5 personalități din întreaga lume care au fost surse de inspirație în ultimul deceniu

0

Persoanele care reușesc să schimbe lumea în bine reprezintă o sursă de inspirație și un model de urmat pentru toți oamenii de rând. Prin ambiția și determinarea lor de a-și urma visele și crezurile, aceste personalități au avut ceva de spus în ultimul deceniu.

Iată 5 persoane importante care au schimbat cursul istoriei în ultimii 10 ani:

  • Malala Yousafzai 

Activista din Pakistan care luptă pentru dreptul la educație al fetelor islamice a câștigat laude la nivel mondial pentru munca sa, inclusiv Premiul Internațional pentru Pace pentru Copii și Premiul Nobel pentru Pace. În 2007, talibanii au preluat controlul asupra văii Swat din Pakistan și au interzis fetelor să participe la evenimente școlare și culturale, să se uite la televizor și să primească o educație. 

Începând cu 2008, Malala a vorbit despre aceste probleme scriind anonim pe un blog al BBC, în ciuda amenințărilor talibane. Nici atacul armat asupra ei din 2012 nu a oprit-o, ea a refuzat să trăiască în frică și a continuat să-și spună povestea lumii întregi.

  • Greta Thunberg

Studenta suedeză a inspirat milioane de oameni din întreaga lume, convingându-i să se alăture cauzei sale, iar în 2019 a fost desemnată cea mai tânără Persoană a Anului de celebra revistă Time Magazine. 

A început cu o grevă școlară pentru conștientizarea schimbărilor climatice și curând a ajuns să se adreseze șefilor de stat din ONU și să inițieze un proces împotriva guvernului SUA, toate acestea pentru a-i îndemna pe cei mai puternici oameni din lume să ia măsuri reale pentru a opri criza climatică și poluarea planetei.

  • Papa Francisc

Sfântul Părinte este din Buenos Aires și conduce Biserica Catolică într-o manieră total diferită de predecesorii săi. Pe numele său adevărat Jorge Mario Bergoglio, Papa Francisc are o viziune mai modernă, progresistă, dar și mai umană decât toți liderii clericali cu care lumea s-a obișnuit până acum. 

El a dat un nou sens Bisericii Catolice, impresionând prin smerenia sa, dar și datorită vederilor sale liberale. S-a dedicat fundamental unei biserici a săracilor și este un lider spiritual care inspiră milioane de oameni din întreaga lume.

  • Barack Obama

Primul președinte american de culoare, Barack Obama este unul dintre cele mai carismatice personalități mondiale. În timpul mandatului său, a avut de înfruntat nenumărate provocări, însă a avut multe victorii pe toate planurile: social, economic și politic. Dacă vrei să afli mai multe despre evenimentele cheie din perioada președinției lui Barack Obama citește Pământul Făgăduinței, o carte fenomen, scrisă într-un stil original de fostul lider mondial.

  • Elon Musk

Marele om din spatele Tesla este un vizionar care a schimbat noțiunea de „posibil” în transport, prin conceperea mașinilor electrice și a recunoscut puterea fantastică a inteligenței artificiale „prietenoase” de a ușura viața omenirii. 

În plus, el este persoana care se pregătește să trimită oamenii pe alte planete și cel care are curajul să inventeze viitorul. Unul dintre cei mai inovativi lideri mondiali, Elon Musk este și unul dintre cei mai puternici și mai inspiraționali oameni din lume.

În concluzie, fiecare om își poate aduce contribuția la transformarea în bine a societății în care trăiește. De la tineri studenți și inventatori, până la președinți și chiar lideri clericali, orice persoană are puterea de a schimba ceva în lume, atât timp cât vrea acest lucru.

Sursa foto: Pixabay.com

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate