5 lucruri esențiale de care ai nevoie pentru amenajarea unei băi

0

O baie poate fi amenajată într-o manieră funcțională și modernă cu doar câteva elemente esențiale și cu o planificare atentă a spațiului. Iată 5 categorii de produse pe care trebuie să le achiziționezi înainte de a te apuca de finisarea și aranjarea acestei camere! 

1. Obiecte sanitare

Cele mai importante lucruri de care să ții cont când planifici proiectul pentru baie sunt obiectele sanitare: vasul de WC, bideul, cada sau dușul și lavoarul. Nu trebuie să investești o sumă foarte mare pentru a obține o amenajare funcțională, însă îți recomandăm să urmărești cel mai bun raport cost-calitate. Verifică aici prețurile și alege opțiunea potrivită pentru bugetul tău.

De asemenea, trebuie să ții cont de amplasarea obiectelor sanitare, pentru a pregăti racordurile necesare, dar și pentru a alege dimensiunile potrivite băii. În același timp, culoarea și designul vasului de WC, dușului sau lavoarului trebuie să se potrivească stilului general de amenajare interioară.

2. Gresie și faianță

Plăcile de gresie și faianță sunt disponibile într-o mare varietate de culori și modele, iar designul ales de tine va da tonul amenajării. În afară de aspect, trebuie să te asiguri că produsele pe care dorești să le achiziționezi sunt durabile, rezistente la umiditate, la schimbările de temperatură și la decolorare, precum și antiderapante. 

Ia în considerare că o culoare deschisă a gresiei și faianței va oferi impresia unei băi mai spațioase. Modelele cu nuanțe intense sau cu modele îndrăznețe sunt potrivite pentru încăperile de mari dimensiuni, amenajate într-un mod creativ. 

3. Mobilier pentru baie

Chiar și într-o baie mică este nevoie de rafturi sau polițe pentru depozitare. O soluție la îndemână o reprezintă mobilierul cu lavoar, deoarece se folosește eficient spațiul de sub chiuvetă. Mai mult, poți amplasa un dulap suspendat cu oglindă, iar astfel vei avea suficient loc pentru produsele de îngrijire personală și pentru articolele de curățenie. 

Dacă baia pe care vrei să o amenajezi este de mari dimensiuni, poți să optezi pentru un soldat – un dulap vertical cu uși simple sau duble. Totodată, ai posibilitatea de a alege între mobilier clasic, cu sprijin pe pardoseală sau modern, suspendat.

4. Corpuri de iluminat pentru baie

Multă lume neglijează acest aspect, însă corpurile de iluminat pentru baie trebuie să fie special concepute pentru a rezista umezelii și aburului, indiferent că este vorba despre o plafonieră, o aplică de perete sau orice alt tip de produs. Dacă vrei să obții o atmosferă inedită sau să ai o luminozitate mai bună în anumite zone din încăpere, poți alege o oglindă cu spoturi sau cu bandă LED.  

5. Baterie, ventilație și accesorii

Pentru a întregi amenajarea și a crea un aspect unitar, trebuie să acorzi maximă atenție fiecărui detaliu. Bateriile pentru lavoar și cadă sau coloanele de duș nu au doar un rol funcțional, ci și unul estetic. În plus, dacă baia nu are geam, va trebui să iei în considerare montarea unui sistem de ventilație. Accesoriile sunt cele care adaugă personalitate încăperii, de la suporturile pentru prosoape la dozatorul de săpun lichid.

Amenajarea unei băi poate fi o experiență reușită, dacă știi ce obiecte sanitare, materiale pentru finisaje, mobilier, corpuri de iluminat și accesorii sunt potrivite. Pentru a obține cel mai bun rezultat, este important să iei în calcul aceste 5 mari categorii de produse esențiale. 

Sursă foto: freepik.com

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate