21 septembrie -Ziua Internaţională a Păcii

0

Pacea este celebrată, în întreaga lume, la data de 21 septembrie. Tema din 2017 pentru Ziua Internațională a Păcii este „Împreună pentru pace: respect, siguranță și demnitate pentru toți”.

Această temă face trimitere la sloganul „Împreună” – Together fiind denumirea unei inițiative globale ce promovează respectul, siguranța și demnitatea pentru toți cei obligați să-și părăsească locuințele în căutarea unei vieți mai bune.

Tabăra de refugiați Zaatari (Iordania) Photo credit UN/Sahem Rababah

Anii din urmă, în care conflictele armate sângeroase au revenit în actualitate, au demonstrat că pacea este un deziderat pentru care eforturile trebuie intensificate.

Ziua Internațională a Păcii va avea în centru, anul acesta, implicarea și mobilizarea oamenilor din lumea întreagă în manifestarea sprijinului față de refugiați și migranți. Mesajele vor fi împărtășite cu comunitățile care găzduiesc refugiați și migranți, precum și cu cei care sunt îngrijorați de faptul că refugiații și migranții ar putea aduce nesiguranță fizică și economică în viața lor. Mai multe detalii pe www.un.org.

Această zi a fost sărbătorită pentru prima oară în 1982, iar de atunci este sărbătorită în fiecare an de mai multe națiuni, organizații politice, militare și oameni.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate