Search
sâmbătă 21 aprilie 2018
  • :
  • :

Tineri bănuiţi de trafic de canabis, reţinuţi

Poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Neamţ şi procurorii D.I.I.C.O.T. au percheziţionat locuinţele a patru tineri, care ar fi introdus ilegal în ţară canabis, pentru consum şi comercializare. Au fost ridicate mai multe grame de haşiş şi bani, care ar proveni din traficul de droguri.
Ieri, 19 martie, poliţiştii din cadrul S.C.C.O. Neamţ şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamţ au prins în flagrant un tânăr, de 30 de ani, în municipiul Piatra Neamţ, asupra lui fiind găsită cantitatea de 200 de grame de canabis, destinată comercializării.
La aceeaşi dată, au fost efectuate 4 percheziţii în judeţ, la persoane bănuite de trafic de droguri.
Din cercetări a reieşit faptul că, patru tineri, cu vârste cuprinse între 24 şi 30 de ani, ar fi comercializat droguri de risc şi de mare risc.
Din cercetări a mai rezultat faptul că doi dintre tineri ar fi introdus în ţară 400 de grame de canabis, pe care le-ar fi comercializat la diverşi consumatori, pe raza judeţului Neamţ.
În urma percheziţiilor, la una dintre locuinţe au fost găsite aproximativ 10 grame de rezină de canabis (haşiş) şi sumele de 2.500 de lei şi 50 de euro, bani proveniţi din activitatea infracţională.
În cauză, împotriva celor patru a fost luată luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, introducere în ţară de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea 143/2000, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă.
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi al DIPI. La activităţi au participat şi poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din cadrul B.C.C.O. Bacău.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *