău — 21 aprilie, ora 19,00, Sala Mare a TNTm; „De vânzare / For sale”, spectacol de Gianina Cărbunariu, realizat la Teatrul Odeon din București — 21 aprilie, ora 21,00, Sala 2: „Produse domestice” de Xandra Popescu, regia Ioan Păun, realizat la WASP, București — 22 aprilie, ora 17,00, Casa Armatei; și „Viza de clown” de Saviana Stănescu, regia Alexandru Mihail, realizat de Teatrul Odeon din București — 22 aprilie, ora 19,00, Sala 2.

Prima parte a FEST-FDR se încheie cu un concert extraordinar Subcarpați + Orchestra care va avea loc pe scena mare a TNTm, de la ora 21,00, pe 22 aprilie.

Bilete pentru spectacolele din cadrul FEST-FDR se pot achiziționa de la Agențiile Teatrului Național — Agenția „Mărășești” și Agenția „Sala 2”, sau online, pe www.tntimisoara.com.

Sursa: Agerpres

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate