ISU Neamț: 65 de incendii au fost înregistrate în luna ianuarie 2016

0

”În luna ianuarie 2016, în zona de competenţă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ s-au produs 715 evenimente care au necesitat intervenţia serviciilor profesioniste, voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, numărul evenimentelor la care s-a intervenit cu forţe specializate crescând cu 20,17% faţă de perioada similară din anul anterior, când s-au produs 595 de evenimente”, se arată într-un comunicat remis de ISU Neamț.
Tot în cursul lunii ianuarie 2016, s-au produs 65 incendii, cu 23 mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut.
Toate cele 65 de incendii au fost înregistrate pe teritoriul judeţului Neamţ, 17 producându-se în mediul urban, iar 48 în mediul rural.
„În continuare, incidenţa producerii incendiilor este mai mare în mediul rural, iar principala cauză a izbucnirii acestora o reprezintă coşul de fum defect sau necurăţat”, se mai arată în comunicat.
Conform ISU, principalele cauze de incendiu care au dus la producerea incendiilor pe raza judeţului Neamţ au fost:
acţiunea  intenţionată, aparatele  electrice sub tensiune nesupravegheate, autoaprinderea, defecţiunile  tehnice de exploatare, focul deschis în spaţii închise (lumânări, făclii, chibrituri, brichete), focul deschis, fumatul, instalaţiile  electrice defecte, jocul copiilor cu focul, mijloacele  de încălzire improvizate, mijloacele  de încălzire nesupravegheate și  sistemele  de încălzire defecte. Acesta fiind doar câteva dintre cele mai cunoscute cauze care au dus la producerea de incendii.
Totodată, pagubele rezultate în urma incendiilor au fost estimate la cca. 66 .000 lei, însă intervenţia promptă a forţelor de intervenţie profesioniste şi voluntare a dus la limitarea pagubelor, fiind salvate bunuri în valoare estimată de cca. 428.000 lei.
ISU Neamț menționează că incendiile îregistrate luna trecută nu au produs doar pagube materiale, ci şi victime (1 pompier militar a fost rănit), spre deosebire de aceeaşi perioadă a anului trecut când 2 persoane au fost rănite, iar alte 2 persoane salvate.
Cele mai multe incendii s-a produs la proprietăţile individuale, numărul incendiilor izbucnite la locuinţele şi anexele cetăţenilor, fiind cu cca. 67,65% mai mult faţă de anul 2015.

În ceea ce privește echipajele de descarcerare, prim ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă din cadrul S.M.U.R.D. Neamţ, acesta au executat misiuni pentru:

      • acordarea primului ajutor calificat şi a asistenţei medicale de urgenţă – 576 de misiuni;
      • descarcerarea la accidente rutiere – 5 misiuni;
      • asistenţa persoanelor blocate în apartamente – 2 misiuni;
      • asistenţa persoanelor degajate din alte situaţii – 1 misiune;
      • asistenţa persoanelor căzute în locuri publice – 2 misiuni;
      • alte intervenţii (sprijin ambulanţe SAJ pentru transport persoane) – 2 misiuni.

Cele mai multe intervenții ale echipajelor SMURD (342 de cazuri) au fost în mediul rural.

analiză

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate