96 de locuințe cu chirie de zero lei la Piatra-Neamț

1

Nu vă bucurați. Cele 96 de locuințe la care primăria Piatra-Neamț subvenționează 100% chiria nu sunt pentru tineri, nu sunt pentru cine termină facultatea cu 10, nu sunt pentru veteranii de război sau pentru mame eroine, sunt pentru asistații social din cartierul Văleni 2.

Pe lângă locuință gratuită, cei de aici mai primesc și un venit minim garantat (ajutor social), alocații de susținere a familiei, gratuitate la cantina socială, gratuitate la transportul în comun pentru copiii lor, ajutoare alimentare provenite din stocurile de intervenție comunitară, ajutoare pentru încălzirea locuinței etc.

Dincolo de încălcarea legii care spune că asistența socială nu trebuie să creeze dependență, mulți dintre asistații sociali din Văleni 2 sunt buni de muncă și de infracțiuni, dar ei primesc totuși locuințele gratuit, deși alți asistați social din Speranța, Văleni 1 etc. plătesc chirii sau dacă nu plătesc sunt dați afară.

Această situație durează din 2014 când prin HCL nr. 181 s-au decis aceste gratuități, iar primăria ar trebui de urgență să anuleze această hotărâre discriminatorie. Nu este normal ca unii asistați sociali să fie scutiți de plata chiriei, iar alții să fie obligați să o plătească. Dacă municipalitatea vrea să fie mărinimoasă cu asistații social, atunci să le dea la toți locuințe cu chiria subvenționată 100%, cu toate că în mod normal un astfel de ajutor se dă doar celor care nu pot munci din motive medicale. Atât timp cât la Văleni 2 avem periodic descinderi cu mascați, e clar că acolo locuiesc oameni care ar putea să muncească și să plătească chiriile destul de mici de la locuințele sociale.

181-Referat-de-aprobare

1 Comentariu
  1. Joker spune

    La muncă, nu chirii gratuite! Curent gratuit si gaz gratuit ( achitat de primărie) atunci cand protestează că le taie utilitățile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate