Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
vineri 16 noiembrie 2018
  • :
  • :

„Salonul de iarnă”, ediția 2017

Luni 4 decembrie, la Galeria „Lascăr Vorel” din Piatra-Neamţ a avut loc vernisajul expoziţiei „Salonul de iarnă”, manifestare organizată de Filiala UAP Neamț şi Complexul Muzeal Judeţean Neamț.
Au expus 14 artişti plastici locali, iar aprecierile critice asupra creațiilor au fost făcute de scriitorul şi criticul de artă Lucian Strochi.
„A fost un an bun pentru plastica nemțeană, cu multe expoziții. La cei 14 pictori, care expun astăzi, am constat o întoarcere la real, la figurativ. Chiar și artiști care întâmplător abordau o asemenea viziune, de data aceasta au avut curajul realului”, a menționat Lucian Strochi.

De asemenea, în cadrul evenimentului, pictorul Grigore Agache a fost desemnat de Filiala UAP Neamţ artistul anului 2017.  Artistul plastic Grigore Agache a fost recompensat pentru activitatea depusă în slujba artei nemțene, dar mai ales pentru expoziția din vara acestui an de la Muzeul de Artă din Piatra-Neamț. Premiul și diploma au fost înmânate pictorului Grigore Agache de către Ștefan Potop, președintele Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Neamț. Amintim că anul trecut sculptorului Lucian Tudorache a fost cel care a primit această distincție.

„Mă simt onorat de acest premiu, mai ales că este acordat de Filiala UAP Neamț, cu concursul colegilor. Vă mulțumesc foarte mult și cred că oricare coleg, care face parte din  Filiala UAP Neamț, ar fi putut să primească acest premiu. Vă urez sărbători fericite!”, a precizat pictorul Grigore Agache la primirea premiului.

„Salonul de iarnă” este ultima expoziție din acest an, fiind una care cu siguranța va încânta publicul iubitor de artă.

* Grigore Agache este absolvent al Liceului de Artă “Octav Băncilă” Iași și al Institutului de Arte Plastice “Ion Andreescu” Cluj. A debutat în 1979 și, din 1980 până în prezent, a participat la expoziții de grup și naționale (Piatra-Neamț, Bacău, Baia-Mare, București, Iași, Oradea și Satu-Mare), dar şi în străinătate (Chișinău-Republica Moldova, Biela-Italia, Budapesta-Ungaria).

Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România din 1990, Grigore Agache a fost nominalizat la premiile Bienalei Naționale “Lascăr Vorel” din Piatra-Neamț, obținând în 1997  Premiul pentru pictură.  A participat la taberele de creație din Tescani (Bacău) , Dumbrava, Potoci, Durău, Oglinzi (Neamț).
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *