11 tineri din judeţul Constanţa au fost reţinuţi de procurorul D.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Neamţ

0

În cadrul acţiunii poliţistii au reusit depistarea lui V. Daniel, de 27 de ani, V. Adrian, de 29 de ani, B. Victor, de 24 de ani, B. Georgian, 21 de ani, B. Dan, de 28 de ani, I. Mihail, de 21 de ani, P. Cosmin, de 23 de ani, B. Nicusor, de 21 de ani, M. Doru, de 24 de ani, B. Verol, de 21 de ani si D. Cristian, de 26 de ani, toţi din municipiul Constanţa, care în perioada 2008 – 2010, au constituit sau aderat la un grup infracţional organizat cu scopul de a copia datele de pe card-urile părţilor vătămate si imprimarea acestor date pe carduri de tip blank, precum si extragerea neautorizată de numerar de pe instrumentele de plată astfel clonate. Până în prezent, prejudiciul dovedit este de aproximativ 90.000 de lei si 7.000 USD.Totodată, prin metoda phishing, cei 11 suspecţi au colectat date informatice confidenţiale (coduri numerice personale, numere de cont, numere de card, coduri PIN), pe care le-au imprimat pe card-uri blank si au deschis conturi bancare prin care transferau importante sume de bani din conturile părţilor vătămate. Sumele de bani erau retrase de la ATM–uri si împărţite între membrii grupării.
Poliţistii au efectuat 9 percheziţii domiciliare, ocazie cu care au fost ridicate unităţi de calcul si suporturi de stocare a datelor, precum si alte componente si dispozitive destinate acestui gen de infracţionalitate. Cei 11 suspecţi vor fi prezentaţi Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate