“Apăraţi elevii!”

0

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ a cerut reprezentanţilor CJ în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) să solicite partenerilor din această structură să acorde o atenţie sporită ordinii publice din zonele adiacente şcolilor şi liceelor din judeţul Neamţ.

Consilierul judeţean Giorgică Ştefan – preşedintele ATOP Neamţ – a declarat că va supune atenţiei colegilor din ATOP această problemă în şedinţa care are loc joi şi că este sigur că reprezentanţii Poliţiei şi Jandarmeriei vor avea toată deschiderea pentru intensificarea acţiunilor menite să reducă violenţa în proximitatea unităţilor şcolare.

“Am urmărit şi eu, în presa locală, relatările despre evenimentul neplăcut care a avut loc în vecinătatea Liceului Economic din Piatra Neamţ. Sunt convins că nimeni din instituţiile care răspund de ordinea publică nuşi doreşte ca în judeţul nostru să aibă loc tragedii precum cea de la Craiova. Oricum, nu este bine nici că a avut loc acea agresiune şi astfel de incidente trebuie să ne facă pe noi toţi şi factori responsabili dar şi cetăţeni – să privim cu mai multă atenţie la ce se întâmplă în şcoli şi în vecinătatea acestora. Ştiu că Poliţia şi Jandarmeria patrulează în aceste zone şi monitorizează atent fenomenul şi cred că oamenii şcolii trebuie să primească un sprijin şi mai aplicat, de la noi toţi, inclusiv de la societatea civilă. Sper ca toate instituţiile statului să intervină cu rapiditate şi eficienţă orice abatere de la normele sociale şi legale care ar pune în pericol siguranţa şi integritatea fizică a elevilor. Să nu uităm nicio secundă că aceşti elevi din şcolile şi liceele nemţene sunt copiii noştri, rudele sau vecinii noştri şi că suntem obligaţi săi apărăm de flagelul violenţei”, a precizat preşedintele Vasile Pruteanu.

“Apăraţi elevii!”

D.V.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate