8 august – Ziua internațională a pisicii

3

Pe 8 august, în fiecare an, începând cu 2002 când a fost declarată Ziua Internațională a Pisicilor, felinele împânzesc internetul mai mult ca în alte zile. Pisicile viețuiesc împreună cu prietenii lor bipezi de mai bine de 9500 de ani, când se crede că a început procesul de domesticire a lor.

Potrivit site-ul daysoftheyear.com, deținerea unei pisici ca animal de companie a condus la îmbunătățirea stării psihice, la combaterea stresului, a anxietății și a depresiei stăpânului.

Pisica este renumită pentru torsul ei specific. Sunt multe teorii legate de acest tors: unii oameni de știință au susținut că este produs prin vibrarea corzilor vocale. Este considerat relaxant și cu un efect de calmare a durerilor acuzate de stăpân atunci când pisica este în preajmă și practică respectivul procedeu de tors. De asemenea, studiile arată că și copiii crescuți în case unde există pisici au rezistență mai mare la alergii sau astm.

În perioada Egiptului Antic acestea erau considerate zeități și divinizate de populația de atunci. Pisicile sunt animale de companie destul de ușor de îngrijit, dar o eventuală dresare a lor, ca în cazul câinilor, este aproape imposibilă din cauza personalității lor independente. Cu toate acestea, afinitatea dintre pisici și oameni este universal recunoscută, iar asta explică și numărul crescut de astfel de animale de companie la nivel mondial.

Mai jos o galerie cu o parte dintre cele mai cunoscute pisici din lume:

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
  1. Varvara Cătălina-Nicoleta spune

    Lulu și Max

  2. D.j. Max Dragos spune

    Fâşneața mea..se documentează

  3. Mariana Amihaesei spune

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate