5 beneficii ale uleiului de krill

0

Sursa foto: pexels.com

Uleiul de krill este un supliment alimentar derivat din crustaceele cunoscute sub numele de krill. Acestea se găsesc în Oceanul de Sud și în zona Antarcticii. Similar cu uleiul de pește, uleiul de krill este bogat în nutrienți benefici pentru sănătatea organismului uman.

Iată câteva dintre beneficiile principale ale uleiului de krill și cum poate fi consumat acesta, dar mai ales căror persoane se recomandă în mod special!

1.  Conținut bogat de acizi grași omega-3

Unul dintre beneficiile principale ale uleiului de krill este concentrația de acizi grași omega-3, care sunt esențiale pentru sănătatea inimii, a creierului și a articulațiilor. Acizii grași omega-3 sunt recomandați pentru a reduce inflamațiile, pentru a scădea nivelul colesterolului și pentru a reduce riscul de apariție a bolilor inimii.

Uleiul de krill este potrivit, de asemenea, pentru cei care vor să-și administreze suplimente cu acizi grași, deoarece este asimilat și absorbit mai ușor de organism decât uleiul de pește.

2.  Conținut bogat de antioxidanți

Uleiul de krill este foarte bogat în antioxidanți, care protejează organismul uman de stresul oxidativ și împotriva deteriorării celulare. Acest beneficiu este în mod special important pentru persoanele care vor să aibă un grad de sănătate ideală, odată cu înaintarea în vârstă.

Combinația de antioxidanți și acizi grași omega-3 pe care o oferă uleiul de krill oferă un avantaj deosebit, care are un impact pozitiv asupra creierului. Claritatea și sănătatea cognitivă sunt îmbunătățite în cazul persoanelor vârstnice.

3.  Efecte benefice asupra articulațiilor

Acizii grași omega-3 și antioxidanții ajută la menținerea unei sănătăți ideale ale articulațiilor. Reducerea inflamației și îmbunătățirea mobilității articulațiilor sunt câteva dintre efectele pozitive observate de studiile din domeniu.

Acest aspect face uleiul de krill o opțiune ideală pentru cei care suferă de diverse afecțiuni ale articulațiilor sau ale oaselor, precum artrita. Proprietățile anti-inflamatorii ale uleiului de krill ajută și la reducerea riscului de a dezvolta afecțiuni, precum osteoartrita sau arttrita reumatoidă.

4.  Impact pozitiv asupra ciclului menstrual

Uleiul de krill poate avea efecte pozitive pentru organele reproductive ale femeilor, mai ales asupra ciclului menstrual și în timpul menopauzei. Acizii grași omega-3 pot reduce simptomele precum crampele, schimbările de dispoziție și bufeurile.

De asemenea, odată cu înaintarea în vârstă, femeile devin predispuse la dezvoltarea afecțiunilor osoase, iar consumul de ulei de krill reduce riscul de a dezvolta aceste probleme.

5.  Efecte pozitive asupra gestionării greutății

Reducerea consumului de calorii este recomandată în cazul persoanelor supraponderale și a celor care suferă de afecțiuni precum obezitatea, iar uleiul de krill poate ajuta. Acizii grași influențează senzația de sațietate, iar antioxidanții ajută la reducerea grăsimii din corp și încurajarea metabolismului.

Uleiul de krill poate ajuta la îmbunătățirea sensibilității la insulină și reducerea predispoziției la boli precum diabetul de tip 2. De asemenea, uleiul de krill este un supliment recomandat pentru cei care vor să urmeze un stil de viață sănătos, activ și o greutate stabilă.

Înainte de a face orice tip de schimbare în dietă este recomandat să discuți cu medicul specialist sau cu medicul de familie. Acesta poate recomanda sau explica anumite contraindicații pe care suplimentele le pot avea pentru tine.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate