21 de euro pentru un suc și un cappucino: „Nimeni nu ne-a spus că prețurile s-au triplat”

0

Nu este deloc un secret că Italia a fost una dintre cele mai afectate țări din lume de pandemia de coronavirus, nu doar din punct de vedere medical, cât și din punct de vedere economic. Ușor, ușor, antreprenorii încearcă să își deschidă activitățile, numai că pierderile suferite îi determină să recurgă la niște metode care au stârnit un val de reacții.

Un muncitor din Italia a trimis către publicația Corriere del Veneto un bon fiscal de la o cafenea turistică din Veneția de unde reiese că un cappucino și un suc au prețul de „doar” 21 de euro (aproximativ 100 lei).

Dacă acestea sunt prețurile – explică omul care arată bonul fiscal – vor merge doar turiștii. Am vrut să bem în picioare, dar personalul ne-a invitat să ne așezăm la masă având în vedere restricțiile. Nimeni nu ne-a spus că prețurile s-au triplat. Nu ne-am fi imaginat niciodată să plătim peste douăzeci de euro, un furt.

După incident au apărut și reacțiile.

Regretăm cele întâmplate, episoade similare nu trebuie să se întâmple – comentează Alessandra de Gaetano, directorul comercial al Illycaffè – poate a existat un moment de stres la ghișeu, iar operatorii nu au furnizat toate informațiile pe care ar fi trebuit să le ofere. Ca urmare a interzicerii adunărilor, nu putem servi mai mult decât un anumit număr de clienți la ghișeu. Prețurile noastre sunt aliniate cu cele ale vecinilor locali din zonă. Înțelegem că pentru venețieni acestea sunt cifre nesustenabile și din acest motiv am activat un acord cu gondolierii pentru prânz și pregătim un altul cu prețuri reduse.”

Președintele asociației Piazza San Marco, Claudio Vernier, intervine: „Nu intru în fondul tarifelor, însă este fundamental, întotdeauna anunțați oamenii că prețul de la masă diferă de cel al ghișeului. Afectează imaginea orașului și acum este esențial să fim întotdeauna clar și corect cu clienții ».

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate