„Festivalul filmului rus Kino+”, 25-31 iulie 2011, la Casa de Cultură a Sindicatelor

1

Proiectul „Festivalul filmului rus Kino+” este o iniţiativă cultural–educativă de anvergură naţională structurată pe trei etape, fiecare dintre acestea având obiective specifice:

Concurs de subtitrări;

Creaţii cinematografice în premieră pe marele ecran din Bucureşti;

Caravana filmului rus în 13 judeţe din ţară.


Lansarea primei etape a Festivalului Kino+ a avut loc în data de 9 aprilie 2011 în sala de festivităţi a Casei Universitarilor din Bucureşti când s-a dat startul concursului studenţesc de subtitrări. Cu această ocazie, a fost prezentat în premieră în România filmul de scurt-metraj Competiţia de dame şi domino, producţie a concernului cinematografic Mosfilm în regia lui Aleksandr Gornovski.

Cea de-a doua etapă a Festivalului Kino+, 23 – 29 mai 2011, a oferit publicului din Bucureşti posibilitatea de a cunoaşte creaţii cinematografice ruseşti în premieră pe marele ecran din România, creaţii unice ale artei cinematografice ruseşti şi sovietice ale Concernului MOSFILM şi ale Studioului LENFILM.

Cea de-a treia etapa propune continuarea proiecţiilor de film din cadrul Festivalului Kino+ în perioada iulie – august 2011 în 13 judeţe din ţară.

La Casa de Cultura a Sindicatelor din Piatra Neamt, vor fi rulate în premieră  în cadrul  Festivalului Kino+, în perioada 25 – 31 iulie 2011.

Programul Săptămânii premierelor cinematografice ruseşti pe marele ecran din Piatra Neamţ

25-31 august 2011, orele 19.00 – Casa de Cultură a Sindicatelor

ACCESUL ESTE LIBER!

Luni, 25 iulie – Italianul (2005), regizor Andrei Kravciuk

Dramă
O familie fără copii din Italia soseşte la un orfelinat din provincie pentru a înfia un copil din Rusia. Vania, un băieţel de 6 ani, este pe placul oaspeţilor, asfel că ceilaţi copii îl poreclesc “italianul”. Pe Vania îl aşteaptă o viaţă lipsită de griji în însorita Italie, însă chemarea sângelui nu îi dă pace: băieţelul se hotărăşte să îşi găsească mama şi pleacă în căutarea ei…

 

Marţi, 26 iulie – Oamenii jazz-ului (1983), regizor Karen Șahnazarov

Comedie muzicală
Rusia Sovietică. Anii ‘20. Perioada Noii Politici Economice. Studentul Kostea Ivanov este foarte interesat de un nou gen muzical – jazz. Din această cauză, este exmatriculat de la şcoală, dându-i-se de ales: studiile sau muzica preferată. Konstantin alege jazz-ul. În urma anunţului lui Kostea, i se alătură Steopa care cântă la banjo şi Jora care cântă la tobe. Trupa proaspăt înfiinţată începe repetiţiile.

 

Miercuri, 27 iulie – Asasinul Țarului  (1991), regizor Karen Șahnazarov

Dramă, film istoric
În noaptea dinspre 16 spre 17 iunie 1918, la Ekaterinburg a fost ucis, fără judecată, ţarul Nikolai II împreună cu familia şi apropiaţii săi. După câteva zeci de ani, un martor ocular, fost deţinut, iar în prezent – vechi rezident al unui ospiciu, povesteşte despre evenimentele petrecute în acea noapte îngrozitoare, considerându-se asasinul ţarului.

 

Joi, 28 iulie – Brigada artistică de agitaţie “Dă-n duşman!” (2007), regizor Vitali Melnikov

Tragicomedie
În timpul războiului, un grup de artişti, având la bordul vasului cu care călătoreau un cinematograf ambulant, merg de-a lungul unui râu siberian pe ale cărui maluri locuiesc foşti chiaburi strămutaţi aici de pe întregul teritoriu al Uniunii Sovietice. Echipa de artişti opreşte în fiecare localitate, dă concerte şi rulează filme.

 

Vineri, 29 iulie – Șîrli-mîrli (1995), regizor Vladimir Menşov

Comedie
Sunteţi invitaţi la o adevărată nuntă ruso-americano-evreiasco-ţigăneasco-japonezo-indiană! În program: dezvăluirea unor secrete de familie, întâlnirea a doi-trei (maximum cinci) fraţi, dispariţia şi apariţia unui diamant uriaş, urmăriri, dans, cântec, schimb de neveste, neutralizarea mafiei, mâncare de varză şi aperitive cu carne şi cireaşa de pe tort – o călătorie în grup în Canare şi acordarea titlului de mareşal.

 

Sâmbătă, 30 iulie – Fiica din America  (1995), regizor Karen Șahnazarov

Dramă, comedie
Personajul principal, un muzicant dintr-unul dintre restaurantele moscovite vine la San Francisco pentru a o răpi… pe fiica sa. Micuţa Aniuta fusese adusă în secret în America de fosta lui soţie atunci când se căsătorise cu un american respectabil.După o întâlnire emoţionantă dintre tată şi fiică, începe călătoria acestora cu auto-stop-ul prin toată America, o călătorie plină de peripeţii şi situaţii amuzante.

 

Duminică, 31 iulie – Steaua (2002), regizor Nikolai Lebedev

Acţiune, dramă, aventuri, război, film istoric
Anul 1944. Un grup de cercetaşi trece linia frontului pentru a verifica informaţiile existente privind poziţiile ocupate de duşmani. Treptat, cercetaşii se conving de faptul că inamicul se reorganizează pentru un contraatac decisiv. Comandantul grupului hotărăşte să pătrundă până la un nod feroviar unde, conform informaţiilor obţinute recent, se află comandamentul.

Informatii suplimentare se pot găsi pe pagina web dedicată evenimentului www.kino-plus.ro

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Ioana spune

    25-31 iulie 2011
    ADMIN: Multumim! Am rectificat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate