Citește și
10 Comentarii
 1. MINODORA spune

  Nu sunt de acord cu generalizarea subiectutlui ca ,,Biserica nu face nimic”, chiar unele din lacasuri de cult au infiintate cantine ptr.saraci,spatii ptr.locuit si ingrijit batrani si copii parasiti de familii.Se implica in educarea si intretinrea unor copii din familii vulnerabile si numeroase asigurandu-le hrana, adapost,si scoala fara a fi solicitati de cineva.In schimb este un proverb ce se potiveste si tuturor preotilor, care spune asa: ,,Omul sfinteste locul”, deci sunt si aici preoti care nu sitiu sa daruiasca si celor din jur. In schimb stiu sa ,,CEARA” DE LA TOTI INDIFERENT DE SITUATIA SOCIALA, FINANCIARA SI NU MAI VORBIM DE PRETURI.

 2. Un om cu suflet, dus la Biserica si la Scoala, ferit de Spital spune

  La o simplă verificare a termenilor comparaţi se observă că într-o aritmetică ecumenică la capitolul „biserici” au fost incluse locaşurile de închinare ale tuturor celor 18 culte recunoscute legal în România, aşadar nu doar biserici ortodoxe, paraclise şi capele de spital, biserici romano-catolice şi protestante, dar şi case de adunare, sinagogi şi moschei. În schimb, numărătoarea nu include la aşezămintele de sănătate decât spitalele mari, tratând cu indiferenţă cele vreo 12.000 de cabinete de medici de familie. Cu toate că, în teritoriu, din punct de vedere funcţional şi administrativ, acestea pot fi mai lesne asemănate cu majoritatea bisericilor parohiale, modeste ca spaţiu, slujind comunităţile afiliate cu minimum de resurse umane: doi sau trei angajaţi.

  Cât despre numărul şcolilor din ţară, însuşi ministrul educaţiei spunea la începutul anului de învăţământ că sistemul preuniversitar cuprinde peste 20.000 de unităţi şcolare.

  BISERICA A STRANS MAI MULT SANGE DECAT SPITALELE, PRIN CAMPANIILE INITIATE.

  BISERICI SUNT, PT. CA SUNT FACUTE DIN BANI CINSTITI, SPITALELE NU SE VAD, PT. CA BANII SE FURA!

  LEGATI-VA MAI BINE DE SENSURILE GIRATORII FACUTE IN ORAS, DIN INTERESE PRIVATE, care incalca codurile si siguranta cetatenilor (ex: sensul giratoriu cel nou, din zona gari care mai are un pic si ajunge in centru , la Turnul lui Stefan, transformand orasul intr-un oras de TIR-uri si MALL-uri!!!

 3. Costel spune

  Cel care a prezentat aceasta statistica este nedrept în judecată școală ca si biserică reprezintă instituții care educa. In aceasta statistica nu sunt trecute numărul de biserici construit după 90 ,ci de avalma. Probabil ca si Stefan cel Mare si Sfânt a greșit când a construit 48 de biserici și nu era nici un spital. Dar ce sa faci ignoranții scriu si prostimea crede aceste judecăți înguste si limitate.

 4. NEMTEAN spune

  De-a lungul istoriei, Bisericile au avut o contributie majora pentru comunitate, spitalele lasa oamenii sa moara , pt. ca nu au bani de spagi.

  Nu mai denigrati degeaba o institutie divino-umana, la care alergati in disperare atunci cand aveti boli grave/necazuri mari, cand va spun medicii ca nu mai aveti nicio sansa?????

  Si inca ceva: Bisericile au construit mai multe spitale si s-au implicat mult mai mult in rezolvarea unor cazuri medicale (desi nu sunt ele Ministerul Sanatatii), DESI NU AVEAU NICIO OBLIGATIE IN ACEST SENS!

 5. eu spune

  un articol bun,cifrele vorbesc de la sine…iar imaginea e elocventa

 6. Stefan spune

  Dar e in regula!Este nevoie de atatea biserici pentru slujbele de inmormantare a pacientilor spitalelor!

 7. Pantaru Maria spune

  La spital merg bolnavii, la scoala merg elevii, iar la biserica ar trebui sa mergem cu toții…

 8. George spune

  Nu va mai luati atat de Biserici…cate spitale nu s-au inaugurat si acum sunt goale din lipsa medicilor…in ziua de azi cred ca Biserica ajuta mai mult decat spitalele…

  1. mickey999 spune

   🙂 🙂 🙂 esti hilar.

   Costul unui parastas e mai mic decit cel al unui tratament ?

   🙂

  2. Andrei spune

   De fapt avem biserici putine , biserici frumoase , traditionale , biserici in care intra lumea din placere si nu din obligatie. Restul , sute si mii de locasuri reci cu termopanele aferente, construite in ultimiii 20 de ani, sunt niste ATM-uri de colectat bani fara bon fiscal. O hotie pe fata tolerata de satul Roman. O sleahla de pseudopopi hraparetei si plini de privilegii care zumzaie permanent acelasi refren …bani….bani …doamne miluieste …bani …bani,

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate