160 lei dezinfectarea gratuită a mașinii

0

O persoană dintr-un centru de carantină din Piatra-Neamț reclamă faptul că a dorit să dea mașina cu care a venit în țară unei alte persoane ca să nu o lase nesupravegheată și cu bunuri în ea cât stă în carantină și pentru acest lucru i s-a cerut suma de 160 de lei ca serviciu de dezinfectare a autoturismului.

Deși este recomandabil ca bunul să fie dezinfectat înainte de a fi folosit de altă persoană, existând un risc de contaminare, proprietarii autoturismelor totuși reclamă suma cerută pentru acest lucru și, de asemenea, se tem și pentru siguranța bunurilor care se află în autoturism. Mai mult decât atât, persoanele care sunt instituționalizate în centrele de carantină și dețin mașini sunt nevoite să le parcheze de cele mai multe ori în parcări cu plată și nimeni nu oferă o garanție că mașinile rămân acolo în siguranță.

Unele centre colaborează, într-adevăr, cu anumite firme care oferă aceste servicii care costă, evident, dar de la DSP Neamț aflăm că, la solicitare, se poate oferi dezinfecția autovehiculelor de către instituție în mod gratuit. Prin urmare, cei care se află în situația descrisă mai sus pot apela la DSP Neamț pentru serviciul gratuit de dezinfecție a autovehiculului.

Situația acestor mașini ale celor care vin din străinătate și sunt cazați în centrele de carantină nu este deloc în regulă. Oamenii vin de regulă acasă cu diverse bunuri, multe de valoare, și nu sunt lăsați să parcheze în fața centrului de carantină pentru ca să nu își dea nimeni seama că acolo este un centru de carantină. Neavând loc de parcare decât cu plată în Piatra-Neamț și asta înseamnă mult pentru 14 zile, oamenii sunt obligați să parcheze pe unde apucă, nefiindu-le permis să dea mașina altei persoane care să i-o ducă acasă decât dacă o dezinfectează.

Dezinfectarea nu poate fi făcută pe loc, iar odată ce a intrat în izolare devine complicat să dea cheile altei persoane care să preia mașina după o eventuală dezinfectare.

Totul este o nebunie din care nimeni nu mai înțelege nimic. Unii administratori de locuri de carantină sugerează carantinaților să dezinfecteze mașina contra cost, DSP spune că o face gratuit. Totul este o mare nebuloasă.

Iosub Robert

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate