20 mc de lemn transportat și deținut ilegal, confiscat de polițiștii din Poiana Teiului

2

În ziua de 18.07.2016, în jurul orei 18.00, polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Poiana Teiului au oprit pe DC 153 o autoutilitară înmatriculată în Slovacia. În urma controlului s-a stabilit că șoferul, un bărbat de 38 de ani din Borca, trasporta cantitatea de 17,71 mc lemn de esență răşinoase pentru care a prezentat avizul de însoțire în care era înscrisă cantitatea de 10,33 mc lemn. Având în vedere că lemnul nu corespundea din punct de vedere cantitativ s-a luat masura confiscării celor 17,71 mc lemn lucru răşinoase, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Poiana Teiului.
Totodată, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2000 lei, conform art. 19 din Legea 171/2010.

Tot ieri, polițiștii Postului de Poliţie Poiana Teiului împreună cu inginerii silvici au identificat un bărbat de 52 de ani, din Poiana Teiului, care a primit şi depozitat cantitatea de 3,61 m.c. lemn lucru răşinoase la sediul societății administrate, fără ca materialul lemnos să aibă aviz de însoţire sau documente comunitare echivalente acestuia. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 171/2010 cu amendă în valoare de 2000 lei iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodia Ocolului Silvic Poiana Teiului.

sursa:  IPJ Neamț

arsene

cuc
2 Comentarii
  1. emanoil bengescu spune

    Cred ca esti putin rautacios. In zona aceasta tot am auzit de astfel de probleme si sa stii ca oamenii fac ce pot si ei. Problema este ca sunt singurii.

  2. FLORIN spune

    Din seria,”institutii inutile si daunatoare cetatenilor”..azi IPJ-ul ne prezinta rezultatele muncii din ultimile 7 luni:

    1 camion cu lemne,adica 0.1% din cit se fura in judetul Neamt.

    De risu curcilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate