6 sfaturi care te vor ajuta în alegerea cărților pentru copii

0

sursa foto: www.bookzone.ro

Alegerea cărților potrivite pentru copilul tău este importantă deoarece poate declanșa începutul unui entuziasm pentru lectură pe toată durata vieții. În lumea bogată și captivantă a cărților pentru copii, selectarea titlurilor potrivite poate fi crucială pentru dezvoltarea lor intelectuală și emoțională. În timp ce cărțile îi pot încânta și educa pe cei mici, trebuie să ne asigurăm că alegem materialul adecvat în funcție de vârsta lor. Așadar, cum poți identifica o carte bună pentru copii prin varietatea amețitoare de titluri și genuri?

Cele mai memorabile cărți din copilărie sunt, de obicei, cele care includ imagini vii, povești captivante și personaje interesante. De asemenea, o carte bună pentru copii este orice carte potrivită vârstei pe care copilul vrea să o citească! Pe bookzone.ro găsești cărți pentru diferite categorii de vârstă, inclusiv carti copii 3-5 ani.

1. Alegeți cărți bune, la care să vă puteți raporta ușor

Alegeți cărți care îi permit copilului dvs. să exploreze lumi și vieți diferite, dar care sunt totuși suficient de familiare pentru ca acesta să se poată vedea în personaje. Chiar dacă este o poveste plasată într-o lume imaginară cu monștri și zâne, dacă personajele au speranțe și dorințe la care este ușor să se raporteze, copilul tău va fi mai interesat să o citească până la sfârșit.

2. Optează pentru cărți care îi învață pe copii lucruri importante

Fie că este vorba de a învăța o morală atemporală în sau de a învăța despre numere, fructe și zilele săptămânii, cele mai bune cărți învață adesea lucruri fără ca noi să ne dăm seama. Alegeți cărți care transmit un mesaj important sau învață subtil abilități esențiale, cum ar fi alfabetul, număratul, culorile sau anotimpurile.

3. Alegeți cărți care s-ar putea să nu fie alegerea dvs. personală

Libby Gleeson, autoare de cărți pentru copii, sugerează că, atunci când aleg o carte bună pentru copii, părinții ar trebui „să reziste dorinței de a le oferi copiilor lor doar cărțile pe care le-au iubit când erau mici”. Este posibil ca cel mic/cea mică să nu împărtășească aceeași pasiune pentru clasicii copilăriei dumneavoastră și, după cum notează Gleeson, „lumea s-a schimbat, iar copiii s-au schimbat”.

4. Găsiți cărți care nu sunt prea greu de citit pentru copii

Folosiți regula celor cinci degete dacă copilul dvs. va citi singur. În cazul în care cartea are câteva cuvinte dificile, citiți-o cu voce tare împreună cu copilul dumneavoastră. Nu este nimic rău în a expune copiii la un limbaj mai complex în context. Dar dacă știți că limbajul și conceptele vor fi prea dificile pentru ca ei să se bucure de poveste, evitați să îi descurajați complet de la lectură alegând o carte mai simplă.

5. Căutați cărți pentru copii cu ilustrații puternice

Imaginile vii și clare care susțin povestea sunt puternice pentru cititorii timpurii cu vârste cuprinse între 4 și 8 ani. Alegeți cărți care au ilustrații bune care corespund cu povestea. Cărțile fără cuvinte sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a dezvolta abilitățile lingvistice ale copilului dumneavoastră, deoarece le cer cititorilor să interpreteze ilustrațiile pe măsură ce povestea avansează.

6. Alegeți cărți care sunt distractive pentru a fi citite cu voce tare

De câte ori a cerut copilul tău încă o lectură a lui Dr. Seuss? Cărțile care rimează sau care au un flux liric bun sunt distractive pentru a fi citite cu voce tare și ascultate. Citiți cu entuziasm și folosiți voci diferite pentru diferite personaje pentru a da viață experienței de lectură.

Lăsați copilul să aleagă cărțile pe care și le dorește, deoarece acesta este un pas important către o dragoste de lectură pe toată durata vieții!

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate