200 de programe de studii în oferta UAIC pentru admiterea 2021

0

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a aprobat oferta de studii pentru admiterea 2021, precum și condițiile de înscriere a candidaților. La studii de licență, oferta de admitere cuprinde 78 de specializări, în timp ce pentru master candidații vor avea de ales dintre cele 122 de programe de studii.

La majoritatea facultăților Universității, admiterea pentru studii de licență se va face exclusiv pe baza mediei generale de la examenul de bacalaureat. Șase facultăți iau în calcul la admitere, pe lângă media generală de la examenul de bacalaureat, media anilor de studii, media la diferite discipline studiate în liceu sau nota la diverse probe din cadrul examenului de bacalaureat.
Admiterea la studii de master se va face, în cazul majorității facultăților, pe baza unei medii în care examenul de licență va conta în proporție de 60%, iar nota la prezentarea CV-ului și/sau a scrisorii de intenție sau interviul va avea o pondere de 40%.

În cazul Facultății de Drept, media examenului de licență va avea o pondere de 50%, media anilor de studii 25% și tot 25% nota obținută în urma analizei dosarului, pe baza scrisorii de intenție şi CV.
Oferta de admitere a UAIC pentru anul 2021 include 27 de specializări în limbi străine, 6 la studii de licență și 21 la studii de master. De asemenea, pentru candidații români de pretutindeni, în cadrul Extensiunilor UAIC din Bălți și Chișinău, Republica Moldova, sunt disponibile trei programe la studii de licență și patru programe la studii de master.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași este prezentă în cele mai importante clasamente internaționale. În anul 2020, UAIC s-a situat între primele trei instituții de învățământ superior din România, conform ierarhiilor Times Higher Education Ranking, QS Ranking EECA sau WorldWide Professional University Ranking (RankPro).


Oferta completă de studii pentru anul universitar 2021/2022, precum și condițiile de admitere pot fi consultate pe site-ul admitere.uaic.ro (https://admitere.uaic.ro/).

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate