22 aprilie – Ziua Pământului

2

111

În fiecare an, pe 22 aprilie, sărbătorim Ziua Pământului, zi în care s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător.

Fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, pentru a trezi interesul clasei politice pentru protecția mediu, Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri și foarte tineri.

După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 de milioane de oameni din 141 de țări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre. În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite a declarat ziua de 22 Aprilie sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.

În prezent, aproximativ un miliard de oameni din toată lumea sărbătoresc Ziua Pământului pe 22 Aprilie, numeroase comunităţi organizând o săptămână întreagă de manifestări dedicate mediului înconjurător.

„De Ziua Pământului, Partidul Ecologist Român transmite un mesaj clar și puternic: cu toții avem nevoie de un mediu curat, nepoluat, dacă vrem să avem un viitor. Cetățenii României se alătură celor peste 1 miliard de locuitori ai întregii lumi care cer, în fiecare an, pe 22 Aprilie măsuri rapide și decisive legate de energia curată. Unind activiștii de mediu cu simplii cetățeni sau voluntarii din diferite organizații neguvernamentale cu preocupări legate de protecția mediului, aceasta zi mobilizează oamenii din întreaga lume pentru a proteja mediul înconjurător. Fiți inspirați, astăzi, de necesitatea de a acționa, la nivel personal, comunitar, național și internațional pentru a lăsa moștenire copiilor și nepoților noștri o planetă curată și pentru a construi o societate stabilă”, declară Mihai Cosma, președintele Organizației Județene PER Neamț.
PER Neamț sprijină activitățile și proiectele dedicate acestei zile care reamintesc, an de an, promisiunea și dorința publică de implicare și participare la toate nivelele sociale. Ziua Pământului a devenit un eveniment anual în foarte multe comunități din județul Neamț și din România oferind imensa oportunitate de a unii oamenii pentru a realiza acțiuni benefice tuturor, incluzând lansarea unor proiecte al căror efect este de a realiza beneficii comunității și a ajuta la întărirea legăturii dintre grupurile comunității.

Departamentul de Comunicare al Partidului Ecologist Român, Organizația Județeană Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Dumitru Daniel spune

    Dacă le-ar păsa cu adevărat de planeta asta, umanoizii ori ar deveni conştienți şi responsabili (adică oameni), or s-ar sinucide în masă.

  2. Dumitru Daniel spune

    Încă o zi plină de ipocrizie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate