3298 de elevi din Neamț au susținut prima probă din cadrul Bacalaureatului

0

Astăzi, 25 iunie, a debutat prima sesiune a examenului de Bacalaureat. Absolvenții clasei a XII-a au avut de susținut proba scrisă la Limba şi literatura română.

Proba a început la ora 9:00, timpul destinat redactării unei lucrări scrise fiind de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.
Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise s-a făcut în intervalul 7:30 – 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.
În județul Neamț, au fost înscriși 3769 de elevi, însă prezenți au fost 3298 (profil real – 2605/ profil uman – 693). Potrivit doamnei inspector școlar general Elena Laiu, prima probă a Bacalaureatului a decurs fără probleme.

Situația statistică a prezenței în centrele de examen este următoarea:

Număr candidați înscriși Număr candidați prezenți Număr candidați absenți Număr candidați cu proba Ea echivalată Număr candidați eliminați
3769 3298 293 178 0

Bacalaureatul continuă marți, cu testul la limbă și literatură maternă, urmând ca miercuri candidații să susțină proba  obligatorie a profilului. Sesiune de vară a examenului de Bacalaureat se va încheia joi, cu proba la alegere a profilului și specializării.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate