29 septembrie –  Ziua Mondială a Inimii

0

În fiecare an pe 29 septembrie se celebrează  Ziua Mondială a Inimii. Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în lume. La nivel mondial, anual se înregistrează 17,3 milioane de decese, iar acest număr este în continuă creştere. Până în 2030, dacă nu se vor adopta măsuri imediate, se aşteaptă ca 23 de milioane de oameni să moară an de an, din cauza afecţiunilor cardiovasculare.

În România, potrivit statisticii, la 30 de minute, o persoană suferă un infarct.

Bolile de inimă pot fi prevenite printr-o alimentaţie sănătoasă, fără sare şi zahăr în exces, cu mişcare fizică zilnică în spaţii nepoluate, verificarea constantă a tensiunii arteriale, plus menţinerea sub control a valorilor colesterolului şi glicemiei.

Sloganul Zilei Mondiale a Inimii, pentru anul 2017 este următorul: Împărtăşeşte-ţi puterea! Acceptă şi dă sfaturi, încurajează toate iniţiativele şi planurile celorlalţi membri de familie, prieteni, colegi privind îmbunătăţirile aduse stilului de viaţă, adoptarea unor comportamente sănătoase.

Societatea Română de Cardiologie și-a stabilit, pentru intervalul 2015-2017, o strategie de tip ”Cardiologie aplicată”, al cărei scop este reducerea incidenței bolilor cardiovasculare în România cu 20%, în intervalul dintre anii 2020-2025.

Fundația Română a Inimii și Societatea Română de Cardiologie continuă lupta împotriva bolilor cardiovasculare, celebrând în fiecare an, la 29 septembrie, Ziua mondială a inimii, prin organizarea unor evenimente menite să atragă atenția asupra factorilor de risc cardiovascular.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate