100.000 euro pentru ”aranjarea” unui examen de șef de secție de la spitalul din Piatra-Neamț

11

Aranjarea angajării unei infirmiere este câteva sute de euro, pentru un asistent mita se ridică și până la 5.000 euro și așa mai departe până la posturile de șef de secție unde se spune că mita ar depăși 100.000 euro.

Majoritatea pietrenilor au auzit de aceste angajări cu mită la spitalul din Piatra-Neamț. Problema e că ele continuă și sunt suspiciuni că va urma cel mai mare tun al mafiei din spital în următoarea perioadă când se vor organiza concursuri pentru ocuparea mai multor posturi de șefi de secție, miza totală fiind de sute de mii de euro.

Să vedeți cât de puternică și disperată e mafia care controlează spitalul.

Pentru că am avut semnale de la începutul anului că se va ajunge la aceste concursuri aranjate pentru ocuparea posturilor de șefi de secție am început tot de atunci un demers foarte anevoios pentru a obține aprobarea de a participa ca observatori la aceste examene.

 1. În prima fază, de la spital și de la Consiliul Județean ni s-a spus nu au cum să aprobe un observator, deoarece totul ține de normele impuse de Ministerul Sănătății.
 2. A urmat o corespondență stufoasă și foarte bine argumentată cu Ministerul Sănătății care într-un final ne-a dat în mod oficial un răspuns destul de clar în care a spus că aceste reguli le stabilește instituția în subordinea căreia este spitalul, adică Consiliul Județean.
 3. Am reluat corespondența oficială cu Consiliul Județean Neamț, unde în fața răspunsului de la minister nu ni s-a mai putut spune că ține de minister, dar nici nu a vrut să aprobe prezența unui observator la aceste concursuri, plasând această problemă la spital.
 4. La spital s-a depus din nou toată corespondența cu ministerul și Consiliul Județean și tot așteptăm să primim un răspuns, numai că surse demne de toată încrederea ne-au spus că presiunile și interesele sunt așa de mari încât ni se pregătește un răspuns alambicat prin care să fim refuzați și să ne trimită înapoi în punctul zero, adică la decizia ministerului legată de modul în care se organizează aceste concursuri, deși avem un răspuns clar de la Minister că se poate decide acest lucru pe plan local de către organizator.

Așadar, după jumătate de an în care am făcut toate demersurile posibile și am obținut răspunsuri care indică clar cine stabilește ce am solicitat noi, totul se blochează din nou la spital. Pe de o parte este de înțeles. Dacă zvonurile sunt adevărate și un post de șef de secție costă peste 100.000 euro trebuie să fie nebuni cei care organizează așa ceva să permită prezența unui observator. Dar totuși ne întrebăm cum de nu le e frică să facă așa ceva când toată lumea e cu ochii pe ei.

Ce aveți de ascuns, domnilor care organizați aceste concursuri? Ce aveți de ascuns, domnilor din comisia care examinați candidații? Ce au de ascuns candidații? De ce e atâta disperare și mobilizare pentru a se face totul fără transparență, fără ”martori”, fără un observator extern?

Consiliul Județean Neamț ca instituție în subordinea căreia se află acest spital, conducerea Consiliului Județean, consilierii județeni, CA-ul și conducerea spitalului ar trebui să înțeleagă că suspiciunile că aceste examene vor fi aranjate sunt serioase și exprimate de foarte mulți oameni. La halul în care a ajuns imaginea personalului din spital ar trebui să se meargă până în punctul în care toate concursurile de ocupare a posturilor și funcțiilor să se transmită în direct pe internet să vadă toată lumea dacă sunt corecte sau nu și să se pună odată punct acestor practici.

Politicieni, funcționari, instituții! Faceți ceva pentru transparentizarea acestor concursuri de la spital!

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
11 Comentarii
 1. Ileana Miron spune

  Se vorbește de mult timp despre spitalul județean din Piatra Neamț și nimeni nu a luat măsurile necesare de înlăturare a mafiei.Atit timp cit este încă în picioare PSD-UL nu se v-a face curățenie în sistem.

 2. E. Vasilescu spune

  Ciudat mercurial ! La cine ajung banii astia ? Cred ca sunt exagerate sumele

 3. Dasy spune

  CARDIOLOGIA .
  DAR CU ȘPĂGILE ȘI REDIRIJARILE PACIENȚILOR SPRE CLINICILE PRIVATE, CABINETE PRIVATE. pe Când?
  ACUM DAM ȘPAGĂ SUB FORMA DE CONSULTAȚIE 250 lei LA CAB LOR.

 4. Stefan spune

  Nu cred ca spaga e atat de mare la toate sectiile.Poate la Ortopedie si Ginecologie-Maternitate.Pacientii stiu de ce…

 5. Nicoleta spune

  Astea sunt aberatii! Cred ca trebuie sa fii nebun ca sa dai șpagă 100000 € ca să detii o funcție. Dacă ai banii ăștia stai linistit acasa si iti vezi de viata. Care e logica? Cate luni trebuie să muncești sa iti scoti acei bani! Cred ca oamenii in general fac din tantar , armasar.

  1. Nicoleta spune

   Poate s-o fi practicand la nivel înalt pt o funcție foarte mare dar pentru sef de secție!!! Nu e plauzibil.

   1. Stefan spune

    Nicoleta, 100.000 de euro se scot lejer in jumatate de an, de exmplu la Ortopedie!Probabil, sume de genul asta se colecteaza de la mai multi medici din sectie, ca sa castige unul care nu-i va deranja!Ce zici de varianta asta?!

 6. Bosculescu Venera spune

  E cumplit de rusinos si de trist. As dori sa se promoveze cunostintele profesionale si nu pilele.

 7. elena spune

  Vom avea nimai medici prost pregatiti la spitalul din Piatra neamt

 8. Gica spune

  Desi Sistemul Sanitar are nevoie de cadre pregatite, se refuza constant angajarea pe principii de competență.
  Faceți plangeri penale domnilor, de atentat la siguranta cetateanului. Cautati alte metode de transparentizare. Testarile sa se dea intr-o sala cu acces public, ca la tribunal sau judecatorie. Ce atata secretomanie. Va este teama ca nu mai intra verisoarele si matusile care sunt ”praf” in ale medicinei?

  1. Stefan spune

   Plangeri penale , unde, d-le Gica?!Credeti ca spagarii nu au protectie la organe!?Pai, merg la sprituri impreuna, daca nu sunt chiar cumetri ori neamuri!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate