Pistoale deținute ilegal și bunuri furate din locuințe, descoperite de polițiștii nemțeni

0

În dimineața zilei de 3 martie a.c., efective din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au descins la trei locații aparținând unui bărbat, de 35 de ani, din Piatra-Neamț, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de furt și la alte trei locuințe aparținând unor bărbați cu vârste de 23 și 27 de ani, din Piatra Neamț și Girov, bănuiți că ar fi cumpărat bunuri provenite din infracțiuni.
Cercetările efectuate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Piatra-Neamț, vizează documentarea şi probarea activităţii infracţionale a unui bărbat de 35 de ani, bănuit de săvârșirea a mai multor infracțiuni de furt în perioada octombrie 2015 – februarie 2016, cât și stabilirea participației la săvârșirea infracțiunilor a celorlalte persoane implicate.
Prejudiciul cauzat părților vătămate a fost estimat la 100.000 lei, fiind recuperat parțial.
În urma activităților desfășurate au fost identificate bunuri susceptibile a proveni din săvârșirea infracțiunilor: aparatură electrocasnică, scule electrice, telefoane, tablete, laptop-uri, sume de bani, toate fiind ridicate în vederea finalizării cercetărilor.
De asemenea,  au fost descoperite  și 2 pistoale cu gaz și bile, urmând a se stabili proveniența și legalitatea deținerii acestora.
La sediul Poliției municipiului Piatra-Neamț au fost conduse cinci persoane pentru audieri, în vederea finalizării cercetărilor. Un bărbat de 35 de ani, din Piatra -Neamț a fost reținut 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat.
Percheziţiile s-au desfăşurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț, în baza mandatelor emise de Judecătoria Piatra Neamț. În desfășurarea perchizițiilor au fost angrenați 20 de polițiști de investigații criminale și ordine publică din cadrul Poliției mun. Piatra-Neamț și 12 lucrători SAS-IPJ Neamț.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Compartimentului de Operațiuni Speciale Neamț și Biroului de Analiză a Informațiilor Neamț.

pist-2 pistol

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate