29 iulie 2012, un nou început

1

În câteva zile, România poate fi salvată. Peste puțin timp, putem să ne reîntoarcem la normalitate, după 8 ani de scandaluri, manipulări și minciuni. Nu sunt cuvinte mari, sunt cuvinte rostite de cineva care a trăit perioada Traian Băsescu cu multă lehamite, care a spus de la început, din 2004, că Traian Băsescu nu este un președinte bun pentru România. Și care speră ca 29 iulie 2012 să fie ultima zi în care un om cu interese de gașcă parazitează aproape ireversibil o țară democratică.


Apelul lui Traian Băsescu către oameni de a nu participa la un referendum, de a nu-și exercita un drept democratic, este încă o dovadă a faptului că mult-trâmbițata “întoarcere la popor” a fost doar o frază goală a unui dictator ce a condus timp de opt ani România, cu spatele întors către ea. Acum, în ceasul al doisprezecelea, e rândul oamenilor să spună: “DA, trebuie să pleci, domnule Băsescu, prea mult ne-ai umilit, ne-ai vândut și ne-ai sfidat”.

Cred cu tărie că 29 iulie poate fi ziua în care România se poate despărți de trecut și poate privi înainte, poate reîncepe drumul construcției, abandonat de ceva vreme. În scurt timp, putem încheia era Traian Băsescu, avem această putere. Putem să sancționăm în cel mai democratic fel posibil un om care ne-a făcut să ne ferim să vorbim la telefon, un om care a condus o țară de la butoane, neacceptând să le lase nici chiar atunci când nu mai avea dreptul.

Am ascultat multe păreri ale diferitelor instituții, dar mai ales ale oamenilor politici europeni, în legătură cu ultimele evenimente politice din România. Pentru o vreme, am preferat să tac, pentru a lăsa zgomotul să treacă, pentru ca cei induși în eroare de Traian Băsescu, aliații săi europeni de la Partidul Popular, să se poată documenta. În măsura în care aceștia și-ar dori să știe adevărul.

Am văzut cu toții cum, după suspendarea sa, Traian Băsescu, cu largul sprijin al PDL, a declanșat o amplă campanie de decredibilizare a României în străinatate și mai ales față de instituțiile europene. S-au spus multe minciuni, profitându-se de un context politic favorabil (PDL este membru al Partidului Popular European, din care fac parte Angela Merkel, Jose Manuel Barroso, Herman Van Rompuy). Pentru că Traian Băsescu a confundat Bruxelles-ul cu „Înalta Poartă”, a reușit să creeze României imaginea unei colonii îndepărtate unde ordinea poate fi restabilită doar prin intervenție externă. Munca noastră, a tuturor, pentru integrare europeană, pentru a fi tratați ca un stat cu drepturi depline în UE, a fost compromisă pentru că Traian Băsescu a dorit să își salveze pielea cu ajutor extern. Vi se pare un comportament demn de un lider de stat?

Profitând de acest context, Traian Băsescu confundă sprijinul extern pur politic cu sprijinul divin, amintindu-mi cu mâhnire de atitudinea pe care o adopta Ceaușescu după vizita lui Richard Nixon în România (1969). Este bine ca în 29 iulie să arătăm că România nu înseamnă Traian Băsescu, nu înseamnă PDL, oricât și-ar dori aceștia o asemenea identificare. România este și va rămâne o țară importantă în UE și nici un oficial european nu își va permite să întoarcă spatele țării noastre în contextul în care românii hotărăsc că nu mai doresc să fie conduși de Traian Băsescu.

Cu scurt timp în urmă, Angela Merkel transmitea poporului francez mesaje clare de sprijin pentru Nicolas Sarkozy, în campania electorală pentru prezidențiale, inducând curentul conform căruia Franța va rămâne o țară importantă în UE doar dacă va fi condusă în continuare de Sarkozy. Acesta a pierdut alegerile, iar astăzi doamna Merkel este parteneră de dialog cu noul președinte Francois Hollande, pentru că el a fost desemnat de francezi să îi conducă.

Nimeni nu mai crede în Europa zilelor noastre în lideri providențiali, iar orice națiune este respectată și tratată în mod egal – un principiu de bază al Uniunii Europene.

Știu că mulți dintre dumneavoastră nu mai doriți să auziți de politică și credeți că toți sunt la fel. Eu cred că în ziua în care toți vor fi la fel, România nu mai are nici o șansă. Eu cred că, fără speranță de mai bine, suntem un popor pierdut. Încă avem dreptul la o părere, încă putem alege: să nu ignorăm acest lucru! Când ne vom trezi, poate fi prea târziu. 29 iulie este foarte aproape, este ziua când putem spera la un nou început. Nu ne oprește nimeni.

Norica Nicolai

Europarlamentar

Vicepreședinte PNL

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
 1. marius spune

  „”Eu cred că în ziua în care toți vor fi la fel, România nu mai are nici o șansă”
  Pai ,doamna,daca sondajele ne spun ca peste 85-90% din romani vor vota USL la toamna,ce sansa mai avem sa nu fim toti la fel?
  10-15% e deja o cantitate neglijabila. Vom fi toti bagati in oala cea mare. 100% u se listi.
  Ei? ce sansa va avea atunci Romania?
  Hai doamna,HAI, Spuneti-ne!!.
  Stiti ce banuiesc eu?
  Ca atunci veti spune:Romania are o sansa colosala,strans unita in jurul coalitiei iubite.
  Si poate va veni si vremea sa anchetati ,iarasi,vre-un opozant.
  Conform zicalei: Cine nu-i cu noi e impotriva noastra
  Brrrrr
  Si poate veti infiinta un nou Front al Democratiei Social(ist) Liberale
  Si-l veti pune pe Petre Roman Prim Ministru
  Si 2012 se va chema 1990.
  Si o veti lua de la inceput.
  Pana nu vom mai fi toti,ci veti RAMANE toti
  O tara de ..ti

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate