Rezultatele simulării examenului de Evaluare Naţională

0

Inspectoratul Şcolar Neamț a afișat vineri, 4 februarie, rezultatele obținute de elevii de clasa a VIII-a la simularea examenului de Evaluare Națională.
Din cei 4.630 de elevi prezenți la proba de limba și literatura română 709 au reușit să obțină note între 5 și 5.99.
De asemenea, 8 copii conștincioși au reușit să ia nota 10. Procentul de promovabilitate a fost de 61.78%.
De remarcat, la polul opus, 211 copii „certați cu cartea” au reușit performanța de a fi notați cu note între 1 și 1.99.
La proba de matematică 2 elevi au hotărât să nu se mai prezinte, iar 412 elevi abia au reușit să treacă pragul psihologic al notei 5. De precizat că la proba de matematică nu a fost înregistrată nici o notă de 10. Aici, procentul de promovabilitate a fost doar 29.14%.  Totodată, cele aproape 1.000 de note între 1 și 1.99, înregistrate la simularea de la matematică, reflectă faptul că această materie este în continuare „o nebuloasă”.

Notele obţinute, bun sau rele, nu se trec în catalog. În situaţia  în care se doreşte consemnarea notei în catalog, elevul trebuie să solicite acest lucru profesorului. Potrivit metodologiei de organizare, rezultatele obţinute de elevi vor fi analizate la nivelul fiecărei şcoli, prin discuţii individuale cu aceștia, dezbateri la nivelul clasei şi şedinţe cu părinţii, în vederea îmbunătăţirii performanţelor şcolare.

Iată aici lista cu rezultatele obținute de elevii nemțeni la simularea examenului de Evaluare Națională.

04.03

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate