90% ce s-a spus despre catastrofa din Apuseni este fals!

0

accindent_avion_apuseniA trecut o saptamana de cand un avion s-a prabusit in munti. A venit viscolul si viata a mers inainte. Nu-mi ies, totusi, din cap, vorbele, pentru prima oara in cativa ani necenzurate, ale catorva oameni pe care i-am tot cautat ca sa inteleg ce s-a petrecut in seara aceea de luni dincolo de acel omenesc „Vai, ce naspa!” in care un controlor de trafic a inghetat intamplarea.

„Noi am dat de la inceput un perimetru mult mai restrans si mult mai precis. Si da, puteam face mai mult, dar n-a tinut de noi”, imi spune un ofiter SRI fara sa ne stim, neaparat, prea bine. Vorbeste soptit si face, parca, in mintea lui de om, nu de ofiter al unui serviciu de informatii, un calcul tacit ca, si daca s-ar fi castigat numai 30 de minute sau o ora, tot ar fi fost ceva.

De la Unitatea Militara din Campia Turzii vine un mesaj. In spatele anonimatului, ni se povesteste ca parasutistii au primit alerta in nici 20 de minute dupa ora prabusirii, s-au echipat, au pregatit un elicopter capabil sa zboare in conditii meteo dificile cu militari de elita si au asteptat, pentru a pleca, un ordin care n-a mai venit.

„Multe as putea spune si abia astept sa se incheie ancheta, sa pot iesi si sa va explic exact cum a functionat  totul. As face-o si azi, dar a trebuit sa dau in scris ca nu fac niciun comentariu public pana nu e gata ancheta. E fals 90% din ce vedeti acum in spatiul public”, se apara, cu jumatate de gura, unul dintre cei obligati la demisie.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate